Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já, každý rok, letos tomu není jinak- i když kvůli chřipce jsem si dala defacto i suchý leden ![]()
Ne, na to nemám dostatečnou motivaci. Prosecco u knížky, filmu nebo večeře mi prostě chutná. Tvrdé ale nepiju nikdy.
Stejně jako se nebudu vzdávat masa, sladkého, uzenin či jiného, co mi chutná, nebudu se vzdávat alkoholu. V malém množství mi neuškodí.
Příspěvek upraven 15.02.24 v 14:17
@Birds píše:
No a? Každý rok to může být přece jinak.
A ty neumis cist nebo nechapes psany text nebo si jen neumis pomoct a proste napsat musis?
@Kfětoslava píše:
Tak kdo drží letos? (Prosim ty - Jánepijuvůbecanechápuženěkdojo, aby se zdrželi komentování)
Ne, včera byl Valentýn, dali jsme si s manželem bohemku. Uděláme si suchý třeba březen, nebo duben😃
@Lama Lama píše:
A ty neumis cist nebo nechapes psany text nebo si jen neumis pomoct a proste napsat musis?
V psaném testu stojí, že komentáře se mají zdržet tito: Jánepijuvůbecanechápuženěkdojo. K těmto se já ale neřadím.
Btw. co ti na tom vadí, když k tématu suchý únor napíšu, že nepiju celý rok?
A jen takový detail - mohlo zůstat jen u mé zprávy. Ale né, vy jste musely začít rýt. Tak ještě chvíli ryjte no… ![]()
@johanka.1987 píše:
Ne, na to nemám dostatečnou motivaci. Prosecco u knížky, filmu nebo večeře mi prostě chutná. Tvrdé ale nepiju nikdy.
Stejně jako se nebudu vzdávat masa, sladkého, uzenin či jiného, co mi chutná, nebudu se vzdávat alkoholu. V malém množství mi neuškodí.Příspěvek upraven 15.02.24 v 14:17
Já taky nepiju tvrdé. Alkohol - byť kvalitní víno- řadím mezi rizikovější potraviny než maso nebo sladké. Spíše se to dá srovnat s cigaretami
@Birds píše:
V psaném testu stojí, že komentáře se mají zdržet tito: Jánepijuvůbecanechápuženěkdojo. K těmto se já ale neřadím.Btw. co ti na tom vadí, když k tématu suchý únor napíšu, že nepiju celý rok?
A jen takový detail - mohlo zůstat jen u mé zprávy. Ale né, vy jste musely začít rýt. Tak ještě chvíli ryjte no…
tak je fajn, že už jsi to od minulého roku začla chápat. ![]()
Nedrzim, piju jen venku a na dovolene, takze se rocni prumerne ceske spotrebe 10 litru cisteho alkoholu (prepocteno na 400 velkych piv nebo 455 dvojek vina) nejenze neblizim, ale dosahuju tak 1/10..
Moc rada si dam ale, ipu, apu ci neipu nebo dvojku dobreho vina, ale tim, jak si je dam jen obcas a nekdy mam suchy mesic, aniz bych to naplanovala, nepocituju potrebu, drzet to takhle oficialne.
Je pravda, ze vystup na horu bez vrcholoveho piva by me netesil ![]()
Nedržím žádný suchý únor.
Podle mě je to nesmysl.
Ten, kdo chce přestat nebo si dát pauzu, tak může kdykoliv, pokud bude sám chtít…
A nemusí se řídit podle nějaké vymyšlené tradice. ![]()
@Černá Madonna píše:
Nedržím žádný suchý únor.
Podle mě je to nesmysl.
Ten, kdo chce přestat nebo si dát pauzu, tak může kdykoliv, pokud bude sám chtít…
A nemusí se řídit podle nějaké vymyšlené tradice.
To není žádná tradice, přečti si něco o tom. A hlavně nikomu to nic nevnucuje. A vůbec nejde o to, že to musí být v únoru, klidně to může být květen, jde o to, aby se lidi v tom chlastání trochu zastavili a to se díky akci suchý únor daří. I kdyby si jen pár lidi zamyslelo a snížilo spotřebu alkoholu, tak tahle akce má smysl. A data, co jsou z předešlých ročníků získána, toto potvrzují, že to smysl má
Příspěvek upraven 15.02.24 v 16:40
Já bohužel ne. Nemám na to rozhodnost. A upřímně, celkem mě to štve. Od 18 let jsem nejdýl vydržela nepít 14 dní, kdy jsem udělala trapas pod vlivem. Pak jsem jednou byla na služební cestě v zemi s prohybicí, tak tam jsem nepila těch 10 dní služebky…
No a? Každý rok to může být přece jinak.