Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
25.10.07 14:30

no taky jsem koukala ze nam to tu trochu proridlo :-) ale ono je tedka i hodne chripek co jsem slysela, na mou drahou polovic taky vypada ze neco utoci a tak hodne odpociva kdyz je doma a to se k PC nedostanu :lol: no a kdyz ochripkuji deticky tak to je urcite jeste narocnejsi a pak se dostat k PC neni asi nic jednoduchyho. nebo nedej boze aby tak ochripkovala nektera maminka z nas!! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
25.10.07 17:16
born píše:Holky, latkove pliny si dobre nastudujte, ted uz nejsou jako byli kdysi, oni jsou samozrejme ruzne. Nektere jsou dost drahe, ale neni s nimi zadna prace a muzete je prat rovnou v pracce. Ale neni to o moc levnejsi, jedna plina stoji kolem trista, takze chcete jich treba mit 15-20, tak si spocitajte. Nakonec ale stejne usetrite. Ja bych to chtela taky kvuli ekologie :D , proto ze ta pocurana plina s tim gelem strasne dlouho se rozklada a predstava, kolik jsem vyprodukuvala kazdy den odpadu se Zbyndou me i ted desi. Myslim si, ze stridani se moc financne nevyplati, pokud nebudete pouzivat ten nejjednodussi zpusob, jaky pouzivali nase maminky, coz je vic praci.

Úplně souhlasím, nejdřív jsem do toho šla kvůli ekologii- ty plíny jsou fakt strašnej odpad v děsivým množství, když si představím, že to Emě s čůráním (snad konečně) sepnulo až teď… Ale postupem času jsem skutečně zjistila, že jsem ráda, že na svoje malý prďole dávám věci, o kterých si můžu bejt skoro jistá, že jsou nezávadný, a ne nějaký chemikálie. Vždyť ty mimča mají takovou jemnou, tenkou, nehotovou kůži, kterou všechno projde… A finančně nevím, látkovkama se ušetří, to je bez debaty, zvlášť když je to vaše první a potenciálně ne jediný dítě, ale jinak si myslím, že na dítě se peníze vždycky najdou, takže i na jednorázovky, jen to pak hned letí do koše. Na některejch těch stránkách je to i propočítaný, i s energiema na praní a tak, což mi připomíná- žehlila jsem jen v šestinedělí, ty jednorázovky taky nejsou sterilní, ne! A jinak je i dost diskuzí k tomuhle, kdybyste pak třeba chtěly do toho jít a chtěly se zeptat na konkrétní věci, tady na emimi taky jedna je, ale nevím, jak to v ní teď žije, každopádně hodně obsáhlá je tu:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Doufám, že jste všechny ok, je tu opravdu nějak prázdno, ale snad to má nějaký dobrý zdůvodnění… Mějte se hezky i v tomhle počasí, vydržte co nejvíc zdravé a slibuju, že už o plínách bez vyžádání nebudu psát :lol:
Zdraví Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
25.10.07 18:28

Evi , ja osobne jsem rada za kazdy nazor i vysvetleni. je spousta veci ke kterym se clovek nedostane protoze o nich proste nevi. ja treba vubec nepremyslela nad tim ze se tam tvori nejaky gel v tech pouzitych jednorazovkach, proste me to nenapadlo. latkove plenky jsem chtela hlavne kvuli nozickam miminka. jen pis pis pis :lol: na to prece diskuze jsou :lol:

tedkom navecer me nejak vic popichava brisko, tak doufam ze to nic neni. ale jdu se dat radeji do klidu. tak papa a zase zitra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
25.10.07 20:39

Ahojky berušky,
koukám, že podle mých příspěvků se dá vždycky přesně vytušit, kdy je manža doma! :lol: No to vítě, je mi hloupé vysedávat u počítače, když je to pro nás taková vzácnost a tak si raději užíváme jeden druhého a tedy i třetího a brzy čtvrtého, juj to se nám to pěkně rozrůstá.

Jinak Born, já jdu na odběry po 15-tém týdnu (12.10.) Doktor mi říkal, že se odebírá v určitém stádiu těhotenství, takže i když jdu hned o týden později do poradny, nejde to prý sloučit ( a hlavně takhle mi už budou moct říct i výsledky - jen to věčné hlídání Juráška, to je někdy náročná operace)

My máme s plenkami jasno, hadrových mám sice pěknou hromádku, ale používala jsem je spíš jako podložky, na zabalení u pediatra, mezi nožičky kvůli kyčličkám a dneska jako utěráky na Jířovu špinavou pusu třeba… :lol:
Ty neekologické nám nosila každá návštěva, takže jsme finanční stránku věci řešit nemuseli (i když uznávám, že zátěž pro přírodu je to příšerná), jenže já jsem bohužel hrozně pohodlná a myslím, že by se nám těžko někdo sháněl s hadrovkama, když ty papírovky stačí bafnout v každém supermarketu. Toť můj názor, ale maminkám co to roztáčí s plátěnkama hrozně fandím, takže třeba u třetího dítěte dostanu rozum a přejdu na ně taky. :lol:

No tak ať to taky zase moc nezahlcuju svými veledlouhými příspěvky.
Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
25.10.07 22:06

Ahoj holky,

omlouvám se,že jsem tu pěkně dlouho nebyla.Měli jsme rozhašenej a zavirovanej počítač a radši jsme ho vypli a byl klid.Dneska tady na to někdo byl a ještě přijde jednou,tak snad to bude fungovat.

Teď jsem dočítala,o čem jste kecaly..Jinak co nového: oslava se vydařila,Jiřulka byl spokojený a v pondělí mu byly 2.roky!!!!Pak pěkně nastydnul,tak jsme kapali do nosu,dávali sirup na kašel a vaříme bylinkové čaje,ale už je to v poho. :wink:

V pondělí jsem byla na triplech a dneska na genetice,testy dopadly v pohodě a dr.nám amnio.nedoporučila,takže na ní nejdu,až na utz ve 20.týdnu.. :D

Jinak o látkových plenách jsem nijak zvlášť neuvažovala,je fakt,že hlavně po té eko stránce by to určitě bylo dobré,ale rozhodnutá nejsem.

Kočárek X-Lander A jsme měli na Jířu,červeno-černý a byli jsme s ním moc spokojení,než jsme koupili golfky.Na mimi dokoupíme hlubokou korbičku a budem spokojení zas :)

Tak jsem trošku zahltila počítač a zítra se na vás moc těším :D

Odpol jedem s manžou do NC,podívám se na těhu kalhoty atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
26.10.07 09:28

Ahoj holky, je dobře, že jste všechny zravé a mimíska dobře rostou!! :dance:

Adel, gratuluju k dobrým výsledkům a genetice! :srdce:
A u toho XAčka, jsou pořád v pořádku ty přední otočná kolečka? Už se na něj těším, jako na ten kočárek, jsem na ně úchylná :oops: Teďka to nachlazení začíná všude lítat, tak ať jste brzy O.K. :lol:

Born , tak to je mi líto reakce pejska, musel to být pro vás šok, když se takhle zachovala. Proto bych asi taky chtěla pejska až bude maličký na světě a trošku větší…, lale na vížle si trvám :D 8)
Jinak já jsem byla na krvi v 8 TT a a jdu příští týden, což je.....17 TT, mezitím jenom kontrola a UTZ :lol:

Lucy , my si taky užíváme taťku, protože i když je více méňě doma, ale pří těch jeho dvanáckách…to jako kdyby někdy nebyl :( , takže si to zatím užváme ve dvou, ale je fakt, že už začíná poslouchat bříško :lol: Včera slyšel nějaký škrouchání- střeva to prý určitě nabyly (to trvrdí) a byl úplně nadšený, tak jsem ho při tom nechala, že je to to maličký…
Jsem se do toho nějak zapotala… :oops:

Evi, klidně se rozpovídej, já o používání látkovech vím jen málo a info nikdy nední dost :D Ale i přesto, že budu likvidovat přírodu, budu používat jednorázovky… Na to jak Lucy jsem líňounká, ale fandím maminám, které do toho jdou! :pankac: Ale pod hlavinku a mezi nožky je určitě budeme mít.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
26.10.07 10:44

Ahoj Ryntyntyno,

to jedno přední kolečko nám poskakovalo od začátku,tuhle jsme venku viděli paní a té taky skákalo.Manža tvrdí,že je to uzpůsobené třeba do krámu,aby se s ním dobře manipulovalo,ne na ven.Tak my jsme to na ven měli zaaretované.Ale jinak je super a za dobrou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
26.10.07 11:20

Ahooojte :D

Jenko, je mi ľúto, že máš zas tú potvorku na ústach, to prirovnanie „káčer“ je zlatunké. Ja to tiež často mávam, teraz našťastie nie, ževraj na to pomáha B-vitamín.

Evi, ďakujem za info o plienočkach, informácii nikdy nie je dosť a toto je fakt dôležité, u nás asi bude prebiehať porada s manželoím, že aké plienočky. Ale určite dáke budeme mať kvôli nožičkám.

Lucy, to je jané, že keď je doma manžel, že si sním. :wink:

Adelka, gratulujeeem k výsledkom, juchuu :dance:

Born, s tým hafanom to musel byť šok. My máme psíka v záhrade, síce je to taký plyšák túlivý, aj sestrine deti má rád, ale zas budem dávať pozor, aby neprekotil kočík… behá dakedy ako pojašený :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
26.10.07 12:18

Ahoj holky, pisu z praci :)
Delam ten dalsi test na pozarni bezpecnost, a uz to bude konec.

Mluvila jsem s dalsi maminkou tretiho ditete, ktera zacala pouzivat latkove pleny u druheho, rikala, ze vubec nepripada ji to hodne prace, vlastne rozdil je v tom, ze jednorazovku hodis do kose a latkovou do kose a pak do pracky, nezehlila je, pouzivala ty, co se pouzivaji s kalhotkami. Myslim si taky, ze nazory jsou dulezite, ja jsem nemela u Zbyndi ani zdani ze neco takoveho existuje. Je vzdy dobre vedet o vice moznostech. :)

Byla jsem na odberach, musela jsem na ne, proste jsem to z roztrzitosti nejak nepochopila a zapomela :) . Budou to triple-testy, hrozne se bojim.

Jeni, me se taky porad postipava vrchni ret, tak davat tam tu mast, co je proti tomu, asi pomaha, aby se nerozjel ten opar, ale jinak to taky mam jakoby porad, proste takove jsme oslabeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
26.10.07 15:21

ahojky holky,
to jsem rada ze jste vsechny vpoho, je jasny ze si clovek radeji uzije rodiny kdyz ma po nejake dobe manzilka doma, to je potreba. a o nemocnem drobkovi ani nemluvim, to je zaprah na 24 hodin denne. jeste hanca se uz dlouho neozvala, tak doufam ze nechripkuje :-(

Born , mas asi pravdu s tim oslabenim, me to rikala i dr. na ty opary. v posledni dobe furt vyspavam do desiti a to chodim spat brzy, tak se o me asi permanentne neco pokousi :? jinak nevim z ceho by to oslabeni mohlo byt. jsem doma, nic nedelam … jo, jeste jsem se chtela zeptat jak jsi psala o tech kalhotkach s latkovyma plinkama - co jsou to za kalhotky? resp. jak se to pouziva? doufam ze se neptam moc jako trdlo, ale jeste jsem o tom fakt neslysela.

Adel tak to je fajn ze uz je jirulka OK. aspon budete moct zase dracit na hristi :lol: ja uz se strasne tesim az budeme s odrostlejsim ditkem chodit na hriste, prolizky, do pisku, k vode a delat ruzny dalsi blbosti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
26.10.07 16:34

Jeni, ja sama jsem se v tom zacala orientovat taky nedavno. Vrchni kalhotky se davaji na latkovou plenku. Funguje to tak, ze nejdriv davas miminku latkovou plenku, ktera vypada jako pamperska a kterou musis vymenit po kazdem pocurani (a ktera je bavlnena), pak na tu plinu das vrchni nepropustne nebo napulpropustne kalhotky, ktere muzes tocit a mit je jen par, kamaradka treba tocila jen troje. Jsou toho vseho hodne typu a moznosti. Pak jsou pleny 2 v1, ale ty jsou drazsi a kamaradka rikala, ze treba jeji holcicka na ne byla citlivejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
26.10.07 18:41

Jeno, musíme všichni doufat, že to bude dobré. Navíc, teď si dáme mimísky na všdchno možné vyšetři, a pak (někdo nedbalý nám zblbne porod)..... No, snad Proboha ne. To se nesmí stát. Takže bych byla hlavně klidná.
Evi , o látkovkách jsem uvažovala už při Tomáškovi, jenomže jsme přestavovali byt..... bourali koupelnu, kuchyň, prostě komplet, vypadalo to u nás jako na stavbě a to doslova, takže jediná čistá místnost byla ložnice, tam jsme museli dát všechno pro malého. A ještě tam sušit plínky???? Navíc jsem byla po císaři, nesměla jsem nic nosit, nemá mi kdo pomoci, manžel je od rána do večera v práci. TAkže jsem skončila u jednorázovek. Malý je snášel dobře, tedy musely být prodyšné a se suchým zipem, žádné igelitové. Pak v 18 měsících jsem se naštvala, že nechce na nočník a dala mu látkovky. Vůbec to nepomáhalo, Tom lítal klidně počuraný, pokakaný, ale je fakt, že to asi bylo levnější. Prala jsem je už jen na 60 a nežehlila jsem.
Teď možná přejdu na látkovky dříve, budu se i snažit co nejdříve, ale jako předsevzetí si to nedávám. Ale myslím, že od začátku to nehrozí, i kdybych rodila přirozeně a mohla tahat ty těžké kbelíky s plínama a s vodou do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
26.10.07 20:12

Moni,
už si nepamatuju, jak jsme to na začátku řešili, ale situace byla zřejmě až na rozkopanej byt stejná- manžel ráno odejde, vrátí se mezi 18. a 20. a císaře jsem měla též. Asi jsme byli dohodnutý, že mi je tam vždycky odnesl, když byl doma- máme to z 1. patra do sklepa…, a prala jsem ze začátku co dva dny, pak už co 3-4.
Prosím tě, jak ti teď roste bříško s jizvou? Já mám občas- teď už teda méně- pocit, jak kdyby mi břicho tvrdlo, dr. říkal, že to je asi právě tou jizvou, jak se to tam všechno jinak pne… A taky mi to teda připadá divný tak vůbec, že tam ta jizva vůbec je, ale to už je víc psychika než co jinýho, teřba až bude břicho větší, bude mi to už připadat normální :wink: Prostě mě jen zajímá, jak to cítí někdo jinej ojizvenej :lol: , díky!
e.
(Jsem ráda, že už je zas o všech slyšet, bylo to fakt lehce podezřelý…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.10.07 20:59

Hezký večír přeji,
tak já jsem si musela nachvíli zalézt k počítači do klídku. Vzala jsem si na noc svou 10-ti letou sestřenici, Jurášek ji má hrozně rád a ona jeho taky. Jenže je to pěkný číslo a v kombinaci s naším andílkem je to hotová pohroma, navíc bydlíme v paneláku, takže mám docela obavu, aby nás sousedi nevynesli v zubech! No už se nemůžu dočkat, až budeme mít doma dvě schopné ratolesti! :lol: :lol:

Jinak jak se tu řešili ti psíčci, tak já jsem taky takový zvířofil a naší čubinku jsem si doslova vybulila (manželovi se do toho moc nechtělo), jenže to bylo ještě před Juráškem, takže to bylo naše zlaťoučký rozmazlovaný miminečko. Navíc jsme v té době bydleli v nízké staré zástavbě, takže i venčení bylo v poho. Nicméně po narození Jíři jsem se začala proklínat, na psa samozřejmě čas nezbývá a navíc kombinace pes-výtah-kočárek opravdu nic moc. Nyní mám hrůzu z toho co mě čeká s kombinací pes-výtah-kočárek-satanášek Jurášek. Takže kdybych to mohla vrátit, jednoznačně bych psa pořizovala až v době, kdy bude dětem min. 8 let, aby se mohly zapojit do venčení. Nebo 2. řešení pořídit si baráček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
26.10.07 21:20

Ahoj,no já dneska viděla paní s kočárkem a měla dokonce dva psy…

Jinak jak se Jeno těšíš,až budeš s děťátkem chodit na hřiště a tak,taky jsem se těšila a teď zase vzpomínám na loňskou zimu,kdy Jířa ještě nechodil a drandili jsme s kočárkem na procházkách,pohodička… :D
No každé období má něco do sebe.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital