Poradna duly
Jana Čurdová
Katarinko, mne se termin porad posouva, puvodne mel byt 26.4. podle ultrazvuku 24.4. a ve 12. tydnu mi doktorka rekla, ze ultrazvuk ukazuje termin 19.4, tak se zacinam trochu bat, abych nakonec nerodila v breznu ![]()
Neli, moje sestra touzi po mimcu od svych peti let, ted je ji 19 a zacali se snazit
Nekdo vzdycky musi byt nemlasi a nekdo nejstarsi ![]()
Tak to já mám zatím pořád stejný termín,ale možná to bude v březnu-bude to beran tak jak tak ![]()
Holky už se těším až mi řeknou co to bude,nevíte kdy to je poznat?Nemůžu se dočkat
Ja mam pocit, ze kolem 20. tydne, kdy se jde na velky ultrazvuk. Kamaradka na nem ted v patek byla a prcek se jim schoval, tak stejne nevi co to bude …
My se taky manzou tesime, az to budem vedet ![]()
Tak to už bych při příští kontrole mohla vědět to by bylo super,už mám chuť nakupovat a moc nemůžu když nevím co to bude.Tobě je 21?Mě je 26 no skoro 27,bude to moje první.A odkud jsi?
Ahojky holčiny,
zdravím Evelínku a Katarinku a přeji pohodové těhu ( to samozřejmě všem).
S tím tvrdnutím to není nic neobvyklého, jen to nesmí být příliš často. Já také zaznamenávám vždycky v podvečer nějakou tu kontrakci, je to dost podobné menstruačním bolestem a projevují se tak i ty porodní (pro ty, co to ještě nezažili), pokud je to ale jednou denně, tak je to v normě. Pro klid duše je samozřejmě lepší informovat se u gynekologa.
Adel , blahopřeju k pohybům, u tebe jde stopro o miminkovské šťouchy. Taky už se nemůžu dočkat.
Jinak jsme dnes zvládli focení, Jiřulín se tvářil, jak kakabus - ale s tím jsem počítala. U domácího focení je to fotomodelka jak fík, ale jak se má předvést někde jinde, tak je to fantomas! No a ve čtvrtek budou hotové fotečky a pak začne kolotoč oznamování, vysvětlování a obhajování proč jsme to tak dlouho tutlali. Ale docela se na tu srandu těšim.
Lucy diky za privitani a preji prijemne oznamovani. My se docela bali u nasich, jak to vezmou, navic je to prvni dite a prvni vnouce pro ne, ale vzali to v pohode a babicka se uz nemuze dockat ![]()
Katarinko, jj je mi 21, v unoru 22 a su z Brna
Co Ty?
Ahoooooooj holky, tak i ja dnes objevila diskuzi a tak bych se rada pridala, protoze muj termin je 13.4.
Jak se citite???
ahojky holky,
vitejte Katarinko a Adiko , preji krasne tehu
teda tech dubnatek je habakuuuuk! ![]()
moc dekuju holky za prispevky o tom tvrdem brisku, k dr. asi pujdu ale az v patek. dneska je manzilek na sluzebce (sama si moc behat s tim tvrdnutim netroufnu) a vrati se nejdriv v deset vecer a zitra moje dr. neordinuje. zatim je to porad stejne a neprovazi to zadne velikanske bolesti nebo nedej boze neeco jineho jako krvaceni apod. tak snad to vydrzime. kamaradka mi povidala ze ona mela to same v tehu. vetsinou se to sice pry objevuje az tak kolem toho sedmeho mesice kdy ta deloha nejvic roste a udajne tzv. „trenuje kontrakce“. ona to taky mela uz od ctvrteho kdy ten rust taky zacina trochu vic nez ty tri mesice pred tim, tak snad je to ono. u me by to sedelo, protoze az dotedka kde nic tu nic (brisko) a najednou skoro ze dne na den nezapnu ani ty nejvolnejsi katata na ktere jsem jeste prerd tydnem musela nosit zicherku aby mi nespadly. a od te doby mam i tydle problemy tak snad to bude tim.
Adel super, gratuluju k prvnim pohybum, musi to byt nadherny zazitek
doufam ze te brzy budeme nasledovat, i kdyz prvorodicky si jeste asi chvilu pockaji ...... ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že Vám sem lezu, ale jen bych něco Jeně:
Jeno k tomu tvrdnutí bříška, moc si s tím nezahrávej, je to docela nebezpečný. Měla by sis to počítat kolikrát o máš za 24 hodin - maximum je 10× a to je už opravdu moc. Měla by Ti Dr. napsat magnézko a Ty by jsi měla omezit na minimum námahu a nepřepínat se, spíše kdykoli můžeš tak odpočítat. Mě taky tvrdlo bříško hodněkrát za den, mívala jsem i křeče, dostala jsem magnézko, už je to ok a už jej ani neberu, ale musím se hlídat a stále to počítat. Jinak by Tě taky mohli zavřít do nemocnice a pěkně si Tě tam podusit. Takže raději opravdu opatrně. než přijít o miminko, raději ležet s nohama na stole…svět se nezboří a práce taky neuteče!
Jinak holčiny, přeji Vám všem krásný a pohodový těhu.. ![]()
Ahoj holky!tak už jsem konečně na přijmu.Zdravím Adiku a vítám tě tu,jsem tu taky jen chvilku.Já jsem úplně v pohodě,vůbec nevím co je to ranní nevolnost.Kdyby by nenarostly prsa a teď za poslední dva dny bříško tak ani pomalu nevím že jsem těhotná.Dnes jsem si koupila super těhotenský džíny.
Evelínko já su od Prostějova! ![]()
Jo a holky včera ráno jsem poprvé cítila vlnění v bříšku,nejspíš to byly první pohyby,byl to krásnej pocit ![]()
Ahoj HOLKY!
Juj, člověk se tu od pondělka neukáže a hned tolik příspěvků, jsem vás četla pěkně dlouho
Zdravím všechny nově příchozí!!!Je fajn, že se dubňajdy pěkně rozrůstají!
¨
Lucy, to by jsi byla hodná kdyby ses toho ujala a myslím si, že všechno, co jsi napsala by tam mohlo být
A kdy jdete k fotografovi? Já bych určitě potom chtěla jít i s miminkem…
Neli, no vidíš, já bych měnila, kór, když jsem se včera byla kouknout za holkama v práci!
A vůbec se neboj toho, že jsi nejmladší
Přesně jak psaly holky, není to o datumu narození, ale o tom jak se ty na to cítíš! A na drby taky nedej, my jsme v práci víceméňe žensky kolektiv a od dvaceti let a až po čtyřicet, ale víc je těch nás maldších, no, taky jsem byla zdrbnuta, že odcházím na PN a pak taky, že jsem ještě maldá. Ženský..... z toho si člověk nemůže nic dělat!!
Skoro všechny kamarádku jsou teďka maminamy (krom jedný) a to jsem taky lehce nad dvacet. Mě je tedy 23 a až se miminko narodí tak mi bude 23 půl…
A ty jsi už ve čtvrťáku??
Adél, gratuluju k pohybům!!
Už se taky na ně těším…
Jeni, doktorovi si určitě zajdi, jelikož jistota je jistota a magnézko ti od toho pomůže! Mamce taky při mě tvrdo bříško a jsem O.K.
Takže to budem v poho, jen si miminko šetrři! A navíc děloha je sval a všechny svaly mají tendenci tvrdnout, ale to se cití jen u velkých svalových skupin, jako je ten stehenní nebo lýtkový, juj, pracovní
deformace ![]()
Evelíno, my jsme se taky báli s již už s manželem reakcí mých rodičů a nakonec to bylo úplně fajn! Jen taťka to musel chvilku rozejiž, že z něho už bude dědek
(při tom mu bude v lednu 50) U nás se všichni těší! Jen segra se švagrem je taková zdrženlivější… tak uvidíme, co z toho bude…
Juj, holky, já jsem byla v úterý navštívit pražandy! S mamčou jsme si udělaly výlet za ségrou a na již vánoční nákupy…Paráda! Hlavně ta večerní Praha v centru, večer jsem už byla kantáre,ale stálo to zato! Byly jsme i navštívit to Paladium, no, hafo hafo lidu a obchůdku! Večer mě holky nechaly doma-velice dobrovolně- a ještě šly na vernisáž, nělěly toho dost a já jsem načerpala síly na zpáteční řízeníčko…
![]()
JO, ještě se vám musím pochlubit! Včera jsem byla u paní dotkorky a i přes můj chrcel je maličký v pořádku! Krásně se tam sebou mrskal a asi si už cucal ručičky…jak jste se tady bavily o pohlaví, tak jsem se včera schválně zeptala, jestli by už šlo vidět a ona, že to sice není běžné se koukat v 17TT, ale že to zkusí. No, nejdřív ukázalo prdelku…a pak když dlouho hledala tak mělo nakonec nožku přes nožku, tak příště
![]()
A to by jsem měli jít na 2 screening do nemocnice na UTZ. Včera mi ještě odebírala triple testy, tak za týden uvidíme.....
Jsem se to ale opět rozkecala…
![]()
Dobre rano tehulky, dnes se mi podarilo vstavat az v devet, parada ![]()
Uz me tady s tema pohybama docela navnadujete, jsem zvedava, kdy se nase male taky ozve ![]()
Katarinko, v kolikatem jsi tydnu, abych se taky mohla zacit tesit na pohyby?
Ja uz jiny kalhoty jak tehotensky neoblecu, v utery jsem si koupila dziny a ty jsou super, no za tu cenu by mely byt
Akorat si lidi, kteri o tehotenstvi nevedeli, mylseli, ze jsem asi vic pribrala, bez ze jsem tehotna …
Ryntyntono, Praha je super na nakupy, pamatky, kosmopolitni atmosferu …
To je super, ze sis to uzila