Poradna duly
Jana Čurdová
Jůůů, Veru taky prosím prosím o receptíky, pro mě neschopu si je okopčit ![]()
Hezky si zítra zavičte, my pojedem opět na chatičku. Dopolko sbalím a pak po O pro Radimka a pro taťku do práce a jedééém rovnou na chajdu (na boudu, jak říká manžel
) Radimek to má moc rád, jelikož jde po O a ještě řídím já. (ne, že bych byla tak zdatná, ale většinou řídí manžel)
Míčky by se mi taky líbily, jenže k nám domů se nevejd eani bazének, sotva tu rozložím žehlící prkno
![]()
No Simi , me to nejdriv vydesilo, neprimereny zubni vyvoj
ale pak jsem videla Dr., jak se smeje, ze tam jsou, ale nelezou
tak me to preslo ![]()
Zitra s tim cvicem uvidime, Domca ma takovy drazdivy kasel, tak nechci, aby me nektera maminka pomluvila, ze tam nakazim deti
a taky ho chci trochu „vylecit“, v sobotu jedeme do Hlubocep na zahradni akci, tak aby byl fit, uvidime, jestli pujdeme, ale asi ne
A taky ti dluzim 80 Kc, tak se mi tam moc nechce
![]()
Tynko , takhle to bylo na vesnici, kam jsme jezdili na chalupu, policajt cekal vzdy u mostu, hlavne vecer, kdyz se jezdilo z hospody
Ale mistni to vedeli, tak nejezdili a nebo to objizdeli, ale parkrat taky nekoho chytli
![]()
Ale je to blb*c, nerikam, ze jsem taky u nas na vesnici neridila s vinem v sobe, ale po Praze
![]()
A co je to za znacku ty Vase backurky?
Katy, Simi , tak ja to teda poslu, jo?
Ty recepty…
Veru: Taky jsem občas řídila se skleničkou vína
Nj, ale teďka je to právě dost postižitelný
(teď se tomu musím jen smát, páč mi stejnak nic jiného nezbyde…)
Katy: Jééé,taky bych na víkend někam jela…původně jsem chtěla s našima k babi ku Praze (jezdí každých 14 dní v sobotu…), jenže zrovna tuhle si zajíždí do Litoměřic na Tempo 2009…což teda by Adama moc nebavilo, auta teda jooo, ale dlouhá cesta
Tak budem asi dřepět doma-sami
(Radek v práci…)
Tak jsem poklidila ten domácí nepořádek a půjdem ještě vyjet s trojkolkou, už jsme s ní dlouho nebyli, navíc musím utahat dítě (nebo ono mě
). Večer bych ráda na cvíčo-aerobic…jenže to asi nestihnu, páč Radek asi bude ještě na pozemku a nikdo jiný doma není …
Ahojky chci vas vsechny jen pozdravit, nemam silu psat a hlavne si vubec zase nepamatuju co vsechnos e zde probiralo.
Jsme byli ve meste - dneksa zrovna prsi, takze nádhera, potrebovala jsem obleceni pro malyho - nikde nic, jenom klobouk. Já jsemsi konecne koupila tricka, jelikoz nemam vubec co na sebe a jesste pro neter, ptotoze ta ma tento vikend oslavu 1.narozenin. ¨No a jeste na velkej nakup, manzel zitra nemůze a nebudu mit auto abych se obstarala sama. Takze jsem za dnesek vyrizena
A malej taky , prisli jsme o pul ctvrte, pred ctvrtou zalehl a je pul sedme a furt chrni ![]()
Zubar - vrtani neboli a nastesti mi zubar vůbec nevadi, a porod boli fakt vic! ![]()
Sladky - zrovna jsem sezrala bonbonieru
, ani se totiz enda rict snedla
, ale bylo tam jenom asi 12 bonbonu, tak jeste pokukuju po Tofifee, ale na to nejak nemam chut, tak asi zvitezi piskoty ![]()
Policajti - nedavno jsem jeli taky z jakesi oslavy, jsem musela ridit, že? Jakmile se jede z nejake chlastacky, tak to jsem jako ridic dobra
, no a kdyz vyjizdime z Brna do te nasi vesnicky, tak pod mostem obcas cihaji. Cihali i jak jsme jeli, stopli me, ale nastesti me pustili, jak uvideli sedacku vzadu - ale mela jsem stazeny pulky, protoze jsem trochu mela - ale jen tak na chut
![]()
A jinak o policajtech a jaky jsou to de… by vam mohl vypravet manzel - delal u messtské, ale jesste dneska, kdyz ho nahodou nekdo stopne, tak normalne tohle vytahne, ze tam delal a vzdycky mu to projdej - nechapu ![]()
No tolik o me rpo dnesek
Haha a to jsem na zacatku psala, ze nemam silu, ale manzilek tady chrni, tak si nemam s kympokecat, tak jste to odnesly. ![]()
Papa ![]()
Ahoj holky,
tak dneska plavčo,Vítek pak spal jenom půl hodiny
MOc teplo nebylo,tak jsme si s kamarádkou daly na lavičce rychlé kafe z termosky a zákusek
(k obědu byla suchá houska
)
Potom nákupek v dm a nakonec jsme ještě šli na chvíli na návštěvu ![]()
Veru tak jsi mě nahlodala s těma botama,asi na ven už Vítkovi nějaké koupím.Zkusím se podívat tady u nás na nějaké levnější,Essi nebo Fare koupím až bude fakt chodit ![]()
Jak si psala o tom fluoridu,já ho teda každý den nedávám,jen když si vzpomenu
![]()
Katy zeptám se Jirky na toho Poirota,nosí z práce od kolegy filmy a pohádky,tak třeba ho někdo bude mít ![]()
Užijte si chajdu a mimochodem,mě nepřišlo,že bys potřebovala hubnout
![]()
Ad sladký…miluju,dneska jsem si dala po obědě vdolek,no to je něco.Ale jsem vybíravá a teď to chci nějak omezit,aspoň večer…
![]()
Ahoj holky,
Veru -
, jen si dej sladkosti, na tobě to beztak nepůjde vůbec vidět.
A vrtání zubů se dá přežít
.
U nás novina dne - Adýs udělal dnes první samostatný krok
. Ťapkal kolem postýlky a držel se jen jednou rukou a najednou se pustil úplně a zvládl jeden krok, pak chvíli stál a pak šup na zadek, jistota je jistota. Jinak se naučil stát bez držení, akorát jsem z toho nervózní, když si stoupne někde na blbém místě - třeba u ostrých hran nábytku apod., protože tu stabilitu bez držení ještě němá
. Oproti některým pokrokům vašich drobečků to sice nic není, já vím, ale stejně jsem strašně nadšená
.
Jinak bazének s míčkama jsem Adýsovi pořídila před nějakou dobou a byl totálně nadšený, akorát jsem mu nejdřív koupila pidibazén, že se do něj s těma míčkama skoro nevešel, takže bazének se povedl až na druhý pokus
, i když stejně by mohl mít ještě trochu větší
.
Pidibazén
:
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1070007.JPG
Všechny míčky jsou venku za pár minut
:
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1070010.JPG
Ach jo, měla bych jít žehlit, Tom je někde v hospůdce a Adýs má nějakou vrtivou v postýlce, tak se mi do toho vůůůůbec nechce. Ale už je to potřeba, nebo mě ta hromada zavalí
. tak zatím ahoj a pokud se neužehlím k smrti, tak se tu ještě večer ukážu.
Ahoj holky,
vy jste toho zase napsaly ![]()
Ja byla s malou rano v MC na chvilku,tak byla nadsena uz kdyz jsme ji rekla zetam pojedem,tatka byl jeste doma tak mu porad rikala ze tam budou deti(TETIII) ![]()
Ted chrni,manzel taky ja bych normalne delala obed,ale nemam silu,nejak resime zase ten nas let do CR a manzel zacal vymyslet proc by jsme nemeli letet,tak je dusno… ![]()
VERU- botky moc pekny,tyhle backurky jsem take chtela,ale bylatam se mnou svagrova a presvedcila me ze jsou tvrde(podrazka
)ale nejsou!!ja koupila takovy obyc,to by mi nevadilo,(nemaj zirafu,ale maj atest,tak byli levnejsi)dnes uz je Mik mela a jsou moc uzke mi prijde kolem nozky-pak vyfotim,musim ji tam tu jeji nozku tak nacpat ![]()
Takze jste taky kupovali kozeny kotnikovy i v lete-ja jsem s nima moc spokojena,ty nase maj vsude vetrani,ty dalsi uz bych koupila neco jako mate vy,ne uz ty nase vylozene miminovsky
![]()
Jaky mate Veru velikosti?
Na sladky jsem mooooc,tady bohuzl neni az tak o co stat…Ale mame jednoho majitele a ten je distributor Ferrero rocher a manzl donesl nedavno 3krabice a jedna ma 600g
takze to tu valim 24hodin denne a porad to neubyva ![]()
My se taky chystame koupit nejaky ten umelohmotny bazenek-mozna i 2
jeden na pisek ,jeden jako bazenek v lete ![]()
Zubare se bojim jen co jsme tu,protoze to stoji tolik jako ojete auto
tak doufam ze nas nic nikdy bolet nebude
(TUK TUK TUK)
A vic nevim,jdu si neco vystrachat k jidlu,mam hlad ale na vareni dnes prdim ![]()
ADAMKOVI OBRRR GRATULACEEEE :dance
Tady jeste prihazuju diskuzi o botkach nebo spis,jak je to s zirafou-botky Essi ji treba vubec nemaji,presto jsou jedny z nejlepsich
je to spis neco navic a pak jsou boty drazsi.Z toho co jsem vycetla,atest maji vsechny detske botky vyrobene v CR a i ty s zirafakem je treba prohlidnout,protoze to muzou byt prisery
![]()
ahoooj, jak tu píšete o těch různých jídlech, já mám hned hlad
jéé a čočku s párkem bych si taky dala mňaaaaaaaaaam. K obědu sem dělala polívku s játrovejma knedlama(Pájovi bez knedlů), odpol ovocnej salát se zakys.smetanou(to Pájovi teda moc nejelo…taková dobrota…asi holt bude spíš na maso). No a teď si dělám svařák
![]()
jé, vy tady všechny kupujete botyyyy, u nás to ještě nehrozí ![]()
Janus: krásný fotečky a gratuluju k prvnímu krůčku ![]()
Veru: jej zubař, když slyšim tohle slovo, běhá mi mráz po zádech, ale já jsem ostuda, naposled jsem tam byla před 2rokama a teď musím někde sehnat novýho a taky pro Páju
Adámkovi posílame obrovskou gratulaci (ted uz to povali)
Nejhorsi je, nez se odhodlaji k tomu prvnimu kroku ![]()
Ahoj • Želva-tak môžem Ti povedať,že ja sa bojím u zubára hlavne okamžiku,keď je po všetkom…Pretože potom nasleduje cena za ošetrenie…Ono to je totižto tak,že som mala vážny problém zo zubami a ocino mi odporučil tohto zubára,vraj je na tento problém najlepší,hoci je drahý.No keby som vedela ako veľmi drahý,určo by ma tam nedostal.No a najlepšie na tom je,že nakoniec som sa do toho nejako zamotala a ostala som jeho pacientkou.Po vyliečení môjho problému,prišla na rad preventívna prehliadka a tam „zistil",že treba vymeniť všetky školské blomby.Mám ich asi 6ks.Strašne múdro mi to odvovodnil,vraj staré blomby,ktovie,čo sa tam skrýva a tak mi vymenil prvú blombu.A keď mi povedal cenu,tak som odpadla.Ale nie,neodpadla,ale v šoku som bola určite!!!Vtedy boli ešte koruny,takže za jednu blombu+vytiahnutie nervu zo zuba ma stála 7000SK.Druhá blomba 6000SK a tretia tiež 6000sk a podotýkam,sú to čierne blomby.Potom sa mi nejako podarilo vyhovoriť a,že som tehotná,rodím,kojím,no toto všetko už je za mnou a musela som tam ísť znovu.No hneď medzi dverami som mu povedala,že moje maximum je 50eur/1500Sk a ani o cent viac.Veľmi sa mu to nevidelo,ale súhlasil a keď mi končil zub,tak hovorí,že spraví ešte jeden.Povedala som mu,že môže,ak ich oba spraví za 5Oeur.Povedal,že čo už so mnou a že dobre.Vidíte,takže hneď pri prvej blombe som sa mala zjednávať na cene a nemusela som vyhodiť toľko peniažkov.Ešte mi zostáva jedna školská+jedna čo mi vypadla,tak som zvedavá,že koľko ešte zaplatím.Sorry za takú dlhú story o zubárovi,ale sama zo seba nechápem,že čo ešte u toho zubára robím.Asi je to tým,že je fakt super odborník.
Wenee tak to je teda hrozný s těma penězma za zuby
Moje máma teď chodí k zubařce už 14 dní,trhání a různé opravy a úpravy,zatím neplatila nic,ale nechá si udělat můstek-6000 tisíc
![]()
Mikul koukám,že to tam nemáte jednoduchý,tak nějak se vším,co?V telce dávaj dostih cválání po sedlem se to jmenuje?Jirka vůbec nevěděl,že to existuje,no já teda určitě ne ![]()
Essi je naše oblíbená značka,Jiřulka jich měl hodně ![]()
Janus pěkné fotky,tak taky hnedle o tom bazénku uvažujeme ![]()
A Adámek je šikulka ![]()
Jo a ještě jsem vám zapomněla napsat,že mi Jirka přinesl večeři z hospůdky,kuřec´í prso zapečený se šunkou a sýrem,hranolky famózně nasáklý šťávou z masa a velká zeleninová obloha
![]()
Ahoj holky,
Jani: Adámkovi gratulujeme, šikulkáááá
Nejhorší je to první odhodlání a teď to půjde jak po másle
![]()
No, já teda prádlo na žehlení minimalizuju, dneska jsem Adámkovo prádlo poskládala a bylo to hned vyžehlené
![]()
Wenee: No to je teda hrozný s tím zubařem
![]()
Mikul: Díky za odkaz na botičkovou diskuzy, už jsem si ji pročetla … Essi či DPK bych taky chtěla malému koupit, ale vážně netuším, kde je u nás v Liberci koupit
… Zkusím se zeptat holek na liberecké diskuzi
![]()
policajti..tak my sme dosatli pokutu pre tyzdnom..policajti cakali hned za tabulou v dedine takze sme pekne minuli 1500 za prekrocenu rychlost..ach jaaaj..za to by bolo toolko rhaciek
LUCY..jeeej..tak ty davas do marcipanu olej??? ja som davala heru..alebo iny margarin a to prave nebolo take pruzne..akoby som si priala
KATYNKA..to bolnapad..zohant si vahu..ach jaj
ZELVI..tak Domca zubarkua si dost prekvapil
wau a ty si este nemala zubny kaz..aj ja chcceeeem mat rtaky uzasny chrup..sikulaaa
SIMI..teda mne zo 4 bonbonov presladenie nehrozi,,,ja tusim nemam dno v tomto ![]()
JANUSKOOO..gartulujeem ku kroku.juchuuu..a bazen je rkasny a ked aj pidibazen..msylim, ze uurcote splni svoj ucel
WENEEE>>tak to bola nehorazna suma…u mojej je oprava zubu tak za 500 maximalne a to som v BA
Jé Adél , tak to teda závidím
. Mě Tom z hospůdky určitě nedonese nic, budu ráda, když donese aspoň sebe v přijatelném stavu
. Ale hned zítra mu to ukážu, co tady píšeš, ať se chlapec zastydí a příště třeba taky dorazí s mňamkou.
Wenee - no s tím zubařem to je teda síla
. To já bych se asi při vyslovení té první částky skácela
. Aspoň že jsi to teď tak šikovně usmlouvala
.
Týnko - taky se snažím vyloučit co nejvíc věcí z žehlení, ale většinou tu mám Tomovy košile - bleeeee a pak žehlím hlavně Adamovi, kvůli tomu exému, co měl dřív a nemohli jsme se ho tehdy zbavit. Sice už je to víc než půl roku dozadu, ale já nechci nic riskovat, i když určitě zbytečně
. Na druhou stranu sem tam má Adýs nějaké pupínky, kdoví z čeho - možná z toho mého žehlení
. Já z toho určitě brzo nějaké pupínky dostanu
.
Mikul - botičkovou diskusi taky musím přečíst, díky
.
NO nic, jdu si ještě chvíli číst a pak do pelíšku
.