Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jednou jsem to slyšela na Impulsu. RAdila to nějaká doktorka paní, která neuměla zhubnout a zkusila jsem to jen tak pro zajímavost a musela jsem s tím pak přestat, protože jsem byla už pred tím štíhlá a zhubla jsem rychle 3 kg a nevypadalo to už dobře. Jde o to, že na počátku (nejlépe každý ráno) musíš na lačno vypít 2 litry vody
. Čistý, neperlivý - nejlépe z kohoutku. Až po tom se můžeš normálně najíst. Není to moc příjemný, nedá se to uspěchat. Nejlepší je vstát o něco dřív, dát si k posteli lahev s tou vodou a popíjet. Ke konci máš pocit, že to nedáš, ale dá se to. Až po tom se můžes najíst a muzes jist jak jsi zvykla. Musíš pít na lačný žaludek, aby tebou ta voda projela a nestála ti v žaludku a neroztahovala tě. Takhle když to budeš delat par dnu, tak se ti hodne zrychlý traveni a budes hubnout.Tedy alespon my, co to zkusily, jsme hubly. Je to zároven i detoxikace a očista těla, takže první dny tě muže bolet hlava, muzes mit rymu, citit unavu atd…
Takže pišu jen, co jsem slyšela v radie a sama vyzkoušela
@heli111 A není to nebezpečné??? Zahltit tělo takovým množstvím vody najednou, to asi není moc dobrý, odchází tak z tělo spousta minerálů
Jako zní to lákavě, i bych to vyzkoušela, ale někde jsem právě četla, že by se nemělo pít velké množství vody najedou ![]()
Ahoj holky, tak ja na tom taky nejsem nejak slavne…ve 25tt jsem mela 8kg nahore, ted jsem se doma nevazila, nemam nastesti vahu
…a to je podle utz mimi jeste o tyden, mensi takze tam muze byt klido o ten tyden dyl a jeste ta kila porostou..zacala jsem chodit na cviceni pro tehotne spojene s prednaskou, ptz. uz jsem si pripadala jako nepohyblivy slon…jinak me trapi nejen ta kila navic, ale predevsim silene zdrzovani vody v nohou a tim i silena celulitida, mam stehna samy hrbolek a na lytkach kdyz si zmacknu kuzi taky
![]()
@Dafii Jsem na tom stejně jako ty, celulitida na stehnech šílená, už se mi udělala i na pažích a je to hlavně tou vodou, snad to po porodu zase zmizí
A váhový přírůstek mám taky podobný, teď 9 kg. Snad je většina ta voda, i když je jasný, že to je i v tukových zásobách, které pak využiju při kojení ![]()
No ja uz jsem z toho celkem presla..na nalade mi to moc neprida, kdyz se na svoje telo divam
a uz me ty nohy i boli, kdyz si chci na ne kleknout, udelat turecky sed, cokoliv..mam nohy jako spalky!
a kdy myslis, ze tu vodu vyloucime? po porodu asi hned ne, co ![]()
Po porodu určitě nějaká část té vody ubyde, ale nepočítám s tím, že všechno. Já jsem se tím taky stresovala, ale nemá to cenu, těch pár týdnů to ještě vydržíme a pak to půjde dolů, já tomu věřím!!! Nebudeme se přece kazit těhotenství nervama nad postavou, musíme to brát s nadhledem :flower:
Janinka: no to jsem si právě taky říkala, ale protože tam o tom mluvila lékeřka, tak jsem to zkusila
. Bylo mi pak dobře, cítila jsem se taková lehčí. Ale samozřejmě nevím, určitě by bylo lepší se o tom poradit s někým z oboru.
Ahoj těhulky, tak píšu slíbené postřehy od doktora. Byla jsem tam včera (30+3) a udělal mi standardní uzv, ale řekl mi, že by chtěl ještě ověřit, jestli je miminko správně živené - drobeček je v pořádku, dle uzv odpovídá 31+0, ale mam prý malé bříško, jinak plodovka ok, srdíčko perfektní a vážíme cca 1670 g. Jen mam trochu obavy, že mě 5 týdnů nechtěl vidět a příští týden mám jít do nemocnice na usg dopplerometrie, máte také s tím nějaké zkušenosti? A jak se daří Vašim miminkům? Jinak já už mam kompletně připravenou výbavičku kromě kosmetiky a tak za měsíc bych chtěla balit už tašku do porodnice, tak nám to pomalu utíká…
Mějte se moc fajn!
@Martina
Ahoj, dekujeme za aktualni informace..ja jdu na kontrolu zitra a budu dle MS 29+2, podle utz je mimi o tyden mensi…tak jsem na to zvedava, doposud jsem chodila po 4tydnech a zadna extra vysetreni..jen ta klasicka screening, trippl test, cukrovka…zitra dam vedet co a jak, docela se po mesici tesim, co bude noveho…minule nam miry ani vahu nerekla:/
Ahojky, já byla na kontrole včera ( 30+0 tt). Miminko odpovídalo asi 30 + 4.A hlavička je o par dni napřed než telíčko. Trošku mě to znepokojuje, ale prý to je uplně v normě, tak mu budu věřit Mimi má neco kolem 1600 g. Doktor mi měřil průtoky pupečníkem a průtoky hlavičkou, taky mi měřil děložní hrdlo. Dnes v noci mě ale začlo hodně bolet břicho, tedy spíš ta oblast pod pupkem ( třísla). Nemáte to také některá? Říkám si, že to je tím, jak se roztahuji, ale jistotu nemám. Chvílema to tak bolelo, že jsem musela chodit v předklonu. Ted je to o trochu lepší.
@heli111 Kolem třísel mě bolí taky už pěkně dlouho. Dr. říkala, že to je tou dělohou jak putuje nahoru. nejvíce mě to bolí když dlouho stojím nebo chodím. Te´d už je to mírnější, jen sem tam, ale asi před 3 týdny jsem měla docela strach jestli to není kýla nebo slepák, tak jsem upalovala k dr.
Bananas: a co ti řekla dr? Pokud mě to neprejde, tak tam asi taky zajdu.
Ahoj holky,
sice jsem si už lecos přečetla, ale nedá mi to, abych nenapsala a ještě se po x-té neujistila. Cca před dvěma týdny jsem se rozhodla vysadit prášky. Bylo to první den menstruace, s tím, že další platíčko už nenačnu. S přítelem jsme se milovali poslední den menstruace. Žádné příznaky nemám, jen jsem trošku unavenější. Také proběhlo pár akcí, na kterých jsem něco málo vypila a vždy mi bylo druhý den divně, i když jsem nikdy neměla víc než tři vína. Těhotenský test byl negativní. Tak co myslíte?
Baru
@Baru23 po vysazení prášků si ještě minimálně 7 dní chráněná pokud se nepletu… (pokud jsi do té doby brala prášky pravidelně)
a pokud nemáš příznaky a test byl negativní tak dle všeho těhotná skoro určitě nebudeš… počkej dokud nepřijde další menstruace a teprve poté uvažuj zda náhodou něco… ¨
ale osobně si myslím, že je to velmi nepravděpodobné…
@Baru23 Taky si myslím, že těhotná s největší pravděpodobností nejsi, poslední den menstruace nebývá plodný…