Poradna duly
Jana Čurdová
To jo, já vždy kupovala velikost XY. A teda jako to bylo málokdy. Ale zase když už bylo, tak nebylo vyprodaný.
. Já bych se právě chtěla potom dostat na těch 50kg, 45, je fakt málo. A myslím, že dostanu, protože teď mám doma hyperku, a to druhý jestli bude taky, tak se z toho zblázním.
Ahoj Renči, gratuluju ![]()
V minulém těhu jsem byla na prvním UZ v 9.tt a teď ještě nejdu, času dost. Př.týden zavolám mudře, ať mě objedná na kdy uzná za vhodné. Nabere mi krev a dá mi žádanku na UZ.
Jo holky, a teď jsem koukala do TP a při prvních dvou UZ nepoznali, že tam byly dvě
až při potížích v nemocnici na UZ jsme zažili ten šok, když lékařka říkala: „Takže plod A…a pak tu máme plod B..“
Háto, promiň, že se tak blbě ptám, ale ty máš dvojčátka? Nějak mi to tu možná uniklo.
Pokouším se udělat metřík, to se pak automaticky počítá když zkopíruju odkaz do podpisu? Nemusím se tam registrovat? Dííky
Far, cácorka je to silnější z původních dvojčat. Druhému přestalo bít srdíčko a zaniklo ještě v prvním trimestru. Říká se tomu syndrom mizejícího dvojčete a prý se to stává až ve 30% všech těhotenství. Když zaniknde jeden plod z dvojek, trojek…, jsou tři možnosti, co se mohlo stát: potratím obě, potratím jen to nežijící, vstřebám to nežijící. Naštěstí můj případ byl ten třetí, takže jsem o jedno přišla a ani jsem nekrvácela. Druhé se vyvíjelo normálně dál, byly to dvojvaječné dvojky. U jednovaječných hrozí ještě navíc, že to jedno vstřebá druhé do sebe.
JO, háto, děkuji. No mě to je už fakt blbé se ptát, protože těch špatných zkušeností je tu víc. Tak se omlouvám za otázku.
JInak díky za tabulky výpotu. Mám to a vychází mi to na 3.dubna a jsem ve 4 týdnu. Ale takuvidím,jak to bude ještě podle dr a pak až metříky.
.Na metřík není potřeba se registrovat.
Ahoj holky, tak koukám, že se tu rozjela diskuze. Jinak vítám nového člena a gratuluji k těhotenství. Užívej si ho naplno ![]()
Juli já jdu na gyndu také v pondělí, ale jak píšeš, je to ještě brzy, ale mě říkala sestřička, žemám přijít, protože mi 18.7. dávaly injekci na vyvolání měsíčků, já od šestinědělí furt nic, jen 29.6. a 30.6. jsem malinko špinila, tak to bylyasi měsíčky, tak se musím s doktorem domluvit, od čeho se odpíchneme, ale asi si myslím, že to vezme podle velikosti, podleUTZ a když se bude brát, že jsem menzes měla 29.6., takmám termín 4.4.2012 Jinak si také myslím, že to nemá tak brzy chodit na gyndu.
Háti já byla schopná sníst i 2-3 čokošky za den, děti a přítel byli nadšený, protože jsme doma měli furtčokoládu, já to normálně nejím, protože mě se stačí na čokoládu podívat a mám 2kg nahoře
Jinak na těhotenství mě štve nejvíce ten sport, také hodně sportuju a letos to bude druhá zima bez lyží, už i na tenis jsem přestala chodit, na richocet také, na brusle mám strach, no už to není to, co zamlada
Fakt se bojím, i když spousty těhulek sportují. Jinak co těch dvojčátek s etýče, tak je to asi poznat podle toho, jak tam jsou umístěný, ne? Má kámoška čekala trojčátka a nedoporučili jíto lékaři, že by to pro ní bylo velké riziko, tak právě po dlouhém zvažování přistoupili na redukci, tak usmrtili 1 plod a do týdne zemřelten druhý a celé těhotenstvíse usilovalo o to, aby to ten poslednípřežil. Dáda je zdravej, je mu už 8 let, ale narodil se asi ve28tt, má lehce poškozený mozek, jako ale jen tak, že má vyvinutou hodně jednu stranu hemisféry, druhou téměř vůbec, tak nemá žádné kamarády, má jiné starosti, ve 3 letech řešil složení atomu a podobně. Ale jinak je v pořádku, asi to bude badatel ![]()
To je venku počasí, to mají děti super prázdniny, děs. Také dost spavé, já to odpolko zalomila ![]()
Ahoj holky, no nakecali jste toho dneska víc než dost. ![]()
Já byla 11 hodin a 13 minut v práci, chci si ji jěště trošku užít když mě tak baví, počítám že jěště tak měsíc a dost. ![]()
A pak jsme jeli pro Domíska kterého měli naši a který mezi tím někoikrát zvracel, no chvíli to vypadalo na pohotovost ale teď už v sobě 40 minut drží ledovej čaj a neblinkal asi hodinu a půl tak snad.
Jinak koukám že proti vám jsem tu totální koule, to sem snad ani nebudu dávat fotky. 180cm a 87kg v tuto chvíli, před porodem budu vorvaň. ![]()
Jo a jinak mi nic neni, ani nejmenší nevolnost, jediné co je že mám nafouklé břicho, takže ten můj špek pneumatickej je jěště větší a bolej mě trochu prsa, hlavně bradavky. Jinak nic, a na to že jsem dnes vstávala do práce v 3:45 a jedla jsem poprvé asi o 2 hodiny později tak prostě nic, pohoda.
Wildcat, teda obdivuju, že ještě zvládáš práci u toho. Já teda celý den polehávám, posedávám, i když se to dá těžce s tou hyperaktivkou.
A teda vorvaň nebudeš jediná. Já budu taky. A jestli budu mít zase tolik kileček, tak se bojím, že mi to zase odnesou nohy a to ještě hůř. Já když jsem byla malá,tak jsem najednou ochrnula. A to se bojím pořád. Kor, když při tom prvním jsem měla fakt dost problémy. A po porodu ještě horší.
.
Tak já jsem se také radovala, že mě nic netrápí kromě těch počátečních zvýšených teplot a tahání v břiše a je to tady - mám celý obsypaný obličej, krk a záda - zničehonic - akné jak puberťačka - no spíše jsou to boláky plné vody ne akné jako takové. Určitě to bude hormony, ale co s tím? Zmizne to samo? Nebo mě to bude trápit celé těhu? Máte s tím zkušenosti?
S takovou to i v práci poznají dost brzy jestli budu vypadat jak hormonální lavina
![]()
Farllin - No, to bude tím že opravdu nemám pocit že bych byla těhotná a tak mi to neva. Ale kdyby mi to vadilo tak mám ze zákona nárok na přeřazení jinam, jenže to bych jim to nejdřív musela řícta dokud se cítím v pohodě tak se mi nechce jim to říct.
Strašně mě ta práce baví totiž.
Fakt, je to divný, ale občas malilinkatá bolest v podbříšku, spíš tlak, občas bolest prsou nebo citlivost bradavek, ale jinak prostě nic.
Renčo, já teda toto neměla. JEdiný,co mě šíleně trápilo, bylo vypadávání vlasů. Mám je dost dlouhé a teda pořád sepnuté, padají mi i tak. A teď to teda zase lítá. Ale akné jsem měla vlastně myslím taky, ale jen na začátku. Pak už né. Ono ty první tři měsíce jsou docela šílený, ale pak se to vyrovná. Nejlepší to je kolem 5, 6 měsíce. Pak je to zase o tom, že už chceš jen porodit, přípravy pro miminko, nachystat vše, jak má být a pak jen to čekání. To je teda šílený. Sipamatuju to léto loňské. To jsem přenášela v těch vedrech 14 dní a to jsem čekala na každou chvilku. Během nich jsem umyla 2× všechny okna a pořád nic. Ale teď budeme mít vánoce mezitím, takže to se pak nějak zabavíme a pak to nějak uteče. I když já to období leden unor nemám moc ráda. A navíc budu mít narozky, můj 30, takže to se ani nenapiju na zdraví. ![]()
Užíváte nějaké vitamíny? Já jsem si koupila elasti q dha a užívám to teprve 3 dny. Vím, že se má ještě před otěhotněním užívat listovka, ale to jsme opravdu netušila, že se to povede tak brzy.
Tak to padání vlasů - to mi padají i normálně a děsím se toho, co bude teď, to si mě vylekala.
Ahoj holky,
Wilcad, také tě obdivuju, že takto snášíš dobře tu práci, ono je to jiné, když člověk sedí 8h v kanclu, než ty, to jsi fakt dobrá. Jinak doufám, že je Dominik už dobrej, ani mě nenapadá, co by to mohlo být, nevím, že by teď něco řádilo. A co se času týče, tak duben je super, jestli jsi rodila v létě, tak to je fakt záhul, já mám Lucku 2.6. a to začínaly vedra a bylo to náročný, ale jen asi týden a přibrala jsem asi těch 12kg, Dana jsem měla vkvětnu, to bylo super načasované, ale to je před 8i lety, tělo to také zvládalo jinak a Verunku 12.května, počasí taky šlo, ale jak jsem přibrala 20kg, tak jsem byla opravdu velryba a hlavně unavená a otékaly mi nohy. Teď cítím jen trošku bradavky, že jsou citlivější a jsem unavenější, toť vše.
Renčo s boláky žádné zkušenosti nemám, nech to být, ono to samo přejde. Hlavně se tím nedeptej. Jinak já beru Mamavit, měla jsem ještě zbytek z předchozího těhotenství a listovku jím v tabletkách už od šestinedělí, protože mám epilepsii a u mě je vyšší riziko těch vrozených vad, tak ji mám brát před otěhotněním, ale jsou i vitamíny, nějaký femibion, či co, různě dělaný na trimestry, ale je to dost drahý, kašlala bych na to, pokud budeš jíst vyváženou stravu, tak jsi o.k. oni na těch vitamínech děsně vydělávají, to máš se vším.
Jinak co se týče vlasů, tak asi každé ženské vypadávají vlasy hlavně po porodu, ale to je normální.
Holky dobrou noc, jdu do pelechu ![]()