Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
236
24.3.19 16:12
@JaniceB píše:
@Ewuska31 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oboje je spravne:))))))

Nejak mi dochazi inspirace na svaciny,vareni,tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
21.5.19 03:02

Zdravím všechny po letech :mavam:. Momentálně jsem se vzbudila po zákroku z narkózy a nemůžu spát, tak mě napadlo na vás znovu juknout. Gratuluji k novým těhotenstvím, přírůstkům do rodin a úbytkům kil. JaniceB a Kaspinka už doufám mají otevřené soukromé poradny…to je tedy výdrž :palec: :potlesk:

No, docitat vás nebudu, ale pláčete tu po nových receptech, tak bych měla dva tipy:

Salát (pomazánka) že syrečků:
Natrouhat dvě kolečka syrečků, vejce, přidat najemno nakrájený pórek, spojit goldessou nebo jogurtem, tvarohem…co vám sedí nejlépe. Dosolit, dopeprit. Jim buď s dukan bulkami nebo balím do plátků šunky jako rolky.

Špenát s uzeným tofu:
1 balení sekaného mraženého špenátu z Lidlu, kostku uzeného tofu, česnek, sůl, kolečko syrecku, cibule. Cibuli na kostičky osmahnout na hlubší pánvi na sucho nebo kapkou oleje, záleží, jak striktně dukanite :) přidat změkly špenát, česnek, sůl. Na jiné pánvi osmahnout nasucho nudličky uzeného tofu dokrupava. Serviruji formou halda špenátu, na to nudličky a posypu strouhaným syreckem. Jelikož jsem již ve 4. Fázi a částečně jsem konvertovala k lchf dietě, dopřávám si tento recept i se zelenými fazolkami.

Gyros:
Krůtí nebo kuřecí maso nakrájet na nudličky, obalit v kořenící směsi gyros a opéct na pánvi. K tomu tzaziky omáčka…nastrouhat salátovou okurku, vymačkat a smíchat s tvarohem nebo jogurtem. Přidat kopr a česnek, dosolit. Servírují buď s dukan chlebem nebo na listech ledového salátu.

Kdo vyzkouší ať mu chutná.

Jinak já šla původně z 99 kg na 85 při výšce necelých 190cm. Minimum jsem dala 83,7, ale to už mi okolí říkalo, ať Brzdim, že mi lezou žebra z trika. Tak jsem zabrzdila, chvíli byla na dukance 4. F a pak objevila lchf. S mou láskou k ořechům a tučným sýrům pro mě ráj. Teď to střídám podle chuti a potřeby korekce váhy. Momentálně jsem na 87,4kg.

Musím ještě dodat, že jsem se nevrátila k mouce, resp. vůbec nejím pečivo a obilniny krom dukanovych bulek a chleba. Taky nejím těstoviny, luštěniny, rýži, brambory, pohanku atd. Nesladim - výjimečně Bolero a červený diachrom.

Tak, román mám za sebou a spánek stále nepřichází… :? :roll: Doufám, že vás nechají ratolesti vyspat. :D

Mějte se krásně a držím palce, ať se vám podaří zhubnout do plavek! Přichází ideální část roku pro dukanky… grilování, saláty, tvarohovo bolerove nanuky… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
21.5.19 20:33

@Kalamajka ahoj:) tak se dej brzo do kupičky :hug: snad to nebylo nic vážného ;-)
Já už teda DD nejedu, ale dopustit na ni nedám :pankac: A pak je mi líto když sem někdo přijde a nemá se koho zeptat. Já mu budu vděčná, že to šlo celkem snadno dolů ;-) Ale teď jsem přešla na low carb a je mi dobře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
22.5.19 00:57

@Kaspinka
Zákrok snad ok, uvidím příští týden…tak jsi taky konvertovala k lchf…no ono jak člověk v DD odvykne těm sacharidům je to asi logický krok. Kde má být knedlík dávám bílé tofu, místo brambor dýně nebo celer pyré, místo chleba plátky kedlubny, ředkve nebo lupen salátu či čínského zelí. Sachry jen ve formě c + b vína, ořechy a miluju Haribo, to jsou moje hříchy :mrgreen:, zdůrazňuji HŘÍCHY, aby někoho nezkušeného tady nenapadlo, že se to při DD smí baštit!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
22.5.19 08:33

@Kalamajka já už bych na DD neměla morál a v tomhle jsem se zhlídla :roll: Je to pro mě mnohem jednodušší ;-) Nejedu teda keto ale sachry mám tak 50-80g. Ale nic nevážím, neměřím a jsem spokojená:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
22.5.19 15:44

@Kalamajka @Kaspinka holky 8o já taky po dd přešla na lchf :lol: ale jedu keto verzi s if

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
22.5.19 20:47

@JanduleD prosím tě a na kolik máš nastavené sacharidy? Dala bys ukázkový jídelníček? Já nevím jestli bych to dala dlouhodobě, nějak nemám fantazii co bych jedla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
23.5.19 08:06

@Kaspinka sachry mám na 25g denne. Ale tím, že jim if 16/8 tudiz jen dvě jídla denne, tak se to dá. Třeba včera jsem mela dva vecerni chlebiky, kupuju baleny penam, maslo, kousek hermelinu a pulku salatove okurky. Pak jsem mela krkovici, grusetkovy platek a zeleninu s čipem z kysané smetany. Tu grusetky jsem zabalila jak. tortilu a naplnila a moc gut. Jinak tuk většinou dozenu šlehačkou v kafi. Já tak jim už něco přes měsíc a fakt se to da, omezují červenou zeleninu, zelene sprasim fakt hodně. A i když té něco vyrazí z ketozy, tak jsem zpět během dalšího dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
23.5.19 10:27

@JanduleD jo tak to je v pohodě:) IF jsem zkoušela taky, ale pro mě je někdy 8hod málo :D I když je fakt, že teď většinou nesnídám hned ráno, někdy vůbec. Tak to tak plus mínus mám taky. Ale já si dám občas něco „dobrýho“ tak mi pak vyskočí nad těch 30g a je to :D
Hele a povedou se ti ty grusetky fakt tenký? Mě právě moc ne a když je motám tak se mi pak trhají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
23.5.19 12:22

@Kaspinka jestli je děláš z mozzarely, tak musí byt rozmasirovana uplne na kasi a pecu na papíře v troube. Akorát musíš hodně rychle roztirat a mít rozehratou troubu, ten papír strasne vlhké a pak nejde dolů. Mě většinou sachry vyskoci rajcatama :D ale zas to nijak nehrotim. Ještě hodně sachry nabihaji orechama, ktete nesmim a tak mě to moc netrapi. Na fcb je skupina lchf petr štefko nebo tak nějak, tam cerpam inspiraci. Jo a if je nejlíp začít 18/8 a pak postupne natahovat. Zirala jsem na OMAD 8o To je pro mě scifi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
23.5.19 12:53

@JanduleD jj to já všechno vím, ale trochu mi to v troubě vyskočí a tenké jak tortila to prostě není:) Ale jako na chuti to neubere ;-)
Já jsem žila s tím že keto je pod 30g a teď koukám, že pod 50g 8o Tak v tom případě jsem v klidu :D
OMAD mám občas ale celodenně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.5.19 14:02

@Kaspinka tak ta ketoza je docela různá. Někdo musí být pod 25 někdo snese těch 50. A k těm grusetkam, z jedné varky testa mám dvě velke přes celý plech :think: Tento typ stravy mi teda naprosto vyhovuje, pro mě bezproblemove dlouhodobe udrzitelny. Třeba včera jsem jedla naposled 14.30 pak jsem byla do 22 v práci a snidala jsem dnes v 8, naprosto bez pocitu hladu. Ty tuky vážně skvělé zasyti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.5.19 15:32
@Kaspinka píše:
@JanduleD jj to já všechno vím, ale trochu mi to v troubě vyskočí a tenké jak tortila to prostě není:) Ale jako na chuti to neubere ;-)
Já jsem žila s tím že keto je pod 30g a teď koukám, že pod 50g 8o Tak v tom případě jsem v klidu :D
OMAD mám občas ale celodenně :mrgreen:

Devcata Kaspinka a Janule, diskutujete to lchf na emiminu nebo jinde, nebo nikde a jen inspirace obecne? Pokud by bylo kam, pridala bych se totiz. Diky za zpravu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
27.5.19 20:21

@bobizna jsem v několika skupinách na FB ;-) Ale já nediskutuju, jen čerpám recepty. Ty taky hodně na instagramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
27.5.19 21:05

@bobizna já podobne jako kaspinka, několik fb skupine a pouze k inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková