Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky chtěla bych se zeptát jake mame zkušenosti s Duphaston.Dr mi to předepsala že to mam od 18dne brat 2 krat dene 6dni. Právě že se snažime o miminko rok. Prvni dite mame už, chtěly by jsme pro malou sourozence.Ale nějak nam to nejde prave že jsme pořadku ovulaci každy měsic mam cysttu nemam.Tak mi napsala tabletky Duphaston na upravu mesiček, mam je každy mesic jinak 22,23,25, mam to proste rozhozene, tak je budu brat na uparavu Ms.Mate stim nekdo zkušensoti že jsem přes to otehotnely?
@zuz25 píše:
Holky chtěla bych se zeptát jake mame zkušenosti s Duphaston.Dr mi to předepsala že to mam od 18dne brat 2 krat dene 6dni. Právě že se snažime o miminko rok. Prvni dite mame už, chtěly by jsme pro malou sourozence.Ale nějak nam to nejde prave že jsme pořadku ovulaci každy měsic mam cysttu nemam.Tak mi napsala tabletky Duphaston na upravu mesiček, mam je každy mesic jinak 22,23,25, mam to proste rozhozene, tak je budu brat na uparavu Ms.Mate stim nekdo zkušensoti že jsem přes to otehotnely?
ahoj my se take snazime o miminko ale už přes CAR, jsou u nás i jiné problemy, ale ted mi v Caru nasadili duphaston misto utrogestanu zrovna ho beru ale má ho brat od 16 DC po dobu 10 dní, cykly jsem měla hodne nepravidelné, jednou 70 dní podruhé zase 21 ![]()
Petulle tak at se vam to podaři, tak ja jsem tak dlouhy cyklus nikdy nemela spiš brzo ale každy mesic jinak. Prvni dite mame doma tak snad se podaři.
Já měla brát Duphaston od 16. DC dvakrát denně jednu tabletku - 10 dní. Měla jsem to také na úpravu cyklu - měla jsem cykly cca 43 dnů.
A brala jsem ještě Gynex. A hned první cyklus jsem otěhotněla.. teď jsem v 5 tt ![]()
AHojky tak já mám Duphaston dlouho.. skoro pul roku. No samozřejme jsem při nem neotehotnela ale cyklus se upravil. Můj gynekolog mi řekl že ho mám jíst od 16 ale ja jsem se mu přiznala že ho jím až po ovulaci.. On řekl že to nevadí. Takže vysledovat si ji a pak začít brát.. Celou dobu 10 dnů. ![]()
Mě ještě doma zůstali dvě platíčka, tak jsem zvědavá, co s nima.. ![]()
@Efulka klidne je můzes dobrat.. To vůbec na počínajíci tehotenstvi nevadi.. Ba naopak.
Dr. nic neříkala, tak nevím.. Jsem brala akorát těch deset dní a teď už ho od té doby neberu..
Kdybych ho začala zase brát, tak abych si to tím nějak nepodělala ![]()
Efulka a vy se snažily o prvni miminko? Jinak gratuluji že se vam to povedlo.
Nee, už doma jednoho prcka máme
a teď bude mít parťáka na hraní ![]()
A jak dlouho jste se snažily o druhe? Jinak jste asi nemela v ničem problemi jste zdrava a mela jste normalne ovulaci? Pravě že mi mame prvniho prcka taky doma a chce me pro malou sourozenece ale nejak to nejde. Jinak ma vše pořadku, nemam cystu a ovulku mam každy mesic akorat to mam nepravidelne tak mi napsala tyy hormonalni duphaston.
První prcek byl napoprvé. A pak jsem vlastně kojila a první MS po kojení jsem dostala v srpnu (to jsem byla i na laparoskopii se slepákem a rovnou mi praskli cystu na vaječníku) a od té doby jsem měla MS 2 x po 43 dnech cyklu. Tak jsem šla za Dr., jestli je to normální mít tak dlouhé cykly a ta mi řekla, že to normální tedy není a dala mi Duphaston na upravení - měla jsem ho brát od 16 DC dvakrát denně po 10 dní - tedy jedno platíčko.
Jinak jsem od 1 DC brala Gynex (znáš ho? - můžu doporučit). Ten jsem brala tři týdny - dle návodu. A vím, že jsem měla 22 - 23 DC ovulaci, tak jsem potom začala brát Duphaston (trochu jsem si to na radu tady holek posunula). Sice Dr. říkala, že by to nemělo mít na ovulaci vliv, ale jistota je jistota. Člověk je i tak zblbej ![]()
No a vlastně první cyklus s Gynexem a Duphasotnem se zadařilo
Nevím čeho to byla zásluha, ale jsem šťastná jako blecha ![]()
A co je u vás za problém? Jak dlouho se snažíte? Jak starého máte prvního prcka? ![]()
Ahoj holky zastavuje duphaston uvolneni vajicka? já beru duphaston od 16 DC ale fertili i women graf BT mi vyznacil ovulku az 18 DC i ovulacni test byl silne pozitivní? A teplota se stale drzi nahore, viz v podpisu pod metrikem odkaz na muj graf