Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
17.11.13 20:19

Jinak gratuluji k těhu :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
18.11.13 00:34

@hopisek
Ahojky, tak můj průběh…

v listopadu před 2 rokama vysazená antikoncepce, kterou jsem brala jako hormonální léčbu - půl roku v tahu bez MS. MS jsem dostala až po 35 dnech, po té mi byl předepsán Duphaston – 17.-26.den cyklu…MS dorazila v lednu po 28 dnech, v únoru už nedorazila :-) nicméně Duphaston jsem užívala až do konce 1.trimestru – prý na udržení…
Kačenka měla min. měsíc rok… :-)
Držím palce!!!
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
18.11.13 09:24

Já už jsem i porodila :D Julie už má přes tři měsíce :) Myslím, že jsem brala 10 dní. Už si to nepamatuji :(
No, snažili jsme se jeden měsíc :oops:
Jsem totiž rok kojila prvního prcka a pak jsem přestala. Byla jsem na laparoskopii se slepákem a měsíc na to mi přišla první MS po kojení :) takže jsme se chtěli začit snažit. Ale MS přišla až po 43 dnech, tak jsem šla za dyndr. a ta mi dala na upravení - zkrácení Duphaston - vzala jsem si ho a hned otěhotněla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Amami
21.11.13 08:12

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s dávkováním duphastonu 1× denně od 14DC do menstruace. Brala jsem ho už před lety na podporu otěhotnění 2×-3× denně, bohužel se nám nezadařilo ani přes Clostilbegyt atd. Po dvou a půl letech se mi pak podařilo otěhotnět bez jakékoliv stimulace a máme krásnou 14měsíční holčičku. Gynekolog mi teď předepsal Duphaston na srovnání cyklu i s ohledem na plánování druhého těhotenství 1× denně až do menstruace. Minulý měsíc jsem to po něm dostala už 8. den braní, tento ho beru už 14. den a MS nikde. Test jsem si dělala v sobotu a nic tam nebylo. Myslíte, že má smysl v braní pokračovat, nebo prostě vysadit a počkat na MS? Už týden mě bolí břicho a je mi špatně, přičítám to těm práškům :(

• Citovat
  • Upravit
55
27.11.13 08:48

Ahoj holky, jsem tu nová. Dva roky se snažíme s manželem o mimi a pořád nic, teď mi doktorka-která zastupovala mého gynekologa zjistila, že nemám ovulaci. mám 2 děti s toho 1 s manželem. Holkám je 14 a 9. nasadila mi Duphaston 2× denně Od 16 dnedo 25 dne. Myslíte že mi pomůže? Prý to mám na srovnání menstruace…mám jí pravidelně po 28 dnech, ale po ránu docela často špiním…tak mi to dala na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.14 08:31

Dobrý den, mohla bych se zeptat?
Beru prášky Duphaston, k vůli problémům s menstruacím (měla jsem ji SILNĚ nepravidelnou), po užití Duph… nebyl žádný problém. Dnes jsem si měla vzít prášek, ale vzbudila jsem se s menstruací.
Nevím teda co s tím, mám si vzít prášky nebo počkat?
Děkuji za odpověď ;)

• Citovat
  • Upravit
2197
3.1.14 10:47
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohla bych se zeptat?
Beru prášky Duphaston, k vůli problémům s menstruacím (měla jsem ji SILNĚ nepravidelnou), po užití Duph… nebyl žádný problém. Dnes jsem si měla vzít prášek, ale vzbudila jsem se s menstruací.
Nevím teda co s tím, mám si vzít prášky nebo počkat?
Děkuji za odpověď ;)

Pokud by mensturace přišla dříve, než bych stihla dobrat Duphanston, neměla jsem si ten prášek už brát. Jenou se mi to stalo a pak mi podle toho doktor upravil braní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
16.1.14 08:38

Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat jestli jste nějaké neměla vedlejší učínky při užívání Duphastonu. Mě bolí prsa a v puse mám kovovou chuť. Těhotná nejspíš nejsem, jelikož jsem ho začala brát 14DC a ovu před tím nejspíš nebyla, na TT je ještě brzo, tak jsem chtěla vědět jestli jste to nějaká také neměla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.14 19:51

Duphaston

:-)

Příspěvek upraven 12.02.14 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.14 19:53

Jak jsi to měla s ovulací? Při tom prvním nasazení Duphastonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.14 20:02

Ahoj holky co jste měly Duphaston. Pátrám po informacích z praxe. jak jste to měly s ovulaccí při Duphastonu? Příklad 16-26 den cyklu brát. Pocítil někdo třeba první nebo druhý den co to bral že má ovulaci - v podstatě že by to Duphaston vyvolal? A pak po 10 dobraných tabletkách měl MC nastat 28.den? Já nevím, já stihla otěhotnět :-) tak by mě zajímalo jestli má někdo nějakou podobnou zkušenost. MC mi ve finále před otěhtněním trval 35-40 dní, zakončený „potratem“ cca 1-3tt, dýl to nešlo udržet, a tak mi to dr napsal, a já hned teda otěhotněla :-) ( jupíjou) - Předpokládala jsem že ovulace bude „jako vždy“ 21-25 den, jak byla po celý půlrok sledování pode bolesti v podbřišku, ale ten onen měsíc s Duphastonem mě ta bolest přepadla 17.tý den, což je zajímavé, byl to po požití druhýho prášku. Tak máte někdo nějakou podobnou zkušenost? Že Duphaston urychlil ovulaci? A MC měl teda pak po 10 práškách 16-26 den nastat 28 den? No 30den jsem už měla pozitivní tt :P. Dík za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.14 20:47
@Amami píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s dávkováním duphastonu 1× denně od 14DC do menstruace. Brala jsem ho už před lety na podporu otěhotnění 2×-3× denně, bohužel se nám nezadařilo ani přes Clostilbegyt atd. Po dvou a půl letech se mi pak podařilo otěhotnět bez jakékoliv stimulace a máme krásnou 14měsíční holčičku. Gynekolog mi teď předepsal Duphaston na srovnání cyklu i s ohledem na plánování druhého těhotenství 1× denně až do menstruace. Minulý měsíc jsem to po něm dostala už 8. den braní, tento ho beru už 14. den a MS nikde. Test jsem si dělala v sobotu a nic tam nebylo. Myslíte, že má smysl v braní pokračovat, nebo prostě vysadit a počkat na MS? Už týden mě bolí břicho a je mi špatně, přičítám to těm práškům :(

Ahoj, ja jsem 2× ve 2–3tt potratila, jestli se to tak dá nazvat a Dr mi napsal Duphaston, měla jsem MC – potrat, ve 40tém dni od 1dne MC. Tak ovulace mi vycházela na 21–25 den cyku. Čili otěhotnět se oddalovalo, protože cyklus nebyl 28 dní ale 40 :D Tak mi dal Duphaston, 16tý den od 1dne MC jsem ho měla začít brát na 10 dní, čii do 26.dne, a 28.den předpokládám měla dojít menstruace a? No nepřišla, otěhotněla jsem :-) sláva, jsem teď ve 32tt a držím :-)brala jsem ho pak ještě 3 měsíce. jen jedna věc mě zajímá, a zatím mi nikdo nebyl shopnej odpovědět, kdy jsem tu ovulaci v těch 10 dnech měla? Nemá někdo zkušenost? měla být vlastně 21–25.den, ale vím, že druhý den, jak jsem měla druhý prášek mě nesnesitlně píchalov boku, tipicky pro mou ovulační bolest, tak je možné že Duphaston vyvolal ovulaci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
12.2.14 20:52

Ahoj…já už si to teda moc nepamatuju, přece jen je to už 2 roky…důležitý je, že jsi otěhotněla, ne? ;) tak neřeš a užívej posledních pár týdnů klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.14 20:55

Vrtá mi to hlavou skrz příspěvky jiných a mám kamarádku, skrz kterou to vlastně řeším, aby jsem ji poradila, na net se nedostane a chtěla radu z praxe :-) dr ji řekne neřekne..a já vlastně sama nevím jak jsem to měla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
12.2.14 21:02

Aha…mě po prvním měsíci užívání Dr. udělal -Folikulometrii - vyšetření, u kterého se zjišťuje počet a velikost folikul. Zjistí se tak aktivita vaječníků a i čas, kdy dojde k ovulaci…po té mi řekl, že do 2 dnů nastane ovulace…no a MS už další měsíc nepřišla… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí