Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Boudová Určitě. Já dělám to samé. U doktorů mlčím a pak mne napadá milion věcí, co jsem měla říct a na co se zeptat.. U mě to bylo podobné. Po novém roce mi sama řekla, že když cca do srpna neotěhotním, tak to začneme řešit intenzivněji (manžel na prohlídku atd.) No a v dubnu jsem otěhotněla. Tak držim palce, ať to dopadne ![]()
Se máš
Já bych ho brát třeba i začala, ale příjde mi divný, že to mám brát 14DC 10 dní a pak to mám dostat, v tom případě nebudu mít ovulaci, když jí mám přirozeně až 45DC ne?? Tvl, proč já se nezeptala
![]()
@Boudová Třeba se ti ta délka cyklu právě změní a upraví. Někde jsem četla, že by to mělo být max. 35 dní (což jsem měla já). Tak si tam zajdi znovu, nebo mu zavolej. Za to ti hlavu neutrhne ![]()
Já zas přemýšlím, že to asi zkusím brát, že když mi to zkrátí budu ráda, protože, takhle čekám na ovulaci fakt dlouho
Akorát ještě jsem se nemohla dočíšt, nevíš náhodou jak je to, když se mi to upraví po těch 3 měsících tak už mi to bude psát pořád?? Po vysazení se to asi zase prodlouží ne??
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Duphaston beru asi 4 měsíce. Nasadil mi ho Dr. kvůli nepravidelnosti cyklu (asi rok po vysazení HA) nyní mám cykly pravidelné. 28dní (beru 15DC-24DC). Ovulku dle měření BT a ovu testů mám 14DC. Snažím se otěhotnět (zatím jsme na začátku, cca se snažíme dva cykly),ale tento měsíc jsem začala lehce špinit (narůžovělý výtok) 26DC. Lehce mě bolí v podbřišku..nevíte, co by to mohlo být..BT lehce klesla. Předpokládám, že potvora asi dorazí ![]()
Je možné, že při braní duphastonu když otěhotním, může přijít MS? (nevím jak přesně duphaston funguje, když se povede počít)
Moc děkuji za rady ![]()
@Kaczus já když poslední cyklus dobírala duphaston, tak jsem si taky myslela, že přichází ms, špinění, pak lehce i krev, pak zase pár dní nic a za 14 ní rodím ![]()
@bberanka
Tak to si mě docela potěšila
u mě to je, přesně jak říkáš.. bolesti podbřišku, (narůžovělý výtok) ale jsem 26DC. Tak doufám, že dopadnu stejně jako ty
a tobě přeji rychlý a bezproblémový porod ![]()
@Kaczus děkuju
Mám plánovaného císaře kvůli KP a cukrovce. Já mívala ovulaci až kolem 18.dne,tak jsem si dávkování „poupravila“,bála jsem se, že mi jí blokne.
@Kaczus jo a po duphastonu nemá smysl měřit BT, ovlivňuje jí ![]()
já jsem se toho taky bála, že mi ji blokne páč jsem přesně něvěděla kdy ovulku mám, ale tento měsíc jsem si udělala ovu test a mám ji jak říkala i BT, 14DC a duphaston beru od 15DC.tak takhle by to mělo být snad ok, nebo si to mám třeba ještě o den posunout?
@Kaczus já ho brala od 18.-28.dne a do 30.jsem dostala ms. U mě ovulační testy vycházely ukázkově a dr mi potvrdila PCOS, takže k ovulaci ani nedocházelo
Teda ne každý měsíc, podle mě jsem měla jeden vaječník chabrus. Ale ovu bolesti každý měsíc pravidelně, tak jsem z toho byla jelen. Máš ovulaci potvrzenou utz?
@bberanka
Takže jak říkáš, BT při braní duphastonu nemá smysl měřit a ani věřit, páč mi teď klesla před ms. Ovu nemám potvrzenou utz ale naposled když jsem si byla pro duphaston a na kontrole tak mi Dr. řekl že mám vše ukázkové a že se nemám čeho bát že jsem zdravá jak rybička. A vše je jak má být. A ovulku už i na sobě poznám, bolesti, hlen..
@Kaczus tak každá to máme jinak. Ale já bych dala bývala ruku do ohně, že u mě ovulace stopro probíhá, jak píšeš, hlen, BT, testy, bolesti… A prd
Ale tak byla jsem na utz jen dvakrát a žádný folikul, jen obalený vaječník cystama. U tebe je to třeba jinak a jen otázka času, dva měsíce sou na nějaké hodnocení málo
Budu držet pěsti, ať se zadaří
Jinak já u toho posledního cyklu už nic nezkoumala, neměřila, rezignovala, jen jednou jsem zkusila teplotu, to bylo někdy cca 5-6dní po „ovu“ a teplota proklatě nízko, tak jsem ani nedoufala a hups, za pár dní dvě čárky ![]()
@bberanka Jj tak to každopádně
každé tělo funguje jinak..Já s cystama žádný problém nemám (měla jsem je jednou v životě a to když jsem v 16ti začala brát HA) a od té doby naštěstí ne.BT měřím asi 6měsíců ale myslím si že jsem měla anovulační cykly. až při braní duphastonu mi přijde že ji teprve mám, ale jestli se tento měsíc nezadaří tak si posunu braní z 15DC na 17DC abych to nezačala brát při ovulce a proběhla tak jak má. Konec BT mám jak říkáš ty..vždy klesne i teď, ale to poznám za pár dní jestli se zadařilo. Ale zatím si říkám že mám čas, teprv se snažíme druhý cyklus. Tak doufám že objevím také dvě čárky
a ty se za pár dní můžeš těšit z malého uzlíčku ![]()
@Kaczus já cystu v životě neměla, nebo aspoň jsem to nevěděla
Až když mi dr zjistila polycystické vaječníky, neměla jsem páru co to je. Nikdy žádný problém, ms pravidelná, nijak moc silná no a pak jsem čučela. Grafy jsem měla vždycky ukázkové, tak jsem si myslela, že moje tělo šlape tak jak má.
Jj 1.7.už bude náš dáreček venku, pokud si to nerozmyslí a ještě se na poslední chvíli neotočí ![]()