Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
12.11.14 20:56

Moc moc děkuji. Jo a mimochodem my můj gynekolog říkal, že ať je to Duphaston nebo Urogestan, že od obojího je nyní víceméně snaha upouštět, protože na budoucí maminky působí spíše jako placebo efekt než jako léčivo. Takže pokud je něco špatně, potratí se i přes tyto hormony. Já osobně jim ale věřím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.14 15:18

@vilusa Taky moc gratuluju ;) Určitě to bude OK! Doufám, že mi Duphaston taky pomůže, už začínám být po těch 2 letech neúspěchu nějak nervózní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.12.14 13:46

Beru Duphaston od 17. dne 2× denně (celkem 10 dní) již třetí měsíc. Vždy jsem MS dostala 3. den po dobrání a teď nic až 7. den po dobrání trochu špinění. Stalo se někomu něco podobného. Je to možné považovat za MS? Test jsem si zatím nedělala, ale nepřijde mi, že bych mohla být těhotná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.14 01:00

@pajjca Ahoj tak jak to dopadlo ;) Zkusila jsi test? Já bych ho radši udělala, těhotná určitě být můžeš pokud nepřišla normální MS… Já pro změnu čekám zítra, jestli MS dorazí. Dobrala jsem Duphaston v pátek, tak teď čekám, že to v pondělí přijde, i když bych byla ráda, kdyby ne. Ale já to moc nechápu, brala jsem Duphaston teď první měsíc těch 10 dní (taky od 17. DC), ale skoro od začátku co jsem ho začala brát, mám každý den takové hnědé špinění, někdy i docela dost… :?: Tak nevím :think: myslela jsem, že by se tohle právě díky těm hormonům mělo spravit…tak kdo ví, uvidím co bude dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.12.14 14:26

@Peťulínka29 test jsem dělala a pozitivní. Už jsem byla i na gyndě, ale na ultrazvuku toho moc vidět není, tak čekám na výsledky z krve, tak uvidím. (jen mi doktro řekl, že ho mám zase začítát brát a to nepřetržitě). Při braní Duphastonu jsem nešpinila vůbec a ani jiné problémy jsem neměla, tak nevím, neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.14 16:46

@pajjca tak to gratuluju! ;) No já to včera opět dostala, takže dneska jsem byla na krvi na kontrolu hladiny hormonů, tak snad mi doktorka pak něco poradí, až budou výsledky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
10.12.14 04:58

Holky můžete mi poradit prosím?
Dr mi předepsal Clostil, (ten ale brát nebudu,, protože nejspíš přirozeně ovuluju ale to není podstatné), tak mi dal i Duphaston od 18. – 25. DC, asi jsem špatně pochopila doktora, nic takového mi neříkal, kdy ho začít brát. Já ho začala brát teď od 18. DC, ale pak mi došlo, že to má být asi k tomu Clostilu co? :oops:
Můžu si nějak ublížit? Clostil brát nebudu a nechci, mám ten Duphaston jen 2 krabičky, nevím na jak je to dlouho, takže jak to doberu, mám si nechat předepsat další, nebo ho přestat brát? Vůbec mi nedošlo, že jsem ho brát neměla, teď mám strach, aby mi nerozhodil cyklus :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
10.12.14 05:07
@Whynot píše:
Holky můžete mi poradit prosím?
Dr mi předepsal Clostil, (ten ale brát nebudu,, protože nejspíš přirozeně ovuluju ale to není podstatné), tak mi dal i Duphaston od 18. – 25. DC, asi jsem špatně pochopila doktora, nic takového mi neříkal, kdy ho začít brát. Já ho začala brát teď od 18. DC, ale pak mi došlo, že to má být asi k tomu Clostilu co? :oops:
Můžu si nějak ublížit? Clostil brát nebudu a nechci, mám ten Duphaston jen 2 krabičky, nevím na jak je to dlouho, takže jak to doberu, mám si nechat předepsat další, nebo ho přestat brát? Vůbec mi nedošlo, že jsem ho brát neměla, teď mám strach, aby mi nerozhodil cyklus :roll:

Já mám předepsanej Duphaston a beru ho od 16 DC do 25 DC 2× denně. Nemusí to být ke Clostilu. Já to beru na úpravu menstruace, ale zatím mi jí to spíš rozhazuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.12.14 08:56

@Peťulínka29 neboj určitě to vyjde. Nám se povedlo až třetí měsíc po Duphastonu, ale ten test na hladinu hormonů mi dělali předtím než jsem ho začala brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.14 17:12

@pajjca jj, já už na testech taky byla a měla jsem právě zvýšený prolaktin, tak jsem měla na to Dostinex a pak mi doktorka přidala i Duphaston. Takže uvidíme, jak to dopadne teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.1.15 20:03

Tak druhý pokus o braní duphaston, aby se mi srovnal cyklus :) posledně jsem stihla vzít jednu tabletku a došla MS, tak jsem přerušila… teď jsem měla MS po 50 dnech a trvala opět 14 dní, potvora jedna… chci se zeptat, jak dlouhá je MS při braní Duphastonu? Je mi jasné, že to je individuální…ale 14 dní už mě s ním čekat nebude, že ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.1.15 04:06

začít užívat nebo ne??

Děvčata, prosím o radu.. užívám duphaston na úpravu cyklu. první měsíc se MS dostavila asi až 15.den po dobrání, další měsíc 5.den po dobrání. ráno mám opět začít brát (1-0-1) ale ted jsem začala špinit, tak vůbec nevim jestli ho mám začít brát nebo ne :-( bohužel je sobota a k mudr se nedovolám o radu tak to zkouším tady… styk jsem měla 13.den cyklu a už od 11.DC mě bolelo břicho jako obvykle cca v půlce cyklu, bolesti travaly víceméně až do včera takže 7dní - předpokládám že ovulace, ale nijak usilovně se o miminko nesnažíme, takže nevim zda je to opravdu tak. předpokládám že kdybych náhodou byla těhotná, duphaston mi neublíží, ale pokud se mi sama rozjela menstruace, to jí budu mít po duphastonu za 10 dní zase?? chjoooo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.1.15 04:10
@zatáčka píše:
Tak druhý pokus o braní duphaston, aby se mi srovnal cyklus :) posledně jsem stihla vzít jednu tabletku a došla MS, tak jsem přerušila… teď jsem měla MS po 50 dnech a trvala opět 14 dní, potvora jedna… chci se zeptat, jak dlouhá je MS při braní Duphastonu? Je mi jasné, že to je individuální…ale 14 dní už mě s ním čekat nebude, že ne? :D

já jí po něm měla první měsíc 8 dní - ale z toho tak 3 dny jen „jako“ :-) ale hoodně jsem trpěla, víceméně už od cca ovulace až do konce MS mě bolelo břicho jako blázen, druhý měsíc 6dní a z toho zase 3dny jen „jako“ - prostě jen špinění. celkově jsem jí měla o hodně slabší než jsem byla zvyklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
3.1.15 09:13

@Jan-icka pokud beres duphaston na upravu cyklu, predpokladam, ze jej beres cely cyklus, pak by jsi byt tehotna nemela, protoze duphaston brani ovulaci, proto se pri snazeni bere az po ovulaci, ale priroda je mocna carodejka a tehu byt muzes :think: to ti povi jen test, v pripade tehu ti duphaston neublizi a pokud jen spinis zacala bych ho brat, me dr rekl vysadit jen pri krvaceni, tak snad jsem ti poradila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.1.15 11:22

@Muflu děkuju za reakci. nene, beru ho 17.22.den cyklu ráno a večer. no, nedalo mi to, konzultovala jsem s jedním gynekologem… a upřímně, jsem pěkně zmatená. první na mě vybalil jestli to beru kvůli laktaci - vůbec nechápal že ho beru na úpravu cyklu, což mě zarazilo. jinak mi dělal utz a že jsem vpohodě, folikul je velký takže asi budu každou chvíli ovulovat a že když ho vezmu místo zítřka už dnes, tak špinit přestanu, že mam asi hormonální nerovnováhu. no, není to doktor ke kterému bych se hned přehlašovala, ale nahlodal mi důvěru k mojí doktorce tim že prý proč mi nedělala žádný hormonální screening, což taky moc nechápu proč mě neposlala na krev, aby se vědělo ke je přesně chyba. měla jsem trošku pocit že mě poslouchá jen na půl ucha a pak se ptal na hlouposti a myslel že duphaston beru jako antkoncepci… :think:
no, každopádně vim že jsem vpoho, že to nic není a můžu zítra ráno vklidu začít brát duphaston, tak aspoň něco. a doufám že až se budeme snažit o miminko, tak se mi moje Dr.bude víc věnovat, jinak je totiž zlatá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí