Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A ještě dotaz,kdo má TFK nebo měl, my ho koupili de facto jen tak,je to sporťák a korby. A chtěla bych koupit pláštěnky na korbičky. Paní v obchodě mi doporučila klidně koupit nějaký uni,že stačí. Tak od Emitexu? A na sporťák že si máme pak koupit přímo TFK,že jsou lepší a víc vydrží. Ale to si myslím,že můžu objednat až pak déle. A když bych brala na korby pláštěnku,tak přemýšlím i síťku proti mouchám atd?
@suzka1 děkuji za odpověď
. A co je nejhorší na tandemovém kojení? Slyšela jsem, že bývá problém, že třeba jednomu bradavku jakoby bereš a druhého prsem zase pridušuješ. Že je těžké sledovat oba najednou… Jo a jak to děláš s odříhnutím si po kojení v případě tandemového kojení? Nad tím furt přemýšlím
. A co už nějaké procházky? Zvládáš?
![]()
babikadaska - TP 12.4. - bi bi - parecek
Leňa31 TP 22.4. Mobi- holčičky
Nugetkka TP 30.5. dvojvaječné překvapení
Sissi1112 TP 7.6. bi bi kluci
sonci82 - TP 24.6. bi-bi páreček = Plzeň
klara1410 TP 22.7. bi-bi holka kluk
79Pavlínka79 TP 27.7. mo-bi kluci
Dracek89 - TP 17.8. - mo-bi kluci
Amitrama Tp 30.8. Bi-bi holka kluk = Praha
L_cie TP 10.9. (Interně jsem to ale dětem naplanovala max na 22.8. ), asi dvojvajky, rozhodně bi bi a asi dva kluci…i když doufáme, že se z jednoho nejisteho chlapecka ještě stala holcicka = Praha
No. comment TP 14.9. mo-bi pohlavi nevime = Benesov u Prahy
Makas TP 20.10. mo-bi pohlavi nevíme
Ellenik TP dle MS 1/11, dvojvajecna
babikadaska - TP 12.4. - bi bi - parecek
Leňa31 TP 22.4. Mobi- holčičky
Nugetkka TP 30.5. dvojvaječné překvapení
Sissi1112 TP 7.6. bi bi kluci
sonci82 - TP 24.6. bi-bi páreček = Plzeň
klara1410 TP 22.7. bi-bi holka kluk
79Pavlínka79 TP 27.7. mo-bi kluci
Niky9191 TP 15.8. mo-bi - pohlaví budeme snad vědět příští týden ![]()
Dracek89 - TP 17.8. - mo-bi kluci
Amitrama Tp 30.8. Bi-bi holka kluk = Praha
L_cie TP 10.9. (Interně jsem to ale dětem naplanovala max na 22.8. ), asi dvojvajky, rozhodně bi bi a asi dva kluci…i když doufáme, že se z jednoho nejisteho chlapecka ještě stala holcicka = Praha
No. comment TP 14.9. mo-bi pohlavi nevime = Benesov u Prahy
Makas TP 20.10. mo-bi pohlavi nevíme
Ellenik TP dle MS 1/11, dvojvajecna
@Niky9191 Nejhorsi si je spravne dat na polstar
Uz z porodnice jsem si prinesla bolave ruce, silene me boli zápěstí a asi by to nechtelo nosit nic tezkeho, ale to proste neni mozne. Kluci maji „uz“ 4kg, potrebuji a chci je pochovat
Takze pro me je nejtezsi si je na ten polstar dat tak, aby byli oba u prsa spravne a mohli v pohode sat. Jinak odrihavat davam kazdeho zvlast-dam si oba na plstar, kojim a po max 20min (opravdu ty deti nenechavejte dyl, zbytecne) je zase sundam. Dam si je na bok na postel a odrihavam jednoho po druhem. Nejsem ta super matka, ktera by je umela odrihnout zaroven a hodit si oba pres rameno
A co se tyce prochazek, tak kocarkujeme prakticky od druheho dne, co jsme si kluky privezli a to meli pres 2kg. Určitě hned kocarkujte, neni na co cekat. My meli zimni fusak, teplejší overalek a deku ve fusaku a kluci byli spokojeni
A cepicka musi byt vzdy, drzi jim teplo, ktere oni jeste tak perfektne sami drzet neumi
Hlavne se toho nebat a dat na intuici, co je pro skritky to nejlepsi ![]()
@suzka1
děkuju za vyčerpávající odpovědi
. Jak to čtu, tak se na ty prďolky těším čím dál tím víc
. Tak ať se vám všem daří a kluci hezky prospivaji ![]()
@Niky9191 Tes seee!!! Je to obcas na paloci, kdyz oba zacnou rvat a ty teprve zacinas prebalovat prvniho nebo kdyz je trapi prdiky
Ale je to krasny
![]()
@suzka1 píše:
@Niky9191 Tes seee!!! Je to obcas na paloci, kdyz oba zacnou rvat a ty teprve zacinas prebalovat prvniho nebo kdyz je trapi prdikyAle je to krasny
![]()
To věřím, že to musí být na palici
. Ale stojí to určitě za to
. Už se na ně moc těšíme ![]()
Ahoj holky, tak mam za sebou Ogtt, uplne jsem po letech zapomnela, jak ten roztok chutna hnusne
Navalilo se mi na prvnich 10min, pak uz uplne v pohode. Ale klukum byla ta davka sladkosti asi prijemna, protoze rozjeli uvnitr solidni kankan
Vychozi prvni hodnota byla 4,7, tak snad to bude ok. Vic zjistim na poradne u sve dr v pondeli. @sonci82 jak to vlastne resis ty, kdyz ti to kvuli te tve hodnote nechteli udelat?
@Sissi1112 tak to budeš mít v pohodě.
Mně v laborce řekli,že výsledky bude mít gyndar,až tam půjdu a jdu 4.4.,takže do té doby nic neřeším. Kdyžtak začnu pak,ale zatím si užívám co můžu ![]()
@sonci82 se ti vubec nedivim
Ja do sebe hned po prijezdu domu naladovala vsechno mozny. Hodne brzo lezu z postele rano a snidam, tak mi to dnes prislo jak za trest, jak jsem mela hlad ![]()
@Sissi1112 já většinou už v 5 ráno mám hlad,ale snídám s malým v 7…já dnes nevěděla,co k obědu,tak jen knedlík s vajíčkem a ledový salat ![]()
@Sissi1112 Taky jsem právě po oGTT a musela jsem si spravit chuť sendvičem s tuňákem
. Nevím jaký roztok jsi měla jestli taky ochucený a nebo čistý co se dával kdysi. Mě nabídli pomerančový. A první dva, tři loky byly ok ale dopít to bylo za trest
. A do pár minut rozjely mimča pořádnou šou
. Jak by tam tančily kankán.
@klara1410 ahoj, v jakém jsi týdnu? Abych věděla na kdy se na to připravit-zatim o tom moje Dr. nemluvila, jsem na začátku 21.tt ![]()
@klara1410 mne rekli, ze maji prichut jen jednu, ac vim, ze jich je vic. Ale rekla bych, ze je to jedno, hnusny to je jak cumel
@Niky9191 test se ma delat v rozmezi 24-28tt. Pry je lepsi spis pozdeji, protoze je to prukaznejsi. Dr se na to zeptej, at te posle, pokud to nedela sama. Ja k ni jdu vzdy s papirkem s dotazama. Usetrim ji praci a sama se zeptam na vse, co me v case mezi poradnama napadne, kdy planuje to a to. Uz mam pripraveny dotazy na ted v pondeli
Prijde mi, ze ma vzdy celkem shon, chodim pondelky a ted je tehotna snad kazda
i kdyz teda tady u nas jsem ted s dvojkama trochu raritka
Ale kdyz jedu kazdy mesic i k Apolinari na vetsi kontrolni utz, tak je nas tam vic, jak nas tam centralizujou, tak tam muzem porovnat bubny
![]()