Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Elleník tak hlavne,aby to jedno mimco krasne prospivalo! Ja bych na neschopenku sla alespon do konce toho prvniho trimestru,kdy je to nejrizikovejsi. Ale samozrejme to zalezi na Tobe,jak se citis a jak veris druhemu miminku. Taky delam dane,ale ja jsem doma teda od pulky ledna,takze si za me nasli zaskok.
@Elleník to mě mrzí, ale hlavně ať se udrží aspoň jedno mimco. Příroda ví co dělá, i když pro nás je to často těžké pochopit. Drž se. ![]()
Holky, jestli se chystáte někdo o víkendu v Praze na veletrh FOR KIDS tak posílám. odlaz, kde můžete dostat vstupenku zdarma…stačí jen jméno a příjmení a email a hotovo. Já už mám ![]()
https://1url.cz/oM34N
Příspěvek upraven 02.04.19 v 13:12
Ahojky, jak se máte a co děti? Já jsem dnes po kontrole u své dr. A vše v pořádku. Děti si pěkně plavou a mrskaji se. Krevní testy ok jen nízká hladina cukru…2,4
takže mi bylo doporuceno sebou nosit susenku a kdyby něco tak zamlsat…to teda partner se svým zakazem sladkeho doma moc dlouho nepochodil
kluci jsou porad kluci i když ten jeden pořád ne 100%…vystrkuje zadek a nechce se ukázat. Na další kontrolu zas za měsíc a tou dobou i druhej screening…pribirani na vaze zatím nic…ale už to asi začne. …
Co vy, jak se vám daří? Jak pokracujete? A tak?…
Ahoj holky, take pridavam update
@L_cie to je dobra zprava, ze je vse v poradku a zdarne pokracujete dal
Ja byla u sve na kontrole vcera, take vse v poradku, kluci ted oba spuli zadele dolu. Vim, ze se muzou jeste nejakou dobu tocit a stejne me nemine na 90% cisar, takze je ta poloha celkem jedno, spis jde o to, ze uz jsem vlastne konecne celkem vypozorovala, jak tam jsou, dle toho jak kopou, driv me to matlo
Vysledky cukrovky mam ok, nahore 9,5kg a budu zacinat 28t. Ceka me u me dr jeste aplikace injekce toho imunoglobulinu kvuli Rh faktoru a dalsi utz u Apolinare a od toho cca 30t bych mela jezdit jen tam, tak uvidime. Vse uz mam pro sichr uplne nachystany, kocarek je taky uz objednanej, taska sbalena komplet, vcera jsem se domluvila s mistni pediatrickou na peci o kluky po porodu…
Tak jsem alespon z tohohle pohledu klidnejsi ![]()
A jinak, dnes jsem delala poradek v siticku, a kdyz jsem videla krejcovsky metr, tak jsem si rekla, ze si musim zmerit pupendo… ![]()
104cm!
Kam se podelo mych 60??
A to zcela jiste neni konecna mira
![]()
@Sissi1112 hi hi, tak to já mám už jen s jedním a ve 23. tt 106 přes břicho ![]()
Je fakt, že jsem před těhu neměla 60, ale 70.
@Sagema ono je to fakt strasne relativni
U mono tehu jsem se nikdy vlastne nezmerila, tak nevim, ale kolik pamatuju, tyhle rozmery byly ma finalni stace do porodnice, coz ted zdaleka jeste neni. Nemuzu smichy, kdyz si dam treba normal nocni kosili a to pupendo mi to vytahne tak, ze to mam do pulky, ostatne vsechny ostatni veci taky
jeste, ze uz je tepleji, bundu nezapnu zadnou, mikinu jen jednu na zahradu
A tim, jak jsem navic mrnava, tak je to tuplem videt a prijdu si jak utekla z cirkusu i v obchode
Pravidelne se me nekdo neznamej pta, jestli uz to bude a jestli mi je dobre. Asi maj pocit, ze melu z posledniho
![]()
@Sissi1112 Já měla taky vše nachystané už před 30tt
Dnes se mě od rána drží nějaká únava a nejradši bych nic nedělala. Venku je ale tak krásně, že jsem přece jen nevydržela a pustila se aspoň do vytírání prachu ![]()
@Nugetkka prave, radsi mit hotovo, nez pak z porodnice vysilovat a organizovat tatinka, co je treba udelat
To by moje povaha nevydychala
Taky se mi nic moc nechtelo, navic jsem byla vzhuru zase od 5ti, divoky sny a permanentni curani, ale nejak jsem se zmatorila, zasla se psem ven a “na lup” jarnich vetvi se zahradnickejma nuzkama
, poklidila a ted davam zaslouzenou siestu na zahrade. Kdyz mam den, kdy citim alespon trochu te energie, udelam, co to da, ale nektere dny jsem fakt doslova rada, ze prevliknu pyzamo a neco ukuchtim ![]()
Ahoj, tak jsem dnes po screeningu a vše v pořádku
. Čekáme holčičky, ale nakonec nejsou mo-bi, ale mo-mo. Takže mi doporučili kontroly jednou za 14 dní v Praze v Motole. Tak uvidíme co na to moje Dr. Jsem ve 21.tt, nahoře mám 5kg a na cukr jdu až za měsíc, tak snad taky dopadne dobře
. Kočárek už máme objednaný a z vybabicky jen něco málo
. Tašku do porodnice bych si prý měla připravit už ve 28.tt, což je vlastně za chvíli - hrozně to letí
.
Já teda ještě nic nakoupeno nemám…jen o víkendu jsme dětem koupili prvni oblecko
od neděle mě bolí hlava… asi jak byla ta změna času…tak jsem dnes po doktorce na 2 hodiny odpadla a lepší to teda moc není. Máme teď s partnerem ve firme šílený práce takže každý den vstávám v 5. Kopání děti teprve čekám… i když poslední asi 3 dny mám občas pocit, že mě něco tak pichne tak nevím jestli to není ono…jak jste to poprvé poznali vy? Jinak břicho nemerim…ale vyfotila jsem… mám pupek jak blazen… a to jsem ještě nic nepribrala…šílený…jsem začátek 18tt
@L_cie to je super,ze je vse v poradku a deti prospivaji.
@Sissi1112 ja mam zatim jen 94 cm ![]()
@Niky9191 takze mo-mo,jo? Me doktor teda rikal,ze nejlepe se to pozna na zacatku,pozdeji se tezko rozlisuji typy dvojcat. Hlavne,ze jsou holcicky v poradku.
Ja nemam zatim vubec nic pripraveneho ani koupeneho. Mam nejakou obavu,ze bude neco spatne. Jsem v 17 tydnu a pekne mi tvrdne bricho a od vcera me boli zada. Beru magnezko. V pondeli budu mit vysledky tripple testu. I kdyz si myslim,ze u dvojcat vyjdou pozitivni. No a pak na konci mesice mam screening ve 20.tydnu,toho se silene bojim uz ted,protoze tim pred 5 lety skocilo moje prvni tehotebatvi s dvojcatkama.
@Sissi1112 gratulace ke kontrole ![]()
Já jdu konečně ve čtvrtek, 28+3 budu,nemůžu se dočkat a snad to bude ok a prckove vyrostly. Dneska mi zas tak bolelo v podbřišku,ale už dobrý. A teda vazy mezi nohama mi dávají taky zabrat.
A to už bych měla mít sbaleno do porodky? To ještě nemám 😀 Pořádně nevím,co budu balit,ale třeba vložky do podprdy a 6 síťovaných kalhotek už mám
Ještě asi ty vložky šílený?
@L_cie krásna bodycka ![]()
Jinak já se taky neměřila,ale měla bych asi hodně…já normálně v pase možná měla 90,žádná hubenourka no…a míry 90-60-90 u mě nehrozily
![]()