Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sonci82 no taky jsi už o pěkných pár týdnů dal…mě se teda doktorka i sestricka ptala jestli jsem ok a přišlo mi, že jsou skoro překvapene, že docela jo
ale poslední týden fakt bojuju občas…hodně práce, žádný odpočinek, ráno brzo vstávat… na polštář taky mrknu… už si pod sebe v noci taky cpu deku abych se nějak vyspala… ![]()
@Rumpepurda píše:
@L_cie na bolest hlavy zkus meduňkový čaj, mně pomáhá.
Díky za tip…mám doma tak hned půjdu uvařit… jako já si na noc občas vezmu paralen ale přes den to nemá cenu když nemám čas si jít lehnout…takže zkusím aspoň cajik ![]()
Ahoj, my už za sebou máme 2. screening
Vždycky jsem z těch kontrol tak vyklepená, že pak nevycházím z údivu jak všechno probíhá zatím ukázkově
tuk tuk
akorát mě tedy dost překvapilo, že sem jim tam sebou málem sekla v leže, to se mi ještě nikdy nestalo
tak jsem musela absolvovat utz na boku, ale pak už to bylo v pohodě ![]()
Jsem teď 21. týden a jsem jedna z těch co má doma ještě další raubíře, respektive raubířky
(3 a 1rok)a dává mi to tedy zabrat hodně…hlavně se k nim ohýbat… a sbírat třeba věci co hazí po zemi, to už je pro mě úplně tabu…takže to u nás doma každý večer vypadá jak po výbuchu
Odpoledne bývám děsně k.o., tak už jen polehávám, jenže to se zas po mě obě plazej a rajtujou mi po břiše, tak se vždycky modlím aby už přišel manžel z práce ony se vrhly na něj ![]()
Zakázáno zatím nic nemám, ale moc toho semnou už není
strašně mě tlačí spodek a při delší chůzi mi i strašně natéká ![]()
Kojící polštář mám doma už od čekání na první mimčo, ale zatím jedinou funkci kterou u nás plnil je jako mantinel v postýlce
Nemohla jsem se totiž rozhoudnout jestli si pořídím ten s výplní dutým vláknem nebo polyesterovýma kuličkama a někde jsem se dočetla že ty kuličky strašně šustí, tak jsem šla do dutého vlákna a to mi ale zase přijde děsně tvrdé, takže v noci se obložím polštářema a vypodkládám se jak je zrovna třeba ![]()
@Dracek89 píše:
Ahoj, my už za sebou máme 2. screeningVždycky jsem z těch kontrol tak vyklepená, že pak nevycházím z údivu jak všechno probíhá zatím ukázkově
tuk tuk
akorát mě tedy dost překvapilo, že sem jim tam sebou málem sekla v leže, to se mi ještě nikdy nestalo
tak jsem musela absolvovat utz na boku, ale pak už to bylo v pohodě
Jsem teď 21. týden a jsem jedna z těch co má doma ještě další raubíře, respektive raubířky(3 a 1rok)a dává mi to tedy zabrat hodně…hlavně se k nim ohýbat… a sbírat třeba věci co hazí po zemi, to už je pro mě úplně tabu…takže to u nás doma každý večer vypadá jak po výbuchu
Odpoledne bývám děsně k.o., tak už jen polehávám, jenže to se zas po mě obě plazej a rajtujou mi po břiše, tak se vždycky modlím aby už přišel manžel z práce ony se vrhly na něj
Zakázáno zatím nic nemám, ale moc toho semnou už nenístrašně mě tlačí spodek a při delší chůzi mi i strašně natéká
Kojící polštář mám doma už od čekání na první mimčo, ale zatím jedinou funkci kterou u nás plnil je jako mantinel v postýlceNemohla jsem se totiž rozhoudnout jestli si pořídím ten s výplní dutým vláknem nebo polyesterovýma kuličkama a někde jsem se dočetla že ty kuličky strašně šustí, tak jsem šla do dutého vlákna a to mi ale zase přijde děsně tvrdé, takže v noci se obložím polštářema a vypodkládám se jak je zrovna třeba
Mně teda čeká druhý screening až na konci dubna…ale do teď taky všechny výsledky super…az jsem rikala posledně doktorce že už je mi to i podezřele…první screen na downa nejnižší možné riziko, jaké počítač dokáže vyhodnotit, děti velikostne téměř na den dle poslední MS, krev super…RH ok, jen ten nizkej cukr no…ale jsem ráda a stejně jsem pořád nervózní co sw kůže stát…
Taky mám někdy pocit že když déle chodím, že mi břicho jakoby tvrdne a vše mě pak bolí… záda apod…ale přijde mi to ještě brzy tak nevim ![]()
@Dracek89 to je super,ze je vse v poradku.
Me taky ceka screening na konci dubna. V pondeli budu mit vysledky tripple testu. Tak ja mam nejakou spatnou krev,ale celkove screening negativni. Jsem zvedava,zda pujdu na plodovku nebo ne. Dnes jsem byla pro jistotu u doktora. Vcera me dole trochu svedelo,tak jsem si na noc dala boraxovou globuli a rano me to pro zmenu palilo.Tak jsem radsi sla k doktorovi. Dal mi mi nejaka zavadeci antibiotika a krem na vnejsi cast. Tak snad to prejde. Tvdnuti bricha stale mam,ale uz je to mnohem lepsi po tom horciku. Ale zada me teda po delsim stani boli dost.
@no.comment ty jsi šla na tripple testy jako doplňkový test nebo místo prvo screeningu? Já myslela že teď už je lepší ten screening a že ty tripple vychází obecně hůř…
@L_cie je to doplnkovy test. Moje geneticka ho stale dela. Ano,vim,ze se od nej hodne upousti. Obzvlaste u dvojcat vychazi falesne potizivni. No uvidime.
@no.comment píše:
@L_cie je to doplnkovy test. Moje geneticka ho stale dela. Ano,vim,ze se od nej hodne upousti. Obzvlaste u dvojcat vychazi falesne potizivni. No uvidime.
Tak držím palce ať ti to dobře dopadne… ![]()
@L_cie dekuji. Z tech tripple testu ani takovy strach nemam. Bojim se toho screeningu ve 20.tydnu
Já jsem se dneska objednala na focení. Měla jsem jít až koncem dubna,ale ti fotografové teďka udělali focení v rozkvetlých Sakurach,tak jsem se objednala taky. Takové to mini 20 min focení,tak jsem zvedava. Jdu ve čtvrtek dopoledne,tak snad nebude zima. Ještě vybrat,co na sebe. A do ty doby si chci nabarvit vlasy ![]()
@Rumpepurda píše:
@L_cie na bolest hlavy zkus meduňkový čaj, mně pomáhá.
Možná to byla jen náhoda…ale ta hlava m2 dnes po tom čaji vážně přestala bolet! Uplnej zazrak
díky moc ![]()
Holky, jestli vam muzu radit, tak na kojeni dvojcat si poridte kojici polstar pro dvojcata my brest friend. Ja kupovala pouzity za 800,– a musim rict, ze bez nej bych asi nekojila. Je to fakt obtizne nandat ty deti obe, na jednu stranu jedno a na druhou druhe, aby tam drzely, nespadly atd. Ten polstar ma zapinani na zadech, to je taky supr, akorat v nem jste jak s kruhem na plovarne ![]()
@janaapo píše:
Holky, jestli vam muzu radit, tak na kojeni dvojcat si poridte kojici polstar pro dvojcata my brest friend. Ja kupovala pouzity za 800,– a musim rict, ze bez nej bych asi nekojila. Je to fakt obtizne nandat ty deti obe, na jednu stranu jedno a na druhou druhe, aby tam drzely, nespadly atd. Ten polstar ma zapinani na zadech, to je taky supr, akorat v nem jste jak s kruhem na plovarne
Myslíš takový ten hranaty? Já jsem na něj viděla video a taky jsem říkala že jedine asi ten… ze vypadá fakt dobře a pouzitelne ![]()
@L_cie včera jsem byla na té výstavě for kids. Jako nic jsem od toho nečekala, ale myslela jsem že tam budou vystavené i kočárky, jenomže pro dvojčata pouze jeden. Ale dobře jsme se najedli a nejvíce času strávili sledováním koňských show. Pokud máš pejska určitě ho vem sebou. For pets je na tom lépe. Až na opuštěné vystresovane kočičky v klecich, těm jsem aspoň něco málo přispěla nákupem hračky. Jinak jsem nic neporidila a ani nevyhlidla ![]()