Dvojčata 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48
4.7.21 09:27
@Aneeyj píše:
@Ellimere tak to velká gratulace :srdce: my to také ještě držíme v tajnosti (ví to jen rodina) ale už postupně po tom 1 screeningu to oznamujeme, jelikož je to na mě dost vidět a už to nejde zakrýt :lol: jak už jsem psala břicho roste velmi rychle a já jsem dost drobná a ten 15tt už je znát :lol:A vis zda jednovajecne nebo dvoj?

Vypadá to dvojvaječná, ale jak psala @MargeCh, malá šance je i na jednovaječné, pokud by k jejich rozdělení došlo brzy. Ale jsou podle UTZ den od sebe, tak to budou spíš dvoj.

Když jsem čekala první dceru, tak mi břicho začalo růst až někdy v 5. měsíci, do té doby jsem vypadala i se cítila netěhotně. Teď jsem kvůli nechutenství a večerním nevolnostem zatím o 2 kg méně, ale břicho se mi tlačí ven a obzvlášť večer už si zase připadám jak v tom 5. měsíci… :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
4.7.21 09:32

@Ellimere také je mam den, dva od sebe. Takže mě ani nikdo neřekl ze by mohla být jednovajecna ale oddělena brzy. Tak uvidíme :lol:

Každopádně já cely první měsíc objímala mísu a měla jsem celkove dole 4kg, teď už mam tedy nahoře jak ty 4kg tak další 4-5kg navíc :lol: ale zatím mi to opravdu jde jen do břicha, prsou a trochu zadku :lol:
Každý mi říká jak mi těhotenství sluší a já si přijdu jak hroch :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.7.21 09:49

@Aneeyj já s dcerou přibrala jen 11 kg celkem, rodila jsem ve 42 tt vyvolávaným porodem a dcera neměla ani 3 kg, byla dost drobná. Tak jsem zvědavá, jak to bude teď. Ani já ani partner nejsme nijak vysocí - já mám jen 163 cm - tak se bojím, že budu jako koule… 8o a taky aby to tělo zvládlo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
4.7.21 09:57

@Ellimere taky si říkám jak to zvládne telo, ale vždyť ono nějak musí :lol:
Já mam sice 160cm ale přítel má dva metry, takže já tohle raci neřeším, všichni říkají jak jsou děti velké :lol: takže nejspíše budou po něm :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
4.7.21 13:13

@Ellimere ahoooj, zdravím te :hug: taky z Brnaa. :lol: Já čekám jednovajky teda a dozvěděla jsem se to až na druhem utz. :mrgreen: Takže taky šok. Kor když se zadarilo prirozene. Končím 12tt, nahore mám 3,5kg, bricho jak slon :mrgreen: už nic nedopnu. :zed: Ale aspoň třeba budou mít dvojky místo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.7.21 17:00
@Elleaa píše:
@Ellimere ahoooj, zdravím te :hug: taky z Brnaa. :lol: Já čekám jednovajky teda a dozvěděla jsem se to až na druhem utz. :mrgreen: Takže taky šok. Kor když se zadarilo prirozene. Končím 12tt, nahore mám 3,5kg, bricho jak slon :mrgreen: už nic nedopnu. :zed: Ale aspoň třeba budou mít dvojky místo. :mrgreen:

Já jsem si všimla, že vybíráš porodnici v Brně. ;) Já jsem sice první dceru rodila v Bohunicích, ale s dvojčaty bych šla také raději na Obilňák. Prý mají lepší péči pro novorozence, když je nějaký problém. Bohunice jsou zase lepší při komplikacích u matky. Ale mám strach z dopravy ve špičce, to by bylo snad lepší na sanitku. Jinak držím palce s těhu, ať ti to probíhá bez komplikací. ;) Věřím, že to musel být šok, když má člověk potvrzené jedno a najednou při další kontrole změna.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
4.7.21 21:18

@Ellimere jojo jsem už rozhodla pro Obilnak, prave skrz tu péči o ty děti. Taky moc držím palce. :hug: Pořad se jen bojím, predloni jsem měla mimodelozni, tak teď se děsím aby bylo vše v pořádku. Kor u těch dvojek. Dneska ráno jsem trosku zaspinila, tak jsem se malem vyvrátila. :zed: :? Ale jak rikam, dej se vůle bozi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.7.21 11:07

@Elleaa naprosto tě chápu, já měla loni zamlklé v 9 tt, srdíčko přestalo bít 2 dny po kontrole! :( a přišlo se na to až na další kontrole, která byla po 3 týdnech. Příznaky normálně pokračovaly, takže šok a místo screeningu revize. Mimoděložní je zase zrádné tím, že může být nebezpečnější… :nevim:
Já teď vydržím v klidu tak 2 dny po kontrole a pak se zase objeví ten prevít strach, jestli je vše ok.. :?
Naštěstí mám chápavou doktorku, tak mě teď objednává po 14 dnech, abych měla větší klid. A navíc ona sama má také dvojvaječná dvojčata, takže ví, jaké to je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.7.21 11:12

@Elleaa a máš pravdu, že i kdyby se člověk snažil sebevíc, tak co se má stát, stane se. :nevim: Co jsem četla, tak zašpinění může být a nemusí to nic znamenat, tak ti přeji, ať je to tak i u tebe, i když tě to vystrašilo. Neměla jsi třeba den předtím náročnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
5.7.21 14:12

@Ellimere no taky teda hezky :zed: Je to hrozny, člověk se má tesit a místo toho samy strachy. :( No prave jsem den predtim stala x hodin a bolelo mě z toho cely tělo, tak to prikladam tomu. A ještě jsem včera měla mít termín MS co jsem koukala, tak nevím no. Každopádně mě nic nebolí aspoň a už je klid. Každopádně mám kontrolu až 14., tak možná si zitra zajedu na Obilnak na pohotovost ať se kouknou. I když si připadám teda jako hysterka. Ale mudr má dovolenou a bude zpátky až toho 14. :zed: A tím, ze jsem se nikdy v těhotenství tak daleko nedostala, tak je pro mě všechno proste nový :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.21 21:02

Zdravím všechny a gratuluji :dance: Mohla bych se k vám přidat? Čekám dvojvajecna dvojčátka, přirozene a prvorodicka… Jen jsem oproti vám trochu napřed, momentálně 19tt. Ale bohužel v mem okolí ani tady není nikdo, kdo by se mnou sdílel prožitky kolem dvojčat a všechno je pro mě nové. Až teď je mi vaše skupina nejblíž :hug: Tak třeba aspon budu moct předávat, co vím :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
5.7.21 21:41

@Little_dreamer ahoooj, taky gratulujii :kytka: :hug: budeme rády když se připojis. :) No mne se určitě taky stejně posunul termín na 2021, tím, ze se přišlo na to, ze jsou dvě. :mrgreen: Kolik ti je a odkud jsi? :kytka: A parecek nebo holcicky nebo chlapecky? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
5.7.21 22:20

@Aneeyj moc gratuluju k tomu screeningu! :hug: Uplne jsem tu zprávu prehlidla. :zed:
Takže se ti i posunul termín porodu? A už víš co čekáte? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
7.7.21 08:54

@Little_dreamer Ahojky. Také gratuluji a přeji úspěšné pokračování těhu. ;) jak se cítíš, když už jsi v polovině těhu? A jak jste přijali dvojčátka doma a co na to rodina? :lol:

@Elleaa jak to tvoje špinění? Rozhodla ses nakonec jet na tu pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
7.7.21 09:56

@Ellimere ahojky, nakonec ne, bylo to jen jednorázově, nastesti :andel: I když se teď teda pozoruju jak magor každou chvilku, ale musím zaklepat, ze nic. Už do stredy vydrzim. Snad budou obe v pořádku. A už aspoň uvidíme co to čekáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí