Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aneeyj píše:
@Ellimere tak to velká gratulacemy to také ještě držíme v tajnosti (ví to jen rodina) ale už postupně po tom 1 screeningu to oznamujeme, jelikož je to na mě dost vidět a už to nejde zakrýt
jak už jsem psala břicho roste velmi rychle a já jsem dost drobná a ten 15tt už je znát
A vis zda jednovajecne nebo dvoj?
Vypadá to dvojvaječná, ale jak psala @MargeCh, malá šance je i na jednovaječné, pokud by k jejich rozdělení došlo brzy. Ale jsou podle UTZ den od sebe, tak to budou spíš dvoj.
Když jsem čekala první dceru, tak mi břicho začalo růst až někdy v 5. měsíci, do té doby jsem vypadala i se cítila netěhotně. Teď jsem kvůli nechutenství a večerním nevolnostem zatím o 2 kg méně, ale břicho se mi tlačí ven a obzvlášť večer už si zase připadám jak v tom 5. měsíci…
![]()
@Ellimere také je mam den, dva od sebe. Takže mě ani nikdo neřekl ze by mohla být jednovajecna ale oddělena brzy. Tak uvidíme ![]()
Každopádně já cely první měsíc objímala mísu a měla jsem celkove dole 4kg, teď už mam tedy nahoře jak ty 4kg tak další 4-5kg navíc
ale zatím mi to opravdu jde jen do břicha, prsou a trochu zadku ![]()
Každý mi říká jak mi těhotenství sluší a já si přijdu jak hroch
![]()
@Aneeyj já s dcerou přibrala jen 11 kg celkem, rodila jsem ve 42 tt vyvolávaným porodem a dcera neměla ani 3 kg, byla dost drobná. Tak jsem zvědavá, jak to bude teď. Ani já ani partner nejsme nijak vysocí - já mám jen 163 cm - tak se bojím, že budu jako koule…
a taky aby to tělo zvládlo. ![]()
@Ellimere taky si říkám jak to zvládne telo, ale vždyť ono nějak musí ![]()
Já mam sice 160cm ale přítel má dva metry, takže já tohle raci neřeším, všichni říkají jak jsou děti velké
takže nejspíše budou po něm ![]()
@Ellimere ahoooj, zdravím te
taky z Brnaa.
Já čekám jednovajky teda a dozvěděla jsem se to až na druhem utz.
Takže taky šok. Kor když se zadarilo prirozene. Končím 12tt, nahore mám 3,5kg, bricho jak slon
už nic nedopnu.
Ale aspoň třeba budou mít dvojky místo. ![]()
@Elleaa píše:
@Ellimere ahoooj, zdravím tetaky z Brnaa.
Já čekám jednovajky teda a dozvěděla jsem se to až na druhem utz.
Takže taky šok. Kor když se zadarilo prirozene. Končím 12tt, nahore mám 3,5kg, bricho jak slon
už nic nedopnu.
Ale aspoň třeba budou mít dvojky místo.
Já jsem si všimla, že vybíráš porodnici v Brně.
Já jsem sice první dceru rodila v Bohunicích, ale s dvojčaty bych šla také raději na Obilňák. Prý mají lepší péči pro novorozence, když je nějaký problém. Bohunice jsou zase lepší při komplikacích u matky. Ale mám strach z dopravy ve špičce, to by bylo snad lepší na sanitku. Jinak držím palce s těhu, ať ti to probíhá bez komplikací.
Věřím, že to musel být šok, když má člověk potvrzené jedno a najednou při další kontrole změna.. ![]()
@Ellimere jojo jsem už rozhodla pro Obilnak, prave skrz tu péči o ty děti. Taky moc držím palce.
Pořad se jen bojím, predloni jsem měla mimodelozni, tak teď se děsím aby bylo vše v pořádku. Kor u těch dvojek. Dneska ráno jsem trosku zaspinila, tak jsem se malem vyvrátila.
Ale jak rikam, dej se vůle bozi. ![]()
@Elleaa naprosto tě chápu, já měla loni zamlklé v 9 tt, srdíčko přestalo bít 2 dny po kontrole!
a přišlo se na to až na další kontrole, která byla po 3 týdnech. Příznaky normálně pokračovaly, takže šok a místo screeningu revize. Mimoděložní je zase zrádné tím, že může být nebezpečnější… ![]()
Já teď vydržím v klidu tak 2 dny po kontrole a pak se zase objeví ten prevít strach, jestli je vše ok.. ![]()
Naštěstí mám chápavou doktorku, tak mě teď objednává po 14 dnech, abych měla větší klid. A navíc ona sama má také dvojvaječná dvojčata, takže ví, jaké to je. ![]()
@Elleaa a máš pravdu, že i kdyby se člověk snažil sebevíc, tak co se má stát, stane se.
Co jsem četla, tak zašpinění může být a nemusí to nic znamenat, tak ti přeji, ať je to tak i u tebe, i když tě to vystrašilo. Neměla jsi třeba den předtím náročnější?
@Ellimere no taky teda hezky
Je to hrozny, člověk se má tesit a místo toho samy strachy.
No prave jsem den predtim stala x hodin a bolelo mě z toho cely tělo, tak to prikladam tomu. A ještě jsem včera měla mít termín MS co jsem koukala, tak nevím no. Každopádně mě nic nebolí aspoň a už je klid. Každopádně mám kontrolu až 14., tak možná si zitra zajedu na Obilnak na pohotovost ať se kouknou. I když si připadám teda jako hysterka. Ale mudr má dovolenou a bude zpátky až toho 14.
A tím, ze jsem se nikdy v těhotenství tak daleko nedostala, tak je pro mě všechno proste nový
![]()
Zdravím všechny a gratuluji
Mohla bych se k vám přidat? Čekám dvojvajecna dvojčátka, přirozene a prvorodicka… Jen jsem oproti vám trochu napřed, momentálně 19tt. Ale bohužel v mem okolí ani tady není nikdo, kdo by se mnou sdílel prožitky kolem dvojčat a všechno je pro mě nové. Až teď je mi vaše skupina nejblíž
Tak třeba aspon budu moct předávat, co vím
![]()
@Little_dreamer ahoooj, taky gratulujii
budeme rády když se připojis.
No mne se určitě taky stejně posunul termín na 2021, tím, ze se přišlo na to, ze jsou dvě.
Kolik ti je a odkud jsi?
A parecek nebo holcicky nebo chlapecky? ![]()
@Aneeyj moc gratuluju k tomu screeningu!
Uplne jsem tu zprávu prehlidla. ![]()
Takže se ti i posunul termín porodu? A už víš co čekáte? ![]()
@Little_dreamer Ahojky. Také gratuluji a přeji úspěšné pokračování těhu.
jak se cítíš, když už jsi v polovině těhu? A jak jste přijali dvojčátka doma a co na to rodina? ![]()
@Elleaa jak to tvoje špinění? Rozhodla ses nakonec jet na tu pohotovost?
@Ellimere ahojky, nakonec ne, bylo to jen jednorázově, nastesti
I když se teď teda pozoruju jak magor každou chvilku, ale musím zaklepat, ze nic. Už do stredy vydrzim. Snad budou obe v pořádku. A už aspoň uvidíme co to čekáme ![]()