Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Paja-Maya ale jak pises ja osobne nemela svuj pokoj hodne dlouho, meli sme 3 plus 1 a mam dva brachy teda o dost strasi.Byla sem z nasim v loznici snad do 12 let nez brachove odesli z domu a nic se nestalo…spousta deti je spolu, jinak to v panelakach resit nejde…
![]()
Ahoj děvčata, vzhledem k tomu, že jste tu všechny v těhotenství dál než já, prosím o trochu uklidnění. Že ty nevolnosti někdy skončí
Mně už bylo týden dobře a teď je to tu zpět. Hlavně dopoledne, občas ale i klidně celý den se mi navaluje, takže musím pořád něco upíjet, ujídat a nebo cucat různé bonbóny. Jako racionálně vím, že by to mohlo být ještě mnohem horší, ale i tak už mě to nebaví
Navíc teď když mi zjistili tu cukrovku, tak by měl být s ujídáním a bonbonky konec, ale teď to prostě nejde…
Jinak jsem teď na konci 13. týdne ![]()
@ruzulka ono ti ani ty hice na ty nevolnosti nebudou delat dobre:(,ja neporadim ja ani ted ani v minulem tehu nezvracela…jen me ted vadi to teplo.Jo musime hold vydrzet ![]()
@Libi87 No já naštěstí zatím taky ani jednou nezvracela, nejdřív mi bylo „jen“ hrozně zle, to jsem si i zvracet přála, ale nešlo to. Pak se mi udělalo dobře a teď to navalování… No budu doufat, že je to jen období a brzy to skončí
Hlavně mě to štve teď v kombinaci s tou cukrovkou, protože absolutně nejsem schopná dodržovat ty zásady- jako třeba pět jídel denně a žádné dojídání mezi tím- no já mám v puse něco skoro celý den, třeba snídani jsem schopná jíst pěkně postupně klidně dvě hodiny…
@ruzulka neboj urcite to brzo prejde to je kasne
a bude lepe…
Ahoj holky, tak na se přiznám, že ty vedra vůbec nedavam, ale já je nedavala ani když jsem nebyla tehu a teď je to pro mě ještě horší.
Bazén na zahradě to jisti.
A k těm nevolnostem.. já mám furt dny, kdy to ráno nezvladnu.
Naštěstí už to aspoň netrvá celý den a po snídani je mi dobre. ![]()
@Stulenta ty vedra jsou sileny…ja nemusela teplo nikdy natoz ted ve 34 tydnu fuj ![]()
@Libi87 tyjo, tak v takhle už pokročilém těhotenství si to už vůbec neumim predstavit.
Ale aby tam bylo i něco pozitivního, můžeš nosit šaty.
Ja už mám tak velký bříško, že vůbec nevím, co na podzim budu nosit. ![]()
@Stulenta Toho se taky bojím co budu nosit. Termín mám 21. ledna a už to vidím, že asi budu chodit v manželově bundě ![]()
@Stulenta vsak ja uz temer jen poloha lezmo ted…v tom vedru nedavam nic nez uvarit, udelat mycku a pracku a tim koncim..
,protoze ty bolesti bricha krece, tvrdnuti jsou uz sileny…a jak se nemuzou vejit…tak to boli vsude… ![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tu od porodu nebyla a koukám, že tu přibylo opravdu hodně zpráviček. Tak nějak letem světem jsem to přečetla, všem nově příchozím moc gratuluji k dvojčátkům. Nicméně v té hromadě zpráv jsem postřehla, že řešíte porod a kočárky.
Tak neco malo k porodu. Po předchozí sekci vás určitě do přirozeného nikdo nutit nebude
já měla první porod přirozený a u dvojčat se u mě rozhodli pro sekci (i když já teda ležela dlouho na tom rizikovým u Apolináře). Tam hrálo velkou roli, že jsem rodila již ve 30. týdnu. Bali se, aby se druhé dvojčátko neotočilo, protože jak je malé, má hrozně moc místa. To bych pak musela s druhým na sekci (což se tady vlastně jedné z nás stalo). Navíc minimalne hlavicky jsou u takhle predcasne narozenych deti hodne křehké, takze cs byl proste v tomto pripade bezpecnejsi. Přeji vám, ať narazíte na zkušeného porodníka, pakliže třeba rodíte prvně. Váha deti hraje opravdu velkou roli. Člověk se tak nějak modlí, aby to s dvojcaty dotáhl co nejdál, ale znáte to, tady člověk nikdy neví ![]()
A teď kočárky
my máme Bugaboo donkey, za mě fakt pecka. Auto máme klasické a taky jsme měli obavu, jak se vejdeme. Ale je hezky skladný. Je lehký, terén zvládá krásně. Koupili jsme ho z druhé ruky a počítám, že ho i určitě zase prodáme, protože je to dost oblíbený kočár. Nutno ale říct, že já ho chci mit jen po dobu hlubokých koreb, protože nejsem nakloněná sportovnímu korýtkovému sezení. Jakmile přesedláme na sporťák, mám v plánu Valco snap sport duo, je lehký, skladný, má nafukovací kola, takže projede opravdu vše ![]()
@Libi87 ktorý si týždeň? ja necelý 31.tt a v stredu som bola už na pôrodnom sále od 22-1:30 s kontrakciami, ktoré trvali od 18:40-22:30 ako nebolo mi všetko jedno
@Mária2023 ja 34 plus 4,me rekla doktorka ze to nejsou kontrakce tak uvidime zitra…podle me me to tak vse boli ze jsou moc velci…a cim je zastavili ty kontrakce? tak drzim palce ![]()
@Libi87 ja som mala vyslovene kontrakcie mala sa kotrmelcom pretocila a rozdrazdila mi jazvu po CS čo mám po synovi normálne som ich monitorovala v appke na meranie kontrakcii a intenzita a frekvencia ukázali že som v aktívnej fáze porodu tak sme vyrazili… no infúzie neviem čo tam všetko dali do nich určite magnezko
@Mária2023 kdyz ja vubec nevim jak se ty kontrakce poznaji…nemam zkusenost…a tom ze me boli bricho cele tehu i s krecema tvrdnutim…tak ja vubec nevim zda to poznam…