Dvojčata 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
7.8.23 15:46

@Dodoua nam davali jednu 5 deni blastocytu a rikala Mudr z ivf ze to muze byt to rozdeleni…tak si vyber co doktor jiny nazor? my totiz sex nemeli takze jina moznost nebyla :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.8.23 15:48

@Dodoua to verim ze si nervozni kdyz mas zkusenost :(,ale ted bude vse urcite dobre :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.8.23 16:11

@Libi87 my měli, ale právě víc než týden před ovu. Z caru mě pustili s tím, že jsou mobi :zed: přitom bylo jasné, že jsou bibi, ale můj gynekolog se nad tím vůbec nepozastavil. Na fakultce to ale trochu komentovali, tak nevím. To je fuk, jsou tam a to je hlavní :D
Děkuju, taky věřím, že to dobře dopadne i když ta nervozita tam je.
A jak zvládáš prcky? Musí to být celkem fikot, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.8.23 16:18

@Dodoua no uprimne jsem cekala ze to bude horsi, tim ze uz jedno dite mam pro me neni tak slozite pecovat o dve naraz, prijde mi to podobne :mrgreen: :srdce:,ono zatim hodne spi oba pak bude hur :mrgreen: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.8.23 16:20

@Dodoua me to taky komentovali u doktoru ze kdo vi jestli nam nezavedli dve kvuli uspesnosti…a jestli sme nemeli sex..uz sem to pak neresila..neodpovidala sem…je jasne dokazano ze jednovajky vznikaji tak a tak…a muzou byt bi bi tak at si kazdej mysli co chce..my vime ze sme meli jedno embryo a to ne staci :mrgreen: :srdce: a nase deti maji stejnou krevni skupinu a rh faktor coz je znak jednovajecnosti taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.8.23 16:36

@Libi87 přesně, že už se setkali s kdečím a takové řeči.
Tak to je super, že to tak zvládáš, ještě s jedním starším, to jsem myslela, že musí být ještě náročnější :D já pořád věřím, že budu mít klidné děti po tatínkovi :lol: a když ne, tak se to zvládne i tak, nějak z toho nemám obavy. Obavy mám z porodu (i když mám ještě dost času), aby se nesnažili o přirozený, mám z toho hrůzu, jsem psychicky připravená na sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.8.23 17:40

@Dodoua ja mela trauma z porodu taky…nakonec vse bylo jak melo byt a byla sekce…nevim v jake porodnici budes rodit? ja mela strach obrovsky…kluci to vyresili polohama, ale stejne by byla sekce u me i tak.. 8) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.8.23 18:01

Chtěla bych na fakultce v Ostravě. Zkusím pozjišťovat jak to tam mají, až půjdu na druhý screening. Ale pořád doufám, že mě s dvojčaty do přirozeného nutit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
8.8.23 22:56

Ahoj holky, nejsem si jista, zda uz jsem sem psala. Kazdopadne vas nejak castecne ctu. Jsem 19 tt s mo-bi dvojcaky. Vypada to na holky. Doma uz mame skoro 3 leteho klucinu. Tehotenstvi bylo spontanni, vzdycky to mame ale dost vydrene (jakoze to zdaleka neni na prvni dobrou) :D.
Vsude ctu, ze jednovajky se dedi z matciny strany. Zajimave je ze u me v rodine nikdy (co vim) jednovajecna dvojcata nebyla. Zato manzeluv bracha ma jednovajecne kluky… taky spontanne pocate. To mi zni jako dost velka nahoda…
@Dodoua taky budu rodit ve Fakultce v Ostrave. Chodim tam do rizikove poradny, ty taky? Zatim jsou tam vsichni moc mili. Me bohuzel sekce nemine i kdyz jsem si strasne prala VBAC. Tak bych se chtela aspon domluvit na nejakem peknejsim cisari nez jsem mela predtim. Druhy screening mam pristi pondeli, budu 19+1. Verim ze ti to dopadne uz dobre a moc drzim palce!!

Jinak pozoruju ze tehotenstvi s dvojcaty je hrozne jine oproti jednocetnemu. Mozna je to i tema holkama. Vsechno je mnohem intenzivnejsi, rychlejsi, akorat nevolnosti odchazeji strasne pomalu. Citim uz se jak ve tretim trimestru se vsemi radostmi i strastmi s tim souvisejicimi :) Taky to tak mate vy co uz mate ditko doma?

Sotva jsem prestala plasit ohledne zamlkleho potratu a miminka trochu citim, tak plasim ohledne predcasneho porodu :roll: a vyhlizim alespon 25 tt. Myslela jsem, ze jako druhorodicka uz to budu mit vice na haku a nemam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
8.8.23 23:05

Jo jeste holky vzpominate jaky jste mely vahovy odhad cca v 18 tt? Me rekli, ze holky maji kazda 130 g. Syn mel tehdy o tyden pozdeji v 19 tt 259 g. Prijde mi to obrovsky rozdil. Byvaji fakt jednovajecna dvojcatka takhle mensi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
8.8.23 23:26

@Maiah Ahoj, já teda čekám dvojvajecne, ale v 17+2 měli obě fazole na gram stejně a to 166g, až se i doktor divil, ze jsou úplně stejní. :D Ve čtvrtek mě čeká 2.screening, tak jsem zvedava kolik budou mít. :) Žádného jiného prcka doma nemam, takže na ostatní otázky ti odpovědět nedokážu, ale každopádně z předčasného porodu mám taky obrovský strach. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.8.23 23:48

@Maiah nasi kluci meli ve 20 tt na druhem velkem UZ tusim pred 300 g, ale my mame velke deti😁,oni byli na hore v grafech od zacatku a narodili se teda driv, ale meli pres 2,5 kg a u prvniho syna uz si nevzpomenu.Ale verim ze holcicky mohou byt mensi to je logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.8.23 07:18

Diky holky, asi jo :) syn se narodil tehdy 37+5 a mel 3,4 kg a je fakt ze mi kazdy ultrazvuk rikali, ze je vetsi. Tak to asi budd v pohode :) jinak taky jsem prekvapena ze zatim rostou na chlup stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
9.8.23 08:10

Tyjo až když to teď řešíte holky, tak mi došlo, že vlastně vůbec nevím jak jsou velcí. Beru velikost z aplikace, ale jak jsou na tom reálně vůbec nevím. Přitom doktorka na každé kontrole něco měří, asi se jí budu muset příště zeptat.
A jinak co se týká předčasného porodu, z toho mám taky strach. Moc ráda bych rodila u nás v menší nemocnici, ale tam berou dvojčata až od ukončeného 37. týdne a jinak bych musela do fakultky v Hradci. Vzhledem k tomu, že jsou dvojvaječní bibi je doktorka nakloněná i přirozenému porodu, ale to se uvidí až podle jejich polohy. Takže budu asi až do konce v nejistotě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
9.8.23 09:10

@ruzulka tak treba se zadari donosit do 37 tt, ja si uz rikala kez by me praskla voda, ze uz nemuzu a hosi me asi vysliseli a byli na svete driv :mrgreen: :srdce:,jako ten zaver dvojceciho tehu je desny, hlavne v lete. Vy co nemate leto to treba bude ve vetsi pohode a klidu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí