Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Market je super, že se vám to takhle krásně srovnalo a že to dobře dopadlo. Nedávno jsem narazila na maminku dvojčat, předčasně narozených, a tam ten konec nebyl dobrý, o tom snad radši ani nebudu psát. Závidím ti kojení, já jsem hrozně chtěla, i kvůli financím jsem doufala, že vydržím alespoň prvního půl roku, nakonec jsem ale kojila jen dva a půl měsíce. Kluci pořád řvali, myslela jsem, že je to kolika, ale nakonec se ukázalo, že mají hlad, a to jsem kojila skoro pořád. Zkoušela jsem odsávat, ale mléka jsem měla tak málo, že to nestačilo ani jednomu. Potom klasika - dokrmování nutrilonem, ještě nějakou dobu se mi dařilo odstříkávat, ale pak prakticky ze dne na den nic. Takže dnes úspěšně kyneme na UM. ![]()
Ahoj,
Martagon vítej. S tím kojením jsme na tom asi stejně…také jsem doufala do půl roku, ale poslední dobou jsem z toho byla úplně hotová, děti brečely a mléka nebylo už dost ani pro jednoho. Takže přesně v den jejich dvouměsíčních narozenin
jsem přestala kojit. Dneska jsem dobrala Dostinex…je mi po něm hrozně, bolí mě hlava a prsa mám jak balóny, ale snad to brzo přejde.
Petru také máme takové veselé dny. Zrovna v pondělí a úterý bylo u nás na provaz. Martínek breček skoro celé dva dny v kuse, až jsem si říkala, že mu musí zaručeně něco být, ale pak jak když utne a zase je v klidu…celou dobu vypadal, jak kdyby byl moc utahanej, chtělo se mu spinkat, ale nevěděl jak na to. O jídlo se hlásil pravidelně co tři hodiny (i v noci).
Myslím, že děti prostě takové dny mají.
Holky máte některá u dětí problém se slehlou hlavičkou? Martínek od narození vyloženě preferuje pravou stranu a má skrz to dost slehlou hlavičku, polohování nějak nezabírá ![]()
Veru můj Ondráš má hlavičku taky slehlou polohovali jsme ale na bříšku to prostě nesnášel v noci spal na své oblíbené takže tak
.Ale s dr jsme to řešili a bude to prý ok ted je naopak na bříšku pořád a lepší se mu to hlavička už je taková buclatější a prý do roka se to upraví a když ne moc,tak to ještě zaroste vláskama a ondra má už ted víc vlasů jak můj manžel takže tak
..Jinak dostinex byl taky můj kamarád jelikož 3 dny jsem měla horečku nad 39 a mlíko žádný odstříkavala jsem a prostě nic bolest jak blázen řev kluků a hlad..Takž jsme od začátku na UM..
martagon…no já vlastne kojím z flašky odsávám už 5,5 měsíce a ještě hodlám nějaký měsíc vydržet
marketm píše:
martagon…no já vlastne kojím z flašky odsávám už 5,5 měsíce a ještě hodlám nějaký měsíc vydržet
Markét jak já ti závidim ![]()
ahojky.Nikolka má taky trošku „placatou hlavičku“ ale měla to dřív víc teď se to srovnává.zbytek zakryjí vlasy,já i Láďa jich máme dost tak snad bude mít hřívu a schová to ![]()
Petru nezáviď,důležité je,že jsou mimča spokojený a je jedno jestli jsou na UM nebo na mlíčku od maminy.je sice pravda že se UM prodraží ale nejdůležitější je spokojené miminko a maminka ![]()
našimbobanům snad lezou zuby či co.děsně slintaj,ruce pořád narvaný v pusině a Luky je i víc plačtivej ![]()
ruzajska píše:
ahojky.Nikolka má taky trošku „placatou hlavičku“ ale měla to dřív víc teď se to srovnává.zbytek zakryjí vlasy,já i Láďa jich máme dost tak snad bude mít hřívu a schová to![]()
Petru nezáviď,důležité je,že jsou mimča spokojený a je jedno jestli jsou na UM nebo na mlíčku od maminy.je sice pravda že se UM prodraží ale nejdůležitější je spokojené miminko a maminka
našimbobanům snad lezou zuby či co.děsně slintaj,ruce pořád narvaný v pusině a Luky je i víc plačtivej
samo že závidim v dobrém
,jsem ráda že sem vychytala u kluků to jídlo a jsou spokojeni s nutrilonem extra,přemýšlim jestli nemám přejít na sunar
protože je levnější,ale zas na druhou stranu když jim tenhle nutroš vyhovuje tak nevim ![]()
Ahoj holky,
jak se bavíme o těch cenách, že UM vyjde dost draho…já osobně když jsem přecházel z MM na UM jsem z toho měla hrůzu (dokonce jsem vám sem o tom psala). Ale včera jsem tak přemýšlela
a ono to zas tak draho nevyjde
. Nám teď vydrží Nutrilon 800g na 3dny. Stojí 270 Kč (z internetu), takže když to vydělíš není to ani stovka na den pro oba (je to 45Kč na dítě na den)…což se mi zdá zase docela levné, jelikož až si člověk spočítá, co narve peněz do jogurtů, sýrů, rohlíků, chlebů, přesnídávek, polívek, …no prostě všeho, co to dítě bude potřeovat tak od 5.měsíce. Myslím, že teprve pak to bude nářez ![]()
Veru a právě proto já lítám a sháním akce na potraviny ted jsem koupila spoutu kuřecího masa v akci kluci ho milujou,zlatý nakupovaní UM
..ale v pohodě jsem ráda že mi krásně papaj..Holky jak vám děti spí? jak dlouho v noci a jak přes den?
ahoj našim klukum byli včera 2 měsíce,v noci se mi bouzejí 3×,jinak baští bebu,a přes den baští po 3-hodinach,jsem zvědavá kdy budu krmit v noci jen jednou. ![]()
tak já taky zkusila nutrilon extra a oba měli hnusnou zelenou srajdu a blinkali hrudky tvarohu takže mi dr poradil obyč sunar a ten jim vyhovuje,předtím měli sunar nutradefenc je prý podobný nutrilonu a taky to bylo ok.ale je pravda že stím úplně obyč sunarem jsou asi nejspokojenější .ale každé mimi to má jinak ,švagrový Natálku sunar zacpával
andrejko:večer jsou spinkat mezi půl sedmou a půl osmou to už je jejich čas a spinkaj tak do tří až půl čtvrtý pak baštěj po 3 hodinách,když jsme venku tak i dýl přes den mi spěj různě někdy dvě hodiny někdy sotva půl hodiny,podle toho jak jsou unavený a nebo jestli maj po jídle či před jídlem.nějak to neřešim,už poznám kdy chtěj chrupat,odnesu je do postýlky dám jejich plyšáka a plínu do ruky,dudlika a chvíli se šmrdlaj a pak odpadnou,je to jejich rituál.občas když nezabíraj tak přijdu pohladit nebo držet chvíli za ruku ale neberu je ven z postýlky.jen teda dnes jsem měla hororovou noc,mám pocit že jim lezou zuby ale těžko říct
Ahojky, to jsem ráda, že nejsem jediná na UM i když částečné. Ale dlouho už to asi nebude, nějak odstříkávám čím dál tím míň, ale už z toho nejsem až tak smutná, že holčičky nejsou kojené plně. I když … Občas mě to ještě rozpláče. Market nemáš nějaký trik na to, jak mít dost mlíčka?
Jinak holčičky mi v noci papaj kolem jedenácté, pak v jednu a někdy ještě po dvou hodinách až do rána, ale teď dvě noci spinkaly „celé“ čtyři hodiny. ![]()
Ahojky dvoj maminky,
nevím jestli se k vám mohu přidat, holkám bude už deset měsíců - strašně to letí… ![]()
Řádí jako černá ruka, i když teď nás potrápila nějaká nemoc, měly 40tky horečky, takže jsem jako mrtvola.
tak nevim jestli jsem taková necita nebo co,ale nechápu proč některé zvás rozpláče že plně nekojíte?mimča jsou v pořádku,prospívaj,tak přeci co víc chtít?já to teda moc nechápu,jasně je to lepší kojit ale když to nejde tak proč to hrotit,a nějaký triky?kdyby takové existovali pak by asi kojili všechny maminy.já zkusila odstříkávat,čaje,homeopatika atd a nic nepomohlo,rozhodně jsem kvůli tomu nebrečela.Míla byl plně kojenej půl roku a byl a je víc marod než filda který byl kojený měsíc ![]()