Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky, dlouho jsem nic nenapsala. Rekonstrukci jsme jakž takž zvládli, teď ještě vyladit detaily, ale největší bordel, prach a suť jsou zlikvidovány ![]()
Mám za sebou screening 6.8. Dopadl moc dobře, miminka jsou zhruba stejně velká a vše je v naprostém pořádku.
Holky, ale trápí mě jedna věc, zítra volám pro jistotu k doktorovi. Normálně mě začal tlačit čípek, ale fest. Pořád cítím tlak na spodek a přijde mi to hrozně brzo, i když kdoví jak je to u dvojčat, přece jen už mají obě kolem 14ti cm, něco váží mimča, placenty, plodová voda. No jsem z toho vyjukaná, občas mám i fakt silný výtok, jakoby mi uniklo trochu plodové vody. Nemáte to tak některá ty tlaky a silný výtok?
Já jen doufám, že nebudu muset už ležet. Doktor na screeningu říkal, že u dvojčat se doporučuje klidový režim od 25. týdne, no nevím jak to zvládnu potom s tím divochem doma. V sobotu mi havaroval ze schodů a rozrazil si obočí. Naštěstí ne moc, není to na šití a hezky se mu to hojí. Ale pak se chtěl jen chovat a utěšovat a chtě nechtě jsem ho nosila a chovala. I tak ho několikrát za den musím zvednout a to má 14 kg ![]()
@vojkat
ty jsi v 15. Tt? To mi prijde jeste brzy na zkracovani a zlobeni cipku
, ale jsou holky co musi lezet temer od zacatku. Vytoku se nedes, ja mela desny od zacatku tehu a az v Podoli mi nabrali kultivaci a jediny co, ze tam sejmuli kvasinky, ale zadny extra premnozeny.. Nemuze to byt mocak?? Navic ja mam cipek uz fakt na ho… a je jen otazkou dni, kdy bude 0 a zadne tlaceni nepocituju, kdyby mi to nemeril utz a pohmatem, tak sama vim prd.
@Blondýna007 díky za reakci, taky si myslím, že na zlobení čípku je ještě brzo, ale i to mě napadlo, protože už mám zase sebou jeden předčasný porod. Měla jsem problémy s čípkem a od 30. týdne jsem ležela v nemocnici s podloženýma nohama a dávali mi kapačky s magnéziem a nasadili gynipral. Když mi gynipral vysadili, do tří dnů byl malý na světě v 35+2. Proto se možná i více pozoruju a hlídám, protože se bojím, že u těch dvojčat je ještě daleko pravděpodobnější, že budou problémy. Nechci tak uvažovat, ať si nějaký problém nepřivolám, snad je vše o. k. Zítra volám k doktorovi a uvidím, co mi řeknou.
@vojkat kazdopadne by Te meli vice hlidat, kdyz cipek zlobil i u jednocetneho tehu, pac tam je prej vysoky riziko, ze se to bude v dalsim tehu opakovat. Kdyz to vezmu blbou matikou tak ve 30. tejdnu ma mimco kolem 1200 gramu + voda, obal, placenta.. Kdyz jsou mimca dve tak kolem tech 600 gramu maji kolem 25 tt, ale zas je tam o vodu a placentu vice. Asi by te mel radsi doktor scihnout a kdybys mela echt blbej pocit, tak jed radsi na pohotovost. Me cipek zlobi od 27+5, tyden od tydne je to horsi a horsi a holcicka tlaci dolu festovne, ale spital zatim neprobehl. Nemam kontrakce, takze mam doma konske davky magnezka a lezim, ovsem s tim, ze to muze prijit kdykoliv.. Ono brzy zjistite, ze u tech dvojcat berou vse uplne jinak, muj Dr. po 30. tejdnu prestal vysilovat a rekl, ze hrajem o cas.. Ted uz to nedramatizuje, proste pokud nejaka donosi dvojcata do 36 tt, tak to berou tak trosku jako prirodni ukaz
! Nejvic podelany jsou od 23 do 30 tt..
@ZuzkaaD Díky, že se můžeme taky inspirovat. Pořád to řešíme… Aspoň to máte z krku.
@vojkat Držím palce, aby vše proběhlo v klidu. Zatím bych se moc nestresovala, ale je fakt, že doktora bych vyhledala. Ne, že bych čekala problémy, ale aby byl informovaný a domluvili jste se třeba na dalším postupu… Odpočinek a relax je na místě.
@Blondýna007 díky za tvoje rady a připomínky, i tobě držím palce, abys to v klidu vydržela. Psychika je mocná čarodějka. A z nejhoršího jsi dle všeho venku. Hodně štěstí i nadále.
@Blondýna007 Ahojda, děkuji za info. Po párečku taky moc toužíme…
Nene, ještě nevíme, co to bude, dozvíme se to (snad) na velkém UTZ ve 20. týdnu, a to bude už za dva týdny, nemůžeme se dočkat
Jsme taky po IVF a hlavně od prvního dne doma, takže pod stálou kontrolou, a na každé kontrole UTZ i prohlídky, takže parádička…
Jinak tobě držím palečky, ať všechno dobře dopadne a dej nám sem vědět, až se mimča narodí ![]()
@vojkat Ahoj, tak koukam, ze je tu alespon nekdo uz s jednim mimcem. A jak mas stareho toho raubire? Nasi Amalce je rok a pul a docela se bojim, jak to budeme zladat. Babiky jsou na druhem konci republiky a ducod jeste daleko
A jeste jsem se chtela zeptat, nestrasili te, ze do dvanacteho tydne muze jedno dojce zajit? Jsem z toho docela vydesena. Porad si rikam, jesli jsou tam dve
Ale mluvim na ne v mnoznem cisle, tak snad je to nejaka intuice
Jinak ja jsem v 10. tydnu a pristi tyden me ceka krev na screening a UTZ, ale jen predbezny, ten screeninovy az tak za dva ti tydny.
Holky pekne se tady drzte s nemyslete na blbiny
! Zadne pesimisticke myslenky, fakt se snazte fungovat temer normalne, telo si rekne!!
Maminky čekatelky, já už doma mám ty své dva poklady, mám kluky narozené v dubnu v 32 tt, tp byl 6.6 a narozeni jsou 11.4. vše zvládli, 5 týdnů si poleželi na jip, ale jsou to cvaldi 5.5 a 5.2 kg
ale proč vám sem vstupuji, budu nabízet k prodeji věci po klukách ty první 56-62 vel. kdyby jste měla některá zájem pošlu fotky do mejlu
jinak se všechny šetřete a držte, užívejte těhu, protože to strašně rychle utíká ![]()
@ZuzkaaD No já jsem si tě všimla, díky tomu, že se mi líbily tvoje vlasy
a mám pocit, že jsi měla fialové tričko nebo tuniku (ale za to nedám ruku do ohně)
Já jsem taková malá, trošku baculatější, černý dlouhý vlasy…takový výrazný typ. Jsem z Dobrušky. Odkud ty?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat