Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ZuzkaaD To jo
Já mám kamarádku, která bude každým dnem mít taky dvojčátka…holčičky, tak říkala, že mě bude zásobovat. No uvidíme, co to budeme mít…ale bylo by to fajn.
Ahoj holky, mam dotaz. Ja vam je nebo pripadne jak vam bylo cca do 12 tt? Me uz to fakt nebavi. Cely den jsem jako matoha, potykam se se silnymi nevolnostmi ( nastesti nezvracim). Nedokazu se naplno starat o malou ani o dóacnost, je to tu jak po vybuchu. Porad cekam, ze tento stav prejde a bude lip, rekla bych, ze se to naopak spis zhorsuje ![]()
@ZuzkaaD Zuzi, tebe jsem se chtela zeptat, jak ses dostala na tu FB stranku s dvojcatky? Stacilo poslat zadost? Tu jsem poslala asi pred 4 dny a porad nic. Diky a vsem preju krasny den!
@nika84 Ahojky, já jsem za půlkou 11tt a s nevolnostma se potýkám už minimálně měsíc. Musím říct, že už toho mám taky občas dost, ale beru to jako dobré znamení, že jsou miminka v pořádku. Já taky nezvracím, ale zle mi je parádně. Nejprve to bylo jen dopoledne a poslední dva týdny už jsou ty nevolnosti celodenní. Žiju v podstatě jen ze suchých rohlíků, tvrdého sýra, sucharů, ovoce a zeleniny. Z masa a uzenin se mi dělá špatně. No…doufám, že že budu ta šťastná, které kolem 12tt nevolnosti ustoupí. Takže se drž a uvidíš, že bude líp a určitě se ti brzo uleví ![]()
Mně nebylo ze začátku špatně vůbec
Jen mě trápilo neustálé špinění. Pak se to přehouplo v krvácení, ale vše ustalo. Pak byl chvilku klid, ale jak rostlo břicho, začaly další obtíže. Bolest zad pod lopatkou…chodila jsem na masáže, ale nepomohlo to. Trnutí prstů na rukou…ke konci jsem je už ani necítila. Dušnost, pálení žáhy, otékání, nespavost, no bylo toho požehnaně, že už na to nechci ani vzpomínat. Nechci vás tímto strašit, jen vás chci připravit na to, že duo těhotenství fakt není žádná sranda
Je to šílená zátěž pro organismus, takže se držte a přeju hodně sil ať vydržíte co nejdýl ![]()
Holky já to měla taky tak…! Nezvracela jsem, ale šoufl mi teda bylo…, uzenina a maso vůbec ne, byla jsem živa na ovoci a okurkách s kefírem
Vydržte, přešlo mě to úplně tak v tom 15-tém tt…
Teď jsem 21 tt a je mi fajn…
Bříško krásně začíná růst, už nosím těhu kalhoty a hlavně - už na mě kluci ťukají, mám pohyby…!!!
Nejvíc když ležím na boku, to teda „šťouchaj“ skoro pořád
Je to krásný, těšte se… ![]()
@nika84 Ahojda, tak mi sem (nebo do zprávy) hoď svoje jméno (facebookové) a já tam pisnu… ![]()
Ahoj maminky, jsem maminkou ročních dvojčátek - páreček - budeme prodávat pár oblečení po mých ratolestech mám 3 pytle kdo je z jižních čech uvítala bych osobní odběr-
Jinak všem moc gratuluju - je to tedy záhul - kojhím oba doposud - a ke konci těhu šetřete se já nemohla ani chodit jak jsem měla velké břicho 130cm
pokud budete chtít se na něco zeptat ptejte se
![]()
@ZuzkaaD když už ti krásně roste bříško co tohle?
https://www.emimino.cz/…y-pas-70888/
@ZuzkaaD ale neříkej
Já taky nejsem žádnej diblík. Běžně mám velikost 42/44 a ten pás je pružnej. Psali na tom L tak jsem to tak napsala, ale mohla bych to změřit. A břicho jsem pak měla jak megameloun a pořád mi byl
Najdu někde fotku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat