Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ďakujem vám za podporu ![]()
Andya, ten prístroj sa volá Soya-bean milk maker. Kupovala som ho tu http://www.suncity.sk/…a-p-110.html
Nemala som veľmi čas ho skúmať, otvárali sme ho až s otcom a on si ho potom vzal domov. Mne sa na ňom veľmi páči aj to, že pripravuje mlieko aj za studena. Takže sa tam zničí minimum látok:D Ešte budem zisťovať ďalej ![]()
Inak tu je vidieť lepšie
http://www.liveon.cz/index.php?…\soymilkmaker
skúšam dať link ešte raz
http://www.liveon.cz/index.php?…\soymilkmaker
kokon píše:
bez zarucaku i navodu?
sem na to moc zvedava, tak pak prosim napis, jak funguje a jaky je provoz.
studuji kliceni rostlin, manzela to znepokojuje
Mohla bys prosím až to nastuduješ hodit sem nějaká moudra? Mě klíčky zajímají, ale nechce se mi studovat. Pořád u nás v Biopotravinách kroužím kolem klíčící misky..
Amálko - tak nám to s manželem nedalo a zjišťovali jsme informace o tom přístroji na výrobu mléka dál.
Manžel volal ještě jednomu známému, o kterém ví, že mají Soya Joy (ten, od kterého má tu nabídku ke koupi, teď není dostupný) a od něho zjistil, že přístroj je spolehlivý, nekazivý, jednoduchý na výrobu… Oni při výrobě postupují následovně: Večer než jdou spát namočí boby asi 1 dcl (je k tomu přiložená odměrka), ráno namočené boby (teď však nevím jestli 1 dcl myslel ty suché a nebo už namočené) přendají do přístroje, přidají vodu, zapnou tlačítko (zdá se mu, že to má jen 1 talčítko a ty 2 další to jsou jen kontrolky - asi), no a to je vše - do 15 minut přístroj oznámí, že mléko (1,5 l) je hotové. Kromě mléka tak získávají i okaru, kterou dále využívají na pomazánky, karbenátky atd. Dále říkal, že by tímto způsobem mělo jít dělat i mléko z jiných surovin (něco prý jeho manželka zkoušela), ale zdá se mu, že vše se dělá s tím namočením do vody předem (tzn. nic neví o jiných programech). ¨
No a na Biosféře jsme zjistili, že jde o přístroj Liveon . Paní manželovi jen četla to, co mají uvedeno na stránkách (moc tomu nerozumněla) a přislíbila přeposlat návod nebo nějaký létak apod.
Tak jsem zvědavá na Tvůj přístroj. Andrea
Taky jsem to zkoušela hedat na stránkách Liveon, ale nic tam není uvedeno. My jsme takhle měli pekárnu - bez českého návodu a receptů
.
Eliza , ja som tento týždeň začala nakličovať. Inšpirovala ma knižka Kličení rostlin http://www.alman.cz/…rostlin.html
Kokon , takže už sa manžel znepokojuje
Môjmu sa to páči.
Zatiaľ som nakličovala konopné semienka a cícer a je to mňamka. Konopné klíčky chutia ako mladý hrášok ![]()
Dievčatá ste zlaté, že mi pomáhate zisťovať viac informácií ![]()
Prístroj, ktorý som kupovala je ten istý, čo má v ponuke Liveon.
Inak v tom e-shope, kde som kupovala ten mliekovač, majú pekný výber semienok na klíčenie. Majú tam napr. aj ďatelinu - jetel, ktorá je výborná na ženský hormonálny systém ![]()
Ajule píše:Jestli vaši bydlí na Budějovické (myslím Prahu 4), tak kousek je nějaké nové centrum . Myslím, že tu někdo psal, že je tam také bioobchod, kdoví, jestli tam nemají i přírodní kosmetiku a ekodrogerii. Zapátrej na webu, třeba něco objevíš. A doprava od metra Budějovická je zdarma, vídám tam na zastávce speciální autobus pomalovaný bublinami a označený jako BBC.
Bluesky moc díky. Myslela jsem, že to třeba bude od našich blíž. Asi to nechám na jindy, nemám legitku na MHD, tak by mě jen samotná cesta přišla na 52kč.
Volala som do Suncity ohladne návodu v slovenčine. Pani mi povedala, že sa na ňom pracuje a že hneď ako bude preložený mi ho pošlú. Možno už tento týždeň
Ak budete mať záujem mailom vám ho prepošlem ![]()
Bluesky píše:
Jestli vaši bydlí na Budějovické (myslím Prahu 4), tak kousek je nějaké nové centrum . Myslím, že tu někdo psal, že je tam také bioobchod, kdoví, jestli tam nemají i přírodní kosmetiku a ekodrogerii. Zapátrej na webu, třeba něco objevíš. A doprava od metra Budějovická je zdarma, vídám tam na zastávce speciální autobus pomalovaný bublinami a označený jako BBC.
Bluesky díky moc. Přímo na Budějovické jsme teď o víkendu objevili bioobchod v bývalém DBK, ale jestli se to teď jmenuje BBC
, zkusím zapátrat. Mají tam Weledu, Laveru, Urtekram, Salus a zaujali mě oleje od Saloos. Nevíte, zda se Salus a Saloos rozdělili? Měli rostlinné oleje jak od Salusu, tak od Saloosu. Ekodrogerie ecover, sonett, sodasan si nevybavuji
. Po mýdle jsem přímo nepátrala, tak je možné, že by tam nějaké měli. Dále pak potraviny a čaje. Je to hned vedle jídelny.
Teď jsem si všimla, že jsi dala link, tak tedy určitě to není ta samá budova, tedy hned dva bioobchody
To je dobrá zpráva. ![]()
Amálko, tak nám něco z Biosféry poslali , psali, že se jedná o celý návod, ale ať dělám, co dělám, nejsem schopná ho otevřít. Andrea
Aha, tak to jen vyprodávají staré zásoby se značkou Salus a zároveň už mají obaly nové se Saloos.
Díky
Ahoj, už je to dřív, co jsem listovala knihou Pěstujeme klíčící osivo a výhonky (I. Jablonský, Grada, cca 70 Kč), je dobrá, jen jsem se k ničemu nedoslala… Tak doufám, že jste mě teď nakoply
. Ten přístroj na mléko vypadá moc dobře, počkám si na vaše recenze
.
Jinak se ještě vracím ke chlorelle - prošla jsem si většinu, které jsou na trhu, a cenově i „délkou užívacího období“ mi nejlépe vychází Chlorella od české firmy Favea (jumbo balení 600 tbl.). Samozřejmě si ale nechci koupit žádný šunt
- myslíte, že je dobrá ![]()
Jo, ještě jsem zapomněla napsat, že skoro všechny chlorelly obsahují v 1 tbl. 200 mg účinné látky, ta od Favey „jen“ 180 mg, ale myslím, že by to stačilo.
Jinak s tou zdravou svíčkovou to byla trošku nadsázka
, jáhly, kroupy, špaldové vločky a tak už pronikly i do mého jídelníčku
. Ale většinou dělám obyč. recepty, ne žádné experimenty. Ale pohanka mi moc nechutná, tak si aspoň vařím čaj ze slupek
( Bluesky , po vyluhování je zase suším a střádám na polštářek
)