Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A tou Aničkou je to podle mě tak, že se to kdysi dávno tak vžilo, jako třeba u Josefa - Pepa. Emma se teď dává nově, zažilo se psaní dle původní - já píšu Emmička a nenapadlo by mě napsat s jedním m, když jsme ji pojmenovali se dvěma…
Izz píše:merett píše:
no jenže když napíšeš že máš Emičku tak si každej bude myslet že máš obyčejnou českou Emu a ne moderní Emmu![]()
![]()
No, určitě to kvůli tomu budu teď vyslovovat eMMa, aby někoho nenapadlo, že naše Emmka není světová ![]()
Já si myslím, že s tím ti nikdo neporadí a je jen na tobě, jak to budeš psát. Mě se víc líbí Emička s jedním M.
Já bych teda taky pojmenovala Ema nebo Emílie, nemám moc ráda cizí jména. Ale to už bylo mimo tvůj dotaz.
Pro zakladatelku - jsem tedy ta učitelka českého jazyka
a poradím ti, že nejlépe bude, když si půjčíš knihu od Miloslavy Knappové Jak se bude Vaše dítě jmenovat a tam si najdeš, zda u zdrobněliny psát jedno nebo dvě M. Předpokládám, že tam bude jen jedno.
tak tak - česky je Ema - Emička - svátek někdy v dubnu se mi zdá - taky se mi to jméno líbí
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc? ![]()
Eemii píše:werunqa píše:Precti si po sobe,co jsi napsala
my budeme mit Emmu a rikam ji normalne Emmicko a budu to tak i psat..
ja vim, jak jsem to napsala-ze i kdyz to vyslovuji, tak to vnimam jako Emmu se 2 M a ne s jednim ![]()
No já nevím, ale když už ji někdo pojmenuje EMMA měl by psát asi Emmička, ne? Přece když někdo pojmenuje STELLA taky píše Stellinka a né Stelinka, nebo se mýlím? Proč tam teda dáváte to M navíc, když ho pak chcete vynechávat ![]()
Příspěvek upraven 07.02.12 v 20:26
naneta píše:
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc?
to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas..
a Emmy znam u nas 2.. ![]()
werunqa píše:naneta píše:to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas..
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc?a Emmy znam u nas 2..
no já u nás osobně taky 2 a jsou to Emi, taky proto jsem uvažovala o Emmičce.
tak osobně žádnou Emu nebo Emmu neznám, tady z emimina jo.
to jméno se mi líbí a když už bych ho dávala holčičce, tak rozhodně českou verzi s jedním M
Emmička takto napsané s dvěma MM tedy vypadá hrozně ![]()
jinak syna máme Adama.. a v době, když jsem si vymyslela, že takto se bude jmenovat můj syn, to byla celkem raritka a dnes už je jich taky spousty ![]()
Jé to jsou starosti
, já bych to nehrotila, mám doma Emmu, protože má cizí příjmení, tak jsem se mi zdálo, že dvě eM, budou k příjmení víc slušet a když píšu chlapovi sms o ní, tak píšu klidně s jedním, však on ví o koho jde
. V úředních listinách má Emma, což je samozřejmé a jak zdrobňovat je přeci jedno.
naneta píše:werunqa píše:no já u nás osobně taky 2 a jsou to Emi, taky proto jsem uvažovala o Emmičce.naneta píše:to zalezi na tobe..nam pro kluka znama navrhla Matyase(sami jsme se na zadnem klucicim jmene nemohli shodnout..) a az tady na emiminu jsem zjistila, ze se tak jmenuje kazde druhe dite..nastesti v nasem meste osobne zadnyho neznam, takze kdyby to byl kluk, tak by to byl Matyas..
Teda holky já chtěla taky Emmu, ale ted nevím, nebude tech Emmiček nějak moc?a Emmy znam u nas 2..
u nas jsou zase obe Emmy a v nasem regionalnim tydeniku jsem jich videla nekolik dalsich narozenych-ve vypisu z matriky
..hold je to oblibene jmeno.. ![]()
sieta.m píše:
Jé to jsou starosti, já bych to nehrotila, mám doma Emmu, protože má cizí příjmení, tak jsem se mi zdálo, že dvě eM, budou k příjmení víc slušet a když píšu chlapovi sms o ní, tak píšu klidně s jedním, však on ví o koho jde
. V úředních listinách má Emma, což je samozřejmé a jak zdrobňovat je přeci jedno.