Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop @Radunka83 holky, vy teda máte starosti
já vásjen tak pročítám a musím se smát
já se bojím vlézt na váhu, mám hrůzu z toho, kolik přes 80 už mám ![]()
Jinak ten agelsound zní skvěle
kolik že stál? Asi nejsem takový „magor“, ale jeden nikdy neví ![]()
@Alowen
přítel se mi taky směje- prej si těhotná proboha, nečekáš africkosomálské mikroby
Hele 550Kč - sehnala jsem ho zde
Jak ti jinak je mamkoo?
@tiptop já se cítím naprosto skvěle
Jen jsem pořád unavená, kdybych nemusela do práce, tak celý den prospím
ALe jinak nic, možná častější pocit hladu, ale jím pořád stejně. Občas nemám chut na nic, ale vůbec mi nepřijde podle příznaků, že jsem těhotná. Jenom jsem neskutečně šťastná a unavená ![]()
@Alowen Já jsem unavená snad 24 hodin denně, chvílema přemýšlím jestli je topořád tím těhotenstvím nebo už jsem unavená prostě z principu jak nic nedělám
Hele ale ty kila nejsou sranda, v průkazce mám vzadu takovej graf a tam je zobrazení váhovýho přírůstku během celýho těhotenství a 3 čáry - ideál, maximum a minimum a já jsem na horní hranici maxima ![]()
@tiptop Mě se teda manžel nesměje, on mi ty kila regulérně přeje. On je vysokej a teď váží po ránu tak 93 a pořád říká, že stejně ke koni budu mít tak 85 a on že prostě to zvládne a dá si drastickou dietu aby to na těch 85 dal taky a aspoň jednou vživotě mohl říct, že jsme vážili stjně nebo i já víc
. Bez urážky je to magor ![]()
@Radunka83
no co ale - někdo třeba přibírá rychleji ze začátku - když to ty děti nemají odkud a z čeho brát…Hele a pak dítě váží sakumprdum kolem 7 kil (se všema těma planktonama a blbostma…)- takže to si k váze pak odečítej ![]()
Já bych tedy pak mohla odečítat skoro 14
![]()
Ahoj holky, tak máme po UZ ve 20 tt. a musím říct, že tam máme malého tajnustkáře/řku. Přes přirození zkřížený nožičky a přes obličej zkřížený ručičky, takže nemáme ani fotku a víme prd
Jinak, ale vše v naprostém pořádku, takže radost veliká
Tak snad za 14 dní v poradně. Jinak s tím tvrdnutím dělohy, je to prý do 10× za den normální, může to být způsobené i pohyby prcka. Krásný den ![]()
@Tina85 teda, Ty máš nějakýho stydlína
To je pěkný
, hlavně že je zdravý a v pořádku ![]()
@Alowen My doufáme, že se nebude stydět až do samého finále
Jinak tvoje pocity ze začátku jsem měla úplně stejné, jako by nic, jen ta únava, moc ti držím palec!
@Tina85 Děkuji
cítím se výborně, taková „úplná“
Myslím, že kdyby bylo něco špatně, že bych to věděla. Zítra jdu konečně ke svému dr. a moc moc se těším
No a za chvíli už mě čeká první screening. To to letí ![]()
@Tofik není na mně co obdivovat. Holky si užíváme celá rodina dohromady co to dá. Já sice chodím do práce, ale to je v rámci zachování mého zdravého rozumu
Dvojčata jsou fakt ekzempláře k pohledání.
@tiptop holky jsou cestovatelky velký. Už loni v šesti měsících s náma jezdily v létě po zámcích a na výlety. To bylo teda na organizaci dost složité, ale letos je to naprostá pohoda. Nejseš srab, jen si to nedokážeš představit. Ale naučíte se to taky a postupně se bát nebudete. Já jsem si totiž představovala, že holky budou sdílet můj a manželův životní styl a budeme je brát všude s sebou. A jde to a dětem ae to líbí. Je pravda, že s dvojčaty je to složitější, ale to mě neodradilo. Tady na emiminu mám kamarádku a ta se s manželem věnuje horolezectví i s dvouletými dvojčaty. Rodiče lezou a děti si pod skálou hrajou v písku. Spí pod stanem a jsou naprosto v pohodě. Maminky na hřišti mě vždycky obdivujou, jak to zvládám. Není na tom nic zvláštního. Nechám holky dělat, co chtějí a jen je sleduju. Chce to ale pevné nervy. Zrovna včera si Nella trochu rozčísla čelo. Krev netekla, jen kůže roztržená. Tak jsem jí jen pochovala a poslala jsem jí si znova hrát a hotovo
S dvojčaty je prostě těch úrazů víc, no. Uhlídat se to nedá.
Hele kdyby tě to zajímalo, tak u nás teď nejvíc frčí Kolo, kolo, mlýnský; Jede vláček motoráček; Kovej, kovej, kováříčku; Houpy, houpy, kočka snědla kroupy; Paci, paci.
Nejoblíbenější je ale básnička: Koulela se ze dvora, takhle velká brambora. Neviděla, neslyšela, spadla na ní závora. Kam se koukáš závoro, na tebe ty bramboro. Kdyby tudy projel vlak, byl by s tebe bramborák. Až se holky narodí, budeš mít takové inspirace, že nebudeš vědět, kterou říkanku dřív.
Jedna další pro inspiraci, holky se jí naučily na kurzech plavání:
Skáče blecha po písku, hledá, kdo je nablízku.
Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní.
Alík leží na bříšku, hop a má ji v kožíšku ![]()
@Martina139 tý brdo to je bomba! Takhle bych si to taky představovala - snad to zvládnu - zvládnem…Je to pravda čím dříve si na to děcka zvyknou tím jednodušší to potom je…já když si vzpomenu jak jsem jako malá byla taky porád někde otlučená, rozbitá a sedřená a jelo se dál a za chvíli jsem o tom ani nevěděla - tak to beru jako výzvu a ponaučení pro „cvičení“ svých dětí
Nelča statečná ale
Boží říkanky- děkuju - zkopčim je
Co vůbec holky s babi? ještě se rekreuou?
@Alowen Tak to dvojnásob držím pěstičky!! Je fakt, že to teda utíká, mě to taky nepřipadne, že už mám půlku za sebou ![]()
@tiptop já to beru tak, že děti patří do rodiny a prostě se až tak nepodřizuju já jim. Možná je to divné, ale mně by moje aktivity prostě chyběly a navíc chvi, aby holky trávily čas s náma při činnostech, které nás baví. Moje výchova asi není úplně rozmazlovací, holky jsou víc potlučené, odřené, ale zato venku spokojené. Některé maminky dvojčat se dlouho bojí, že to samy nezvládnou a děti pak sedí doma. Já to prostě riskla. Jsem komunikativní typ a nebaví mě být zavřená v bytě. Ještě teď si pamatuju, jak jsem holky sotva stojící na nohou, táhla do hracího centra po schodech, jen abych byla mezi lidma
Jasně, že holky zlobí a na dovolené u moře se nebudu válet na pláži, ale já o to ani nestojím. Chci, aby holky prožívaly všechno s náma a klidně strávím 11 dní běháním po pláži sem a tam a hlídáním, hlavně že budeme spolu a užijeme si to. Taky to tak budeš mít, je to o životní filozofii.
Nella je takový náš tragéd. Je děsně zbrklá. Pořád má modřiny, věčně odřená, potlučená, rozražený ret, hlava, atd… už jsem si zvykla a nedělám z toho vědu.
Jinak se holky pořád ještě rekreujou, ale dnes mi je mamka přiveze na tři dny domů. Musí se pořádně vykoupat, zcivilizovat a vyměnit si oblečení za čisté. No a v sobotu zase jedou zpátky. Jsou tam děsně spokojené. Nella si už umí obout sama boty a když se ráno zvbudí, tak si je obuje na pyžamo a jde bušit na dveře, aby jí babička pustila ven.
Říkanek mám spousta. Jen si honem na všechny nevzpomenu. Učili nás je na plavání s miminky.
Třeba: Voda, voda, vodička, umyje nám očička.
Umyje i pusinku, pak pocáká maminku.
Nebo: Had leze z díry, vystrkuje kníry,
za ním leze hadice, má červené střevíce.
Bába se ho lekla, na kolena klekla.
Nic se bábo nelekej, na kolena neklekej.
Já jsem hodný had, já mám děti rád.
Tak u nás na UTZ máme všechno co máme mít, jen prý si chce doktorka ještě za měsíc zkontrolovat ledviny, že tam je nějaká dilatace menší a močový měchýř, že byl málo naplněný dneska, ale nemám se prý znepokojovat, že to je normální. podle BDP ho spočítala na 19+5 ale váhu mi řekla 370 g což odpovídá teda většímu týdnu a dnu…no kdo ví ![]()