Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No přítel si vyčetl, že je vápník důležitý prvek v těhotenství - a jelikož vyživuji určitě! kůstky dvojčecí- tak o to víc potřebuju i mléka ![]()
No a tak se snažím denně alespon tu skleničku vypít - páč nevím - před tím jsem byla tvarohožrout a jogurtožrout a ted na to nemám vůbec chut…
Tak si každopádně dej něco dobrýho a jez za dva ![]()
@tiptop jj, dám si dosatečně
Já teď taky nemám jogurty vůbec chuť. Ale mám dva doma a budu je musetsníst…
Tak dobré chuti a jez za tři ![]()
Ahoj holky ![]()
Mě už konečně taky začal víkend, tento týden to byl v práci marast, tak se z toho budu vzpamatovávat ![]()
No a mě bude v prosinci 29, chtěla jsem do třiceti dvě dítka, tak bude asi jen jedno
ale jsem ráda aspoň za to
A snažit jsme se začali když mi bylo 24, jsem chtěla ty tři roky rozdíl, no jak jsem byla bláhová ![]()
A překvapuje mě, jak každej car objednává jinak..
já tady mám nejmenší hcg a jdu snad na utz jako první
jdu už 16.4. ![]()
SmileXY jj, tak nějak
Mě bude 29 v červnu. Chtěla jsem se začít snažit už ve 24, ale nějakým divným řízením osudu jsem se dostala pokračovat na vejšku. No a to možná byla chyba, i když jsem ráda, že školu mám hotovou… UTZ bude super
Až na něj půjdeš, tak už budu vědět výsledky testu, už se nemůžu dočkat
Taky jsem si říkala, že první v 25 což jsem byla na VŠ a ani neměla vážnou známost a druhý do třiceti…no a už mi bude 31 zrovna v den ultrazvuku tak snad to bude pěkný dárek ˇ
smilexy asi to májí opravdu všude jinak já to mám po 15 dnech od krve což pokud tam někdo bydlí tak mu bude 6+6 což je docela blbé, pže srdíčko může být, ale taky nemusí ještě
Koukám že jsme podobný ročníky
Hele holky a od kdy do kdy je slyšet ťukot:srdce:?
No to koukám, že jsme na tom věkově skoro všechny stejně ![]()
Já jsem si to spočítala, že bych měla být v době utz asi 6+2, ale vzhledem k tomu, že se bobek asi zahnizďoval později (skrz ty moje hodnoty hcg), tak to bude na utz asi míň ![]()
takže čítám s tím, že se tam pak za týden vnutím znovu ![]()
No a srdíčko přesně jak píše Janča - mezi 6-8 týdnem, spíš okolo toho 7 nejčastěji..
Ahoj holky, nedalo mi to a prošla jsem si svoje poznámky a první fotky z ultrazvuku. Takže na ET jsem byla 15.6. Za čtrnáct dní 30.6. jsem šla na krev a bylo mi potvrzeno těhotenství. Na první ultrazvuk si mě pozvali až za tři týdny, tedy 21.7. A z toho dne mám taky první obrázky.
Nella: byla od začátku větší a starší, podle doktora se uhnízdila dříve, v ten den měřila 9,4mm a stáří odpovídalo 7+0
Natálie: byla menší a asi mladší, měřila 8,7mm a stáří odpovídalo 6+6
A pro zajímavost, oběma už krásně tlouklo srdíčko. Sama jsem to viděla jak se na monitoru klepe ![]()
Takže myslím, že vy byste už taky mohly vidět ty vaše drobky v plné kráse.
@Martina139 no tak uvidíme, by se mi ulevilo kdyby tam už bylo (byly)
Ale při mé smůle se to určo oddálí na další kontrolu
No každopádně ať už je můj vysněný pátek a víme ![]()
@tiptop píše:
@Martina139 no tak uvidíme, by se mi ulevilo kdyby tam už bylo (byly)Ale při mé smůle se to určo oddálí na další kontrolu
No každopádně ať už je můj vysněný pátek a víme
A podle výpočtů budeš asi kolikátý týden?
@Martina139 Marto asi 6+4, estli ty tabulky počítají správně…transfer byl 15.3. - pětidenní embryjčata, ultrazvuk je 12.4.
@tiptop píše:
@Martina139 Marto asi 6+4, estli ty tabulky počítají správně…transfer byl 15.3. - pětidenní embryjčata, ultrazvuk je 12.4.
Tak to už by možná srdíčko mohlo být. Bude záležet, jak rychle se zavrtaly. Já měla Natálku taky menší a mladší a srdíčko už tlouklo. I když doktor mi nejdříve řekl, že je tam jen jedno miminko a druhé, že to vzdalo. Pak ale začal šmejdit ultrazvukem a povídá: počkejte, počkejte, já tam něco přece jen vidím… no a bylo tam schované za ségrou. Málem ho přehlédl.
tak jak víkend těhule? já se trošku uklidnila konečně mám čárku stejnou jako kontrolní:-)tak už toho testování nechám:-)