Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DaisyMe píše:
Ahoj holky, všem, které už to máte uspesnw za sebou, gratulujiJa jsem byla na jednom IUI minulý rok a to nevyšlo. Pak jsem musela na kontrolní laparo. „Profoukli“ mi vejcovody a hned další cyklus se ro povedlo. V 10tt ale SP. Ted se snažíme znovu, ale nic. Vzhledem k mému věku budeme muset v září uz na IVF. Máte prosím některá zkušenosti s MUDr Lachčinou? Dekuji
Ahoj. Já díky mudr. Lachčinovi za 2 měsíce rodím. A ještě mám schovaná embryjka na 2.kolo. A věk už je taky nehorázný. Nevzdávej to. Přeji moc moc štěstíčka.
@Hanina92 a to bude teprve zážitek, az si budeš nazouvat v zimě kozačky
Ježíš, jak já se na to nemohouci tělo tesim ![]()
@Martina.1892 moc gratuluji, to je nádhera
Tak krasne se poslouchají tyto pozitivni příběhy. A vyšlo hned 1.IVF? Jdu opět za MUDr Lachčinou ve ctvrtek, tak jsem zvědavá, co vymyslíme. No mám z toho IVF trosku vítr po pravdě ![]()
@DaisyMe vyšlo hned první. Neboj se. Věř tomu tak moc, až to vyjde. 😘 já celým tělem a duší věřila, že mi právě zavádí chlapečka a bác ho. Je tam. ![]()
@Martina.1892 hned první? Já bych taky chtela mit takove štěstí
Lachcinovi verim a hodně, tak snad mě zítra uklidní, at se uvolnim a jdu do toho s čistou hlavou
Tak fakt chlapečka jak sis přála, to je bozi
A můžu se zeptat… Měli jste nějaký problém a proto IVF? My jsme totiž úplně zdravi a vůbec se neví, proč to nejde. Byla jsem nemocná a léčila jsem se. Už jsem ale dva roky naprosto zdravá a citim se lépe jak ve 20 letech
Tak mam hluboko v hlavě to, ze IVF proste vyjit musí, kdyz jsme zdravi. A na druhou stranu mám hrozný strach ze sklamani ![]()
@DaisyMe Úplně podobně. Zdraví, absolvovali jsme spoustu vyšetření. Manžel ukázkový spermiogram, já žádné problémy nic
. Byli jsme i na vyšetření v Repromedě, vše ok. Ale 10 let jsme podnikali oba a byli v nonstop stresu. Takže možná to bylo v hlavě. Hlava dokáže hodně. Taky jsem změnila před tím stravovací návyky, zhubla…asi to tak mělo být.
Držím palce, moc, ať to vyjde ![]()
@Martina.1892 no dnes jsem se ptala Lachčiny, jak je to možné, že zdravi manzwle mit deti nemuzou a neměl odpověď. Prostě záhada
Ja byla dlouho ve stresu, prwsne jak pises. Ale ted dva roky co se snažíme jsem hooodne polevila. Zdrave jim roky, ale jen to sladke mi nějak nešlo vynechat
To ted tři měsíce jim tak max 1× týdne. No tak uvidíme. Jsem fakt zvědavá. Dnešní konzultace mi nalila energii do žil, tak se tesim, ze pokud to nevyjde přirozeně následující dva cykly, tak máme šanci s IVF
Ja už to chci mít taky za sebou a tesit se na prcka
V uplne tom nejlepším smyslu ti tak závidím, že už ten maraton mas za sebou a za chvíli budeš maminka
![]()
@DaisyMe Děkuji. Na to odpověď asi opravdu není…
naštěstí, když jsi zdravá tak máš velkou šanci, že to pak na ivf vyjde. Mi se podařila nejprve klasická inseminace, ale nyl z toho samovolný potrat
. Tak jsem se na to vykašlala a šla na jistotu. Embrya jsme nechali otestovat a měla jsem naštěstí 2 bez mozaiky 100%. A vyšlo to. Ale já měla přes 30 vajíček a z toho 16 embryí. Tak mám v mražáčku ještě 15 potenciálních potomků. ![]()
V tom je to zase úžasné, když se přírodě trošku pomůže. A hormonů se neboj. Zdravý organismus se s tím popere a co nepotřebuje vyloučí. Moc držím pěsti ať to vyjde třeba přirozeně. ![]()
@Martina.1892 ty blaho, ty mas potenciálních deti, no to je krasa, jak vám to hezky vyslo. Tak časem asi budete chtít druhé, tak verim, ze to bude opět na prvni dobrou a ted uz jen s KET. No to bych si fakt prala mit takove štěstí. Celkem dost mě tve zprávy uklidnuji. Prave to, ze jsme zdravi me uklidňuje. Genetiku embryí prave pan Lachcina zmínil, tak si tím snad „vyradime“ ty neúspěšné pokusy a bude to taky hned. Ja mam ted prave ovulaci příští pátek, ale jsme s celou bandou kamarádů na chatě a budeme tam mít od segry deti, tak snad brzy usnou
Stále to jeste nechceme přirozeně vzdát. Tento i příští cyklus se naladíme na to, ze by to ještě mohlo vyjít a pak už tedy IVF. A jak se tvůj maly bude jmenovat? Už máš vše nachystané? ![]()
@DaisyMe píše:
@Martina.1892 ty blaho, ty mas potenciálních deti, no to je krasa, jak vám to hezky vyslo. Tak časem asi budete chtít druhé, tak verim, ze to bude opět na prvni dobrou a ted uz jen s KET. No to bych si fakt prala mit takove štěstí. Celkem dost mě tve zprávy uklidnuji. Prave to, ze jsme zdravi me uklidňuje. Genetiku embryí prave pan Lachcina zmínil, tak si tím snad „vyradime“ ty neúspěšné pokusy a bude to taky hned. Ja mam ted prave ovulaci příští pátek, ale jsme s celou bandou kamarádů na chatě a budeme tam mít od segry deti, tak snad brzy usnouStále to jeste nechceme přirozeně vzdát. Tento i příští cyklus se naladíme na to, ze by to ještě mohlo vyjít a pak už tedy IVF. A jak se tvůj maly bude jmenovat? Už máš vše nachystané?
@DaisyMe Ahoj. Tak doufám, že vše dobře dopadlo. ![]()
Výbavička už pomalu je a leze teda do peněz. A to má malý čerstvého bratrance a dědí oblečky. A ještě babičku, která rada nakupuje na miminko
. Budeme mít Mirečka, rodinné dědické jměno. Nejsem ten typ na Matyáše, Samuely a podobné trendy jména. Nic proti, samozřejmě. ![]()
@Martina.1892 píše:
@DaisyMe Ahoj. Tak doufám, že vše dobře dopadlo.
Výbavička už pomalu je a leze teda do peněz. A to má malý čerstvého bratrance a dědí oblečky. A ještě babičku, která rada nakupuje na miminko. Budeme mít Mirečka, rodinné dědické jměno. Nejsem ten typ na Matyáše, Samuely a podobné trendy jména. Nic proti, samozřejmě.
Ahojky
Vse dopadlo na vybornou, na chatě byl jeden pokoj prázdný a deti jsme za celý den pekne utahali, aby brzy usly
Tradice jsou nej. U manzela jsou také po generace Mirkové
Ja mam rada Česká jména a Samuelove a podobně mi taky nic neříkají. Navíc máme celkem hezké české příjmení, takze to by ta cizi jména byla spíš potrestání dítěte
Vybavicka musí být dneska už pěkná pálka, to verim ![]()
@DaisyMe píše:
AhojkyVse dopadlo na vybornou, na chatě byl jeden pokoj prázdný a deti jsme za celý den pekne utahali, aby brzy usly
Tradice jsou nej. U manzela jsou také po generace Mirkové
Ja mam rada Česká jména a Samuelove a podobně mi taky nic neříkají. Navíc máme celkem hezké české příjmení, takze to by ta cizi jména byla spíš potrestání dítěte
Vybavicka musí být dneska už pěkná pálka, to verim
Pak moc držím palce a ať to dopadne dobře ![]()