Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojte holky ![]()
hlásím se po dovči chtěla jsem napsat už včera,ale v práci mazec
po 14 dnech příště už žádná dovolená
tak mi máme za sebou genetiku a imuno obě vyšetření v pořádku a minulý týden jsem už byla poprvé v tom Brně u dr.Machače a řeknu vám,že super úplně o ničem jiném než v cinestaru říkal,že zkusíme vymyslet ještě něco jiného než ,že mě bude hnát do dalšího IVF já už jsem jednou přirozeně otěhotněla,tak není možné,fakt úplně jiný přístup a první co bylo mi hned vzal hormonální profil,že je pro něho důležitý naštěstí jsem byla 3 DC tak mi to vyšlo říkala jsem mu co všechno dělal Jaroš a jenom kroutil hlavou,když jsem mu řekla,že používí menopur,tak se zásmal,že ten už dávno nepoužívá a že při IVF jsem měla docela dost málo vajíček měla jsem jenom 4 a při minimálce 5,říkal,že on očekává tak aspoň 12- 15 vajuch a když jsem mu řekla,že nemám vůbec udělany HP po 2 pokusech,tak to už jsem fakt pak nemusela říkat vůbec nic
holky nevím nechci nikoho odrazovat ze cinestaru
přesně jak říkala orchidejka nemusí se to povést ani v Brně,ale já už do cinestaru fakt nepůjdu jo a ještě dr.Machač ordinuje v Olomouci,tak mužů za nim jezdit tam tak pár kilometru ušetřeno ![]()
Leničko a ELLO držím palečky ![]()
Ahoj holky, Leni a Ello, držím pěsti ať vám to dobře dopadne. ![]()
My si teď dáváme měsíc přestávku, pak zkusíme 4 IUI a pak když tak laparku. Manžel je matematik, tak si spočítal pravděpodobnost a říkal, že když je SPG dobrý, tak po 4 pokusu je pravděpodobnost otěhotnění přibližně 2/3, tak uvidíme. Docela mě s tou laparkou šokoval, vždy byl proti ní.
![]()
Ahoj Andrejko!!! Tak jak bylo na dovolené!!!! Užila sis sluníčko?
Celkem jsi mě zase navnadila s tím Brnem.. Navíc, pokud Macháč ordinuje i v Olomouci.. ![]()
Já čekám dnes na výsledky HP, v pondělí jdu k mudře, tak uvidím, co mi řekne.. Pak se rozhodnu, co dál.
Ahoj Děvčata.
Leni tak ať máš ten dnešní Hp v pořádku,držím palce ![]()
Andrej tak to jsou moc dobré zprávy,myslím si že teď budeš určitě v dobrých rukách odborníka a jak říkáš tak do Olmíku to zase tak daleko není,je to půlka cesty co do Brna,tak držím palce a máš 100% že všechno se má odvíjet od HP,který ti bohužel nikdo neudělal to je fakt mazec ![]()
Holky, tak mám konečně výsledky HP:
Prolaktin 0,23
LH 5,6
FSH 7,0
Progesteron 2,3
Estradiol 122,2
Testosteron 0,9
Štítná žláza:
TSH 1,276
T3 1,43
T4 55,2
Pomůžete mi s odborným posudkem, zda je to OK??
Lenka72 píše:
Prolaktin 0,23
LH 5,6
FSH 7,0
Progesteron 2,3
Estradiol 122,2
Testosteron 0,9Štítná žláza:
TSH 1,276
T3 1,43
T4 55,2
Ivi, děkuji!!! Čím více názorů, tím lépe. ![]()
To budu pak chytrá!!
![]()
Na konzultaci k mudře jdu v pondělí, tak ať tam už nevypadám, jako blbka.. ![]()
Leničko já ti neporadím,protože tomu taky vůbec nerozumím
,ale klidně to nech ať ti to vysvětlí v pondělí od toho tady snad jsou ne? a blba určitě nebudeš
já budu mít taky výsledky příští týden v úterý,tak uvidím
Andrejko, tak to pak porovnáme
![]()
Už jsem našla i takovou tabulku, tak snad to bude OK.
Uvidím, co mi mudra řekne, pak hned napíšu.
Tady je ta tabulka:
http://www.cechacek-sro.cz/?27/
ivulik123 píše:
Leni,každý ti pomůže s něčím,já rozumím FSH ten jsem měla vysoký 10,5 a proto bylo u nás početí normální cestou zbytečné.Ty ho máš v normě,aspoň mi řekl gynekolog že pokud je do 7-8 tak se prý dá počít i přirozenou cestou,zbytku údajů nerozumímale určo ti další holky poradí,papa
Lenka72 píše:
Prolaktin 0,23
LH 5,6
FSH 7,0
Progesteron 2,3
Estradiol 122,2
Testosteron 0,9Štítná žláza:
TSH 1,276
T3 1,43
T4 55,2
Nejsm si ale jistá Estradiol a Prolaktin.To fakt nevím.Jinak FSH máš luxusní ![]()
Katko, děkuji!!
![]()
A taky podle té tabulky se mi zdá ta hodnota Prolaktinu a Estradiolu nějaká divná.
No..možná je to právě příčina, přoč se nám nedaří otěhu.. Snad to jde nějakýma lékama dát do normy..
V pondělí budu chytřejší!
![]()
Ahojky všechny,
u mě je teď nové to, že mám po 5. IUI, byli jsme tam včera a zítra jedeme znova. Je to už poslední pokus
. Jak tady Ella psala, tak to fakt byl děs a hrůza, tolik párů čekalo na vydání krabiček na spermuše, že to bylo strašný. Nelíbilo se mi i předbíhání některých a ještě jedna věc nás s manžou doslova naštvala, že skoro ani soukromí nebylo v odběrové místnosti. Už tak je to pro chlapy psychicky náročné, tak jsme tam vždy spolu, ale to, aby nás tam při také věci někdo rušil, to už bylo moc
. Schválně to tu píšu i proto, kdyby to náhodou jedna nejmenovaná sestra četla, tak ať to ví. Takže ze včerejška mám pocit odpudivý, tedy kromě Jaroše. Ten na to vše, kolik měl lidí, byl pohodový, mohla jsem se s ním bavit o čemkoli, vždy odpověděl a vyšel vstříct. Prostě na něj nemám kritiku i mám pocit, že je takový klidnější. Neříkám, že sestřičky jsou nějaké zlé, to né, ale asi je jich tam málo, pak se situace nezvládá jako i u jiných zaměstnání, že?
Leni – díky. Snad to bude v nové práci lepší. Je rozdíl dělat 15h nebo 8h, už kvůli tomu, že se snažíme o mimi, tak jsem se rozhodla ho změnit. Hodně mě to vyčerpávalo. Teď by byla docela sranda, kdybych otěhotněla, už bych do jiné práce nešla. Držím ti palečky na výsledky, taky se v tom moc nevyznám, ale dr. Ti řekne víc.
AjoAnjel – máš pravdu, člověk to nesmí vzdávat. Je potřeba změnit i myšlení a vnést do své duše více optimismu
, bez něj se nezvládne nic. Tak držím na další IVF palečky!
Ello a Martino – musely jsme se včera určo vidět v EF, ale nepoznaly jsme se
. Jinak zítra tam budeme už po 7h, ať nemusíme dlouho čekat. Elli, kdy tam budete vy?
Ajak – tak snad sis na dovolené oddechla a nabrala novou energii. Jinak, co píšeš o Brně, zní to dobře. Ale je fakt, že co se týká různých CAR, všude je něco pozitivního i negativního. Pak už je to o štěstí
. Tak ti ho moc přeji.
Kati -
![]()
Agy, jak to tak čtu, tak mají v Cinestaru veselo!!!
Hrozím se toho, že pokud tam půjdeme, tak manža v té odběrové místnosti asi žádný vzorek nevyprodukuje
Já teda nevím, ale asi to na povel jen tak někomu nejde.. Takže nechápu, že vás tam ještě někdo rušil!!!
![]()
Ahoj holky my máme za sebou dvě IUI v eurofertilu a vždy jsme přinesli vzorek z domu, manžel taky nechce ani slyšet že by měl tam… sorry ale v té jeho místnosti by to nedal… vlastně na záchodě.