Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Nemám žádný pocit. Tady kdysi padla otázka, kam zmizela. Dokonce se objevily paranoidní úvahy že je to moje(!) Alter ego.
tvoje
tak to mi nějak uniklo…
@sirikit
víš co je zajímavý, že když jsem s mym manželem začala chodit, taky mi bylo 19-náct a taky jsem v začátcích vztahu byla děsně žárlivá..se divim, že se mnou vůbec zůstal…já na jeho místě bych utekla ![]()
@Katy 7 píše:
Já jen byla v šoku, jak si pěkně párově žijete, když je to přinejmenším trojúhelník
Prosím tě a jaké špinavé praktiky máš na mysli? Já se tě jen zeptala na hypotetickou otázku, jako matka, matky, tak se prosím tě uklidni, ano.
Rozhodně vlítnout jako dlouholetá nevěrnice do diskuze o věrnosti, s motivem někoho zdiskreditovat, no to chce hodnou dávku drzosti. Ještě poté, co sis z nás věrných v jiném vlákně dělala legraci, jak si tady něco vzájemně nalháváme.
No závist je holt hrozná věc.
Já jsem věrná z principu. Já ctím pravidlo: Co nechceš, aby ti činili jiní, nečiň ty jim. A ještě jedno: Že jsem zodpovědná za toho koho jsem k sobě připoutala.
A když jsi si tak jistá, že by ti manžel zálety toleroval, tak proč mu to neřekneš? Asi proto, že by měl v hádkách pak protiargumenty.
A s Ellusou ses fakt předvedla, co jsi zač, když si děláš z hrozícího, předčasného porodu legraci. No stejně jako, když jsi přála Gnaarovi, aby ho podvedla manželka ještě jednou.
Prostě jsi charakter![]()
Vidím to tak, že jsme na veřejné diskusi a každý má právo na svůj názor.
Komu to vadí, je tu možnost uzavřených skupin.
Já osobně jsem ráda, že jsou tady tak různorodé názory, aspon se tu člověk něco dozví ![]()
No nebyla by tu pak nuda, kdyby si tady všichni celodenně souhlasně pokvokávali a přitakávali a byli jen stejné sluníčkové názory na cokoli, kdo by sem pak chodil ![]()
Taky je dobré to virtuálno až tak neprožívat, já že mám v práci různorodé názory snad na všechno naživo
,tak tady mi to přijde jako příjemná rozcvička ![]()
@sirikit píše:
Já VÍM, že jsem pro něj nejdůležitější ženská v životě a není v tom žádná nafoukanost. I on je pro mě nejdůležitější v životě. Jednou jsem to zkoušela někomu vysvětlit a hledala jsem slova… „Je jako srdce, víš? Nepřemýšlíš o něm každý den, nechrochtáš si, jak je bezvadný, že ho máš. Ale bez něj bys život nedal.“ Tak asi takhle. Fyzickou věrnost si nemytizujeme. Neshazuju ji nikomu, kdo ji považuje za klíčovou, chápu, že riziko chorob a tohle všecko…
Ale naše „doma“ považuju za natolik pevný, že se ho jakákoli bokovka nemůže dotknout.
Třeba si s někým píše, sdílí zážitky jako já tady - a s dalšími kamarády v reálu - možná s někým rozjíždí lechtivý smskový výměny, což mu zvedá náladu a péro, třeba občas cojávím zajde s někým na kafe, nebo uspořádá výjezd, když já nejsem doma. Nevím, nepátrám, nechci vědět.
Ale se mnou řeší události dne, masíruje mi záda, tráví víkendy, dovolené, Vánoce, vdává dceru, těší se na vnouče… a miliony dalších věcí, které se s milenkami nedělávají.
S milenkami se především š. ká.
Jsem natolik málo majetnická, abych mu přála trochu té radosti jinde - pokud mu zrovna tohle radost udělá, a natolik hodně majetnická, abych si kvůli takový kravině nenechala rozbít to, co považuju za opravdu důležité. Doma.
Ale to je jenom můj pohled na věc a respektuju, že někdo to vidí jinak.
Ještě před pár lety jako bych tohle psala já a slovo od slova bych podepsala.
Jenže… Tenhle chlap, kterýho bych popsala stejně jako ty výše, tenhle chlap, kterýmu jsem věřila, kterýmu bych ledvinu dala
, kdyby potřeboval, moje životní jistota, celý ten vztah na který bych vsadila cokoliv… Jsem zjistila, že neexistovali… Právě jedna z těch pitomejch kravin přerostla v něco, co všechno tohle zbouralo…
Od té doby to vidím trošku jinak, že i nevinný flirt, nezávazný jednorázový sex jsou pro jakýkoliv vztah potenciálně ohrožující.
@sirikit Tahle diskuze se vzápětí, jak je zde již zvykem, zvrhla do dokazování, čí názor je lepší, hodnotnější nebo nevím jak to nazvat. To je v pohodě. Od toho je to diskuze. Co mi ale vadí, jsou osobní útoky. Takové to vytahování co, kdo, kdy, kde… Když má někdo nějaký názor, prosím. Ale spucovat někoho jak si dovoluje napsat něco o sobě a tím se povyšovat nad ty co to nemají? To si prostě líbit nenechám. Ještě když se vlastně mám stydět za to, že jsem si dovolil být na straně „dobra“.
Jasně, že je to nadnesené, ale teď mě nenapadá, jak to vyjádřit jinak srozumitelně.
Moje reakce na Ploskutáčka, vyzněla možná příkřeji, než jsem zamýšlel a rozhodně neměla zesměšnit, že je mladej. To a zkušenosti se pokouším do argumentů netahat. Nevím, proč sem taháš jeho stav. Je to svéprávnej diskutující, v tomto směru žádný hendikep nemá, tak nevím proč tu hraješ na city. Jsme ve virtuálním světě, takže to jakou si kdo dá ikonku o něm moc vypovídatnemusí. Já třeba můžu bejt klidně stará indiánská babička. A když už jsme u toho, tak Ty taky nejsi žádný andílek, viz tvoje netajená zášť k Elluse nebo přání Gnarovi, jak už tu někdo zmínil. A konkrétně tohle, „Sociální cítění se zjevně projevuje jen vůči těm, kteří nám svými názory konvenuji.“ na tebe, jak jsem si všiml, platí stejně jak na druhé.
![]()
@janat píše:
Tenhle chlap, kterýho bych popsala stejně jako ty výše, tenhle chlap, kterýmu jsem věřila, kterýmu bych ledvinu dala, kdyby potřeboval
To je hezký příklad, s tou ledvinou. Někdy ještě před rokem bych v takové situaci neměl vůbec o čem přemýšlet. A dneska už se na to dívám trošku jinak ![]()
@takymanžel Ježíš neblbni, ani to nedocitam. Ta zminka o Ploskutackovi byla spíš na Terinku - to vcerejsi - a ty jsi vlastně kdo?
Sestřelil mě, jak se predstavil.
Fakt by bylo dobrý handrkovat se o názory a zkusit nebýt osobní. Ale uznávám, je to těžká rovnice. Taky se mi to kolikrát vymkne.
![]()
Ač se diskuze kroutí jako had, tak mi z ní vyvstal jediný dojem… že nevěrní považují ty, kdo vyznávají věrnost, za něco horšího než jsou oni sami… snad proto, že podvědomě ji považují za dobrou věc? Do jaké míry je to jejich vlastní nastavení nebo jen snaha povýšit nouzi na ctnost?
@janat píše:
Ještě před pár lety jako bych tohle psala já a slovo od slova bych podepsala.
Jenže… Tenhle chlap, kterýho bych popsala stejně jako ty výše, tenhle chlap, kterýmu jsem věřila, kterýmu bych ledvinu dala, kdyby potřeboval, moje životní jistota, celý ten vztah na který bych vsadila cokoliv… Jsem zjistila, že neexistovali… Právě jedna z těch pitomejch kravin přerostla v něco, co všechno tohle zbouralo…
Od té doby to vidím trošku jinak, že i nevinný flirt, nezávazný jednorázový sex jsou pro jakýkoliv vztah potenciálně ohrožující.
No, to je právě to, co si spousta lidí nepřipouští. To, že když někdo nemá moc výčitek vyzkoušet jiný „maso“, tak je jen krůček k tomu vyměnit i to ostatní.
A bývá to o to horší, když někomu prdne v bedně na starý kolena.
Zkrátka, „tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se přinese pivo.“
@takymanžel píše:
No, to je právě to, co si spousta lidí nepřipouští. To, že když někdo nemá moc výčitek vyzkoušet jiný „maso“, tak je jen krůček k tomu vyměnit i to ostatní.A bývá to o to horší, když někomu prdne v bedně na starý kolena.
Já si nemyslím, že to je o tom, že člověk nemá výčitky, ale opravdu o tom, že podcení to nebezpečí, jak to může skončit, přecení sám sebe „protože mně se to stát nemůže, já to zvládnu, nikomu neublkižuju, když ji miluju a nevyměnil bych ji za nic…“
@takymanžel píše:
No, to je právě to, co si spousta lidí nepřipouští. To, že když někdo nemá moc výčitek vyzkoušet jiný „maso“, tak je jen krůček k tomu vyměnit i to ostatní.A bývá to o to horší, když někomu prdne v bedně na starý kolena.
@Regina Hero píše:
Ač se diskuze kroutí jako had, tak mi z ní vyvstal jediný dojem… že nevěrní považují ty, kdo vyznávají věrnost, za něco horšího než jsou oni sami… snad proto, že podvědomě ji považují za dobrou věc? Do jaké míry je to jejich vlastní nastavení nebo jen snaha povýšit nouzi na ctnost?
Taky mi to tak někdy připadá. A hlavně si nepřipustit, že mám nějaký problém. To ti ostatní. Samozřejmě až na výjimky.
@sirikit píše:
@takymanžel Ježíš neblbni, ani to nedocitam. Ta zminka o Ploskutackovi byla spíš na Terinku - to vcerejsi - a ty jsi vlastně kdo?
Sestřelil mě, jak se predstavil.
Fakt by bylo dobrý handrkovat se o názory a zkusit nebýt osobní. Ale uznávám, je to těžká rovnice. Taky se mi to kolikrát vymkne.![]()
Asi si nějak sedím na vedení. To znamená co? ![]()
@Regina Hero píše:
@Regina Hero píše:
A čteme stejnou diskuzi? Jsem věrná, ale dojem, který tady prezentuješ vůbec nemám. Ale taky nepovažuju věrnost jako absolutně nejdůležitější věc ve vztahu. Hezky to shrnula třeba @káťa
Edit. Respektive nemám na nevěru a věrnost zcela jednoznačný názor. Vždy to záleží na kontextu toho konkrétního páru.
@takymanžel píše:Čemu nerozumis? On tady píše nějaký názor, ať už jakýkoli - a odpověď „Ty jsi vlastně kdo?“ je fakt k věci. Asi někdo, kdo do veřejné diskuze píše pod nějakým nickem tenhleten názor, ne?
Asi si nějak sedím na vedení. To znamená co?
Příspěvek upraven 18.05.16 v 09:43
Nemám žádný pocit. Tady kdysi padla otázka, kam zmizela. Dokonce se objevily paranoidní úvahy že je to moje(!) Alter ego.