Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
@Honza 12 mohu mít dotaz? Když tedy nevěra není špatná, v podstatě důležité je, že se k partnerovi vracím a je pro mne tím partnerem číslo jedna. Možná dotaz na všechny zdejší, proč se ta nevěra tedy tají? Proč se tak strašně úzkostně tají? Když to tedy v podstatě zase není tak špatná věc?
Tají se to, protože to partnerovi vadí. A protože to milovanému partnerovi vadí a bere to právě jako nevěru, tak proto se nepodvádí..
@Markéta80 píše:
a manželce jsi neodpustil, taky chtěla jen vyzkoušet něco jiného jenže ona pak realita je jiná. Taky by šlo přece jen o sex
Když by jí šlo někde jen o sex, tak jsme do teď spolu. Ale jí šlo o to, že už nechce život se mnou..
@terinka4444 píše:
Když si tedy ale nemyslí, že je něvěra OK, proč ji tedy dělají?
To je podobný jako se zeptat, proč, když lidé vědí, že kouření, alkohol drogy.. dosaď cokoliv dalšího jsou špatný, to dělají… Vůle, okolnosti, neschopnost si odepřít, potlačení uvědoměmní si rizika…
@terinka4444 píše:
být věrná nebo nevěrná je ale přeci na 100% v tvé vůli
No a to je důvod, proč se nechápeme. Já to teda taky nezažil, takže bych musel nevěru zkoumat chemicky. Ano, jde si poručit a říct si: „Ne!“ Pak mi ale vysvětli, proč je tolik lidí nevěrných? Slabá vůle? Nemorálnost? Všimněme si, že k nevěře často dochází v krizích, žena nepochopená, doma to neklape. To je něco, co nikdy nepochopíš, právě proto, že jsi šťastná. Já byl takový v 15, to jsem nevěru taky nechápal, a řekl si: „Je to snadný, prostě si poručím, umím se ovládnout!“ Dnes, v 33, to vidím trošku jinak. V těch 15 jsem si říkával, mám nějakou kázeň, co ty lidi blbnou? Ale jak stárnu, vím, že takhle jednoduchý to fakt nebývá…Kdyby to bylo tak snadné, jak popisuješ, nevěra by vymizela.
Příspěvek upraven 18.05.16 v 11:09
@Knihomyš píše:
Pokud na zkoušku masa přijde nas* manželka, může jít o malý krůček
A je-li manzelka priznivkyni Loreny Bobittove, muze neverny manzel dokonce i o kousek toho masa prijit
.
@janat píše:
Já bych neřekla, že existuje typ lidí, kteří by se do takových situací nedostávali z důvodu povahy, jak naznačuješ asi.
My si asi nerozumíme v tom, co těmi životními situacemi je myšleno. Tím jsem nemyslela, že někdo vyráží do baru nebo na seznamku, ale myslela jsem tím, že nevíš do jaké životní situace se dostaneš. Př. (asi klišovitej, jak z červený knihovny) Budu někde v daleké cizině, onemocním, nebo se mi něco stane, můj partner daleko, je ti úzko, najednou se objeví někdo, kdo se postará, zároveň je to člověk se kterým souzníš, zpočátku samozřejmě tě něco takového nenapadá…
Nebo budu v takové životní situaci se svým parnerem neustále 24h v kuse, protože spolu máme i společnou práci.
V obou situacích to budu já, se stále stejnou schopností a motivací zůstat věrná, přesto v prvním případě je šance na to, že to nedokážu tisícnásobně větší.
Takhle jsem to myslela.
a tohle já nechápu, protože v té tebou popsané situaci, kdy se o tebe někdo stará, to nastává postupně, a ty to vždycky můžeš včas zarazit. ![]()
@terinka4444 píše:
Když si tedy ale nemyslí, že je něvěra OK, proč ji tedy dělají?
normálně nekouřím, ale tak po druhém pivku na mě přijde nezvladatelná touha si zapálit, vím, že je to špatné, neměl bych to dělat.. ale ten pocit prvního natáhnutí ![]()
@terinka4444 píše:
být věrná nebo nevěrná je ale přeci na 100% v tvé vůli
Absolutně vzato ano, ale ty seš si skutečně jistá, že tvoje vůle bude za každých okolností (třeba duševní nemoc partnera, k tomu stres tvůj nějaký osobní, najednou se objeví někdo, komu se jde s tím svěřit, trvá to dlouho… nebo si určitě dokážeš vymslet nějakou jinou situaci víc na tebe sedící) tak silná abys odolala?
Já to stoprocentně říct nedokážu a něco takového tvrdit mi přijde hodně nepokorné, ale jsem schopna slíbit, že se budu stoprocentně a vždy se o to snažit.
@terinka4444 píše:
a tohle já nechápu, protože v té tebou popsané situaci, kdy se o tebe někdo stará, to nastává postupně, a ty to vždycky můžeš včas zarazit.
Přesně tak a je už jen na tobě samém jestli to zarazit chceš nebo ne.
@Ploskutáček píše:
No a to je důvod, proč se nechápeme. Já to teda taky nezažil, takže bych musel nevěru zkoumat chemicky. Ano, jde si poručit a říct si: „Ne!“ Pak mi ale vysvětli, proč je tolik lidí nevěrných? Slabá vůle? Nemorálnost? Všimněme si, že k nevěře často dochází v krizích, žena nepochopená, doma to neklape. To je něco, co nikdy nepochopíš, právě proto, že jsi šťastná. Já byl takový v 15, to jsem nevěru taky nechápal, a řekl si: „Je to snadný, prostě si poručím, umím se ovládnout!“ Dnes, v 33, to vidím trošku jinak. V těch 15 jsem si říkával, mám nějakou kázeň, co ty lidi blbnou? Ale jak stárnu, vím, že takhle jednoduchý to fakt nebývá…Příspěvek upraven 18.05.16 v 11:05
žena nepochopená, doma to neklape, tak to nevěrou vylepší
prostě skutečně nepochopím
@pohledzdruhestrany píše:
normálně nekouřím, ale tak po druhém pivku na mě přijde nezvladatelná touha si zapálit, vím, že je to špatné, neměl bych to dělat.. ale ten pocit prvního natáhnutí
to taky nechápu, jsem totiž nekuřák a ještě k tomu abstinent. Takže to prostě taky nechápu. Jdu se bodnout ![]()
@terinka4444 píše:
a tohle já nechápu, protože v té tebou popsané situaci, kdy se o tebe někdo stará, to nastává postupně, a ty to vždycky můžeš včas zarazit.
No, je vidět, žes nikdy v takový situaci nebyl, tvoje vůle být věrná je prostě, ať chceš nebo nechceš, tou situací nalomená, únavou, nemocí, vzdáleností, touhou po tom, aby s tebou někdo byl… Chápeš? Jsou lidi, co mají vůli pevnější, kterou nalomí hůře a jsou lidi, co ji pevnou nemají.
@terinka4444 píše:
To mi říkáš neustále. Svět není jen černý nebo bílý, ale na mou otázku mi neodpovítě nikdo. Když tedy ta nevěra není nic tak hrozného, proč se tak před partnerem tají, pak se zatlouká a pak se to člověk snaží žehlit?
Protože důsledky nevěry „něco tak hrozného“ být můžou a zdaleka ne každý podváděný je ochotný s takovým rizikem vědomě trvale žít.
Tím myslím pohlavní nemoci, nemanželské děti, tok peněz mimo společnou domácnost a takové drobnosti.
@janat píše:
Absolutně vzato ano, ale ty seš si skutečně jistá, že tvoje vůle bude za každých okolností (třeba duševní nemoc partnera, k tomu stres tvůj nějaký osobní, najednou se objeví někdo, komu se jde s tím svěřit, trvá to dlouho… nebo si určitě dokážeš vymslet nějakou jinou situaci víc na tebe sedící) tak silná abys odolala?
Já to stoprocentně říct nedokážu a něco takového tvrdit mi přijde hodně nepokorné, ale jsem schopna slíbit, že se budu stoprocentně a vždy se o to snažit.
Já jsem si jistá, že se vyhnu situacím, kdy to neukočíruju. Já si právě neumím představit tu situaci, kdy bych to neukočírovala ![]()
@Ploskutáček píše:
No a to je důvod, proč se nechápeme. Já to teda taky nezažil, takže bych musel nevěru zkoumat chemicky. Ano, jde si poručit a říct si: „Ne!“ Pak mi ale vysvětli, proč je tolik lidí nevěrných? Slabá vůle? Nemorálnost? Všimněme si, že k nevěře často dochází v krizích, žena nepochopená, doma to neklape. To je něco, co nikdy nepochopíš, právě proto, že jsi šťastná. Já byl takový v 15, to jsem nevěru taky nechápal, a řekl si: „Je to snadný, prostě si poručím, umím se ovládnout!“ Dnes, v 33, to vidím trošku jinak. V těch 15 jsem si říkával, mám nějakou kázeň, co ty lidi blbnou? Ale jak stárnu, vím, že takhle jednoduchý to fakt nebývá…Kdyby to bylo tak snadné, jak popisuješ, nevěra by vymizela.Příspěvek upraven 18.05.16 v 11:09
Jo, ve 33 jsem měla na všechno taky jiný názor… stejně jako ve dvaceti… ale jak stárnu, tak vím, že člověk není zvířátko bez vůle a že je vždycky způsob, jak to vyřešit lépe… a spíš si říkám, co ti lidi blbnou, copak nechápou, jak křehké jsou partnerské vztahy a proč jim stojí za to něčím takovým třeba všechno zničit? Naopak, čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, že život je až proklatě jednoduchý… to jen my lidi si to vše děláme mnohem složitější… a že jednodušší je odstranit příčinu, ne řešit následek a příčinu nechat, aby existovala dál…