Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
To teda rozhodně není.Já jsem to teda rozumem vždycky ustál. Takže v podstatě v mé vůli to zatím bylo.. A proto, za sebe můžu říct. Jo jo je to boj..
Ale nikdy nevíš, co tě v životě potká. Už to píšu poněkolikáté, ale tím nemyslím situace typu jsem v baru, potkám někoho, nebo něco podobného (i když ono se může vymknout jakákoliv situace) ale fakt souhru mnoha okolností, které nastanou zrovna třeba v době, kdy ty budeš naštvaný, oslabený… nebo cokoliv
@Regina Hero píše:
Jo, ve 33 jsem měla na všechno taky jiný názor… stejně jako ve dvaceti… ale jak stárnu, tak vím, že člověk není zvířátko bez vůle a že je vždycky způsob, jak to vyřešit lépe… a spíš si říkám, co ti lidi blbnou, copak nechápou, jak křehké jsou partnerské vztahy a proč jim stojí za to něčím takovým třeba všechno zničit? Naopak, čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, že život je až proklatě jednoduchý… to jen my lidi si to vše děláme mnohem složitější… a že jednodušší je odstranit příčinu, ne řešit následek a příčinu nechat, aby existovala dál…
Myslím, že lidi si neuvědomují míru rizika.
Ono se teda riziko následků nevěry v průběhu věků snižuje, to si řekněme rovnou.
Jednak si lidi už daleko míň „vidí do talíře“ než dřív, kdy na morálku dohlížely vesnické a pavlačové drbny. A jednak se člověk přiznanou/odhalenou nevěrou nestane společenskou a ekonomickou mrtvolou, což bylo před nějakými 200 lety poměrně reálné.
Když k tomu člověk přičte reklamní tlak ve stylu „užij si, dopřej si, nečekej“, tak se celkem není moc co divit.
@janat píše:
No právě. Věř, že některé „neukočírovatelné“ situace, které by byly zároveň nevyhnutelné teoreticky existují pro každého, to mi nikdo nevymluví
ne Terinka je si je na 100 % jistá u sebe i u manžela, schopnost věštění do minula i do budoucna ![]()
asi prostě se oba našli s manželem s ohledem na rodičovské konstalace, že je to pro ně jedna z nejnej věcí ve vztahu a oba na tom zásadně lpí, druhou věcí je, že kdyby to někdo porušil, celej dům vztahu se zbortí od základů oproti jiným vztahům, kde věrnost je třeba jen druhý třetí patro stavby
@terinka4444 píše:
To mi říkáš neustále. Svět není jen černý nebo bílý, ale na mou otázku mi neodpovítě nikdo. Když tedy ta nevěra není nic tak hrozného, proč se tak před partnerem tají, pak se zatlouká a pak se to člověk snaží žehlit?Já se s tebou nechci pouštět do diskuzí, pro mě je diskutování s tebou „nepříjemné“protože jsi útočná, nicméně, tebe trápí situace co nastala, já prostě nechápu, jak ses do té situace mohla dostat, asi šedá zóna, pro mě je prostě nepředstavitelné, že bych dovolila, abych se dostal do situace, kdy bych zdrhala někomu z postele. Jestli je tohle extrém, budiž, v mém světě jsou tyhle situace nepřijatelné.
To je velmi snadný napsat, ale je to o hranicích daného člověka. Někdo vlastní haranici nemá nastavenou a celý život ji hledá a třeba ani nenajde. A jsou lidi, kteří hrozně rádi cizí hranice narušují, a když se potkají tyto dva extrémy, nastává problém. V jiné diskusi se tu jedna chlubila, jak si přední učitel vyhonil péro… když jsem jí napsala, že jí v podstatě zneužil, vůbec nechápala. Možná dobře znáš svou hranici, ale kdoví…
Příspěvek upraven 18.05.16 v 11:26
@terinka4444 píše:
Já jsem si jistá, že se vyhnu situacím, kdy to neukočíruju. Já si právě neumím představit tu situaci, kdy bych to neukočírovala
To že si to neumíš představit, neznamená, že to nenastane. Já protože nám to parádně fungovalo, jsem si neuměl představit, že bych se rozvedl, že se dokážeme vyhnout, něčemu tak hroznému, aby nás to přivedlo k rozvodu. Protože jsem si byl jistej a šťastnej, všechno fungovalo. A za pár měsíců všechno jinak..
@terinka4444 píše:
To mi říkáš neustále. Svět není jen černý nebo bílý, ale na mou otázku mi neodpovítě nikdo. Když tedy ta nevěra není nic tak hrozného, proč se tak před partnerem tají, pak se zatlouká a pak se to člověk snaží žehlit?Já se s tebou nechci pouštět do diskuzí, pro mě je diskutování s tebou „nepříjemné“protože jsi útočná, nicméně, tebe trápí situace co nastala, já prostě nechápu, jak ses do té situace mohla dostat, asi šedá zóna, pro mě je prostě nepředstavitelné, že bych dovolila, abych se dostal do situace, kdy bych zdrhala někomu z postele. Jestli je tohle extrém, budiž, v mém světě jsou tyhle situace nepřijatelné.
a ty to neustále nechceš pochopit…nemá smysl ti to vysvětlovat.. mmch jedinej, kdo je v této diskuzi útočnej seš ty
.
@terinka4444 píše:
Pak nechápu ale, že se lidé to té situace dostávají. o tom píšu, nedostávám se do situací, které bych mohla neukočírovat. Vědomě se do těch situací nedostávám. A svůj partnerský život žiju tak, abych se ocitala v situacích, které ukočíruju.
Tohle jsem si taky myslel..
@janat píše:
No právě. Věř, že některé „neukočírovatelné“ situace, které by byly zároveň nevyhnutelné teoreticky existují pro každého, to mi nikdo nevymluví
Nemohl bys nějakou popsat?
@Callipo90 píše:
To co tu popisuješ by byl opravdu důvod k nevěře, že jsi někde daleko a jsi nemocná, tak podvedeš? Tak takovej člověk by se opravdu neměl k nikomu ani k ničemu zavazovat.
Ježímarjá
To je jen zkratka. Nemůžu tady psát román o tom, co by všechno mohlo nastat
to bylo jen nastínění situace (pro mě situace), kdy vůle může být nalomená
A ne, teď tady od klávesnice a teoreticky to pro mě (ani kdybych myslela ten celý román
) samozřejmě není důvod, ale realita může být jiná.
@Knihomyš píše:
Ono se teda riziko následků nevěry v průběhu věků snižuje, to si řekněme rovnou.
Jednak si lidi už daleko míň „vidí do talíře“ než dřív, kdy na morálku dohlížely vesnické a pavlačové drbny. A jednak se člověk přiznanou/odhalenou nevěrou nestane společenskou a ekonomickou mrtvolou, což bylo před nějakými 200 lety poměrně reálné.
Když k tomu člověk přičte reklamní tlak ve stylu „užij si, dopřej si, nečekej“, tak se celkem není moc co divit.
TAk. Nebo nechtějí, nedokážou připustit, nedokážou posoudit
@brumdinka píše:
a ty to neustále nechceš pochopit…nemá smysl ti to vysvětlovat.. mmch jedinej, kdo je v této diskuzi útočnej seš ty.
Nevšimla jsem si, že by někde terinka útočila
jen nesouhlasí s většinou… o tom je diskuze.
@Knihomyš píše:
Kdysi byla nevěra něco démonizovaného co tě zničilo? Kdežto teď už takovéto odskočení takové následky nemá? Začíná se to docela společensky brát jako přijatelné?
@janat píše:
JežímarjáTo je jen zkratka. Nemůžu tady psát román o tom, co by všechno mohlo nastat
to bylo jen nastínění situace (pro mě situace), kdy vůle může být nalomená
A ne, teď tady od klávesnice a teoreticky to pro mě (ani kdybych myslela ten celý román) samozřejmě není důvod, ale realita může být jiná.
I kdybys tu psala romány, jak by zapadalo sluníčko, ty bys měla zlomenou nohu, on měl na sobě rozepnutou košili a pod ní holé sexy tělo a já nevím co všechno, tak to není důvod k nevěře. Kdybys řekla, že chlap je násilník, alkoholik, podvádí ženu ( nebo obráceně, to je jedno )… tak to dokážu snad ještě pochopit, že si ženská někoho najde i když to zas neřeší tu situaci, ale tam si dokážu představit tu nalomenou vůli. Víc asi ne…
@Knihomyš píše:
Nemohl bys nějakou popsat?
No to asi nejde, protože každý je jiný, má jiné přednosti a naopak slabiny a tudíž, pro každého je ta situace jiná.
Pro mě, teoreticky, jen jsem to tak vyplácla, by to asi byla taková nějaká kombinace situací, které jsem tu psala.
Chápu, že pro někoho by to byla brnkačka třeba zrovna tohle, ale pro mě možná ne. Zažila jsem něco podobného, ne tak extrémního s nemocí, ustála jsem to, ale pamatuju si, že opravdu chybělo málo, což mohlo přít klidně z venku „to málo“.
Myslím, že každý má nějakou situaci, kdy by byla jeho byť nejlepší vůle nalomená.
@Honza 12 píše:
To že si to neumíš představit, neznamená, že to nenastane. Já protože nám to parádně fungovalo, jsem si neuměl představit, že bych se rozvedl, že se dokážeme vyhnout, něčemu tak hroznému, aby nás to přivedlo k rozvodu. Protože jsem si byl jistej a šťastnej, všechno fungovalo. A za pár měsíců všechno jinak..
Ano, přesně tak ![]()