Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
twetty píše:
adelaide1, petraFM - holky mám jeden dotaz, chtěla jsem se zeptat co u Vás doktoři našli za problém, že Vás posílají do CARu? špatný spermiogram? a co bylo na něm špatného, počet? pohyblivost či morfologie? Díky.Zajímá mě to, proto ať vím kde hledat nějakou hranici, měřítko pro CAR?
Díky moc, doufám, že nevadí, že jsem tak zvědavá, pokud Vám to připadá osobní nemusíte psát
twetty píše:
PetraFm - díky za info, spg není zase až tak špatný co se počtu týče, nepíšeš číslo o pohyblivosti (motilitě) a to je také jeden z hodně důležitých faktorů třeba právě pro IUI (inseminaci), pokud budete mít lepší pohyblivost tak to je fajn a šance se tím zvyšují. Kolik máte teda pohyblivost (motilitu)?
Ahoj,
já včera utíkala pryc, tak jsem to nestihla vypisovat…podle nějakých stránek, co jsme našli, se to posuzuje na téhle škále a výsledky ze dvou spg máme:
0 - nepohybují se 40% a 30%
1 - pohybují se na místě až 2 - pohybují se vlnovitě
30% a 25%
2 - pohybují se vlnovitě aaž 3 - progresivně vpřed;
25% a 30
3 - progresivně vpřed až 4 - rychlý a progresivní pohyb kupředu
5% a 15
takhle to máme rozepsané, tak snad jsme to dobře pochopili ![]()
PetraFm - no řeknu ti s tím spg to nevypadá tak zle, počet máte slušný, pohyblivost horší, ale v Caru to bude vše ok a navrhnou Vám nějakou vhodnou variantu, uvidíte, hlavně buďte v klidu a držím palečky.
Ozvi se jak jsi dopadla na těch pohovorech v OVU i v Polance a jaký to na tebe udělalo dojem.
Já jdu zítra do CARu na kontrolu kolik se vyvinulo vajíček a jak jsou velké, jestli už jsou připravené k IUI, jsem jak na trní…
twetty píše:Já jdu zítra do CARu na kontrolu kolik se vyvinulo vajíček a jak jsou velké, jestli už jsou připravené k IUI, jsem jak na trní…
No to věřím, že jsi. držím palce, ať nějaká mrška splní svůj úkol ![]()
Ahojky,můžete mi prosím některá napsat jak se dostanu MHD do fertimedu v Polance?Moc děkuji.
PetraFm - na páteční kontrole jsem měla 2 vajíčka, nalevo a napravo a hned v sobotu jsme byli na IUI, tak a teď budeme čekat 14 dní jestli se objeví // čárky a pokud ne, tak se budu od příštího cyklu připravovat na IVF ( to bude hned po novém roce)
Luciusek82 - do Fertimedu se dostaneš ze Svinova z dolní zastávky autobusem číslo 46 a 59, zastávka se jmenuje Hraničky a Fertimed budeš mít, jak vystoupíš a otočíš se směrem k hlavní cestě přímo před sebou, taková veliká budova, jmenuje se to Lázeňký dům a je tam i lékarna
určitě to najdeš, jsi šikulka
twetty píše:
PetraFm - no řeknu ti s tím spg to nevypadá tak zle, počet máte slušný, pohyblivost horší, ale v Caru to bude vše ok a navrhnou Vám nějakou vhodnou variantu, uvidíte, hlavně buďte v klidu a držím palečky.
Ozvi se jak jsi dopadla na těch pohovorech v OVU i v Polance a jaký to na tebe udělalo dojem.Já jdu zítra do CARu na kontrolu kolik se vyvinulo vajíček a jak jsou velké, jestli už jsou připravené k IUI, jsem jak na trní…
twetty píše:
PetraFm - na páteční kontrole jsem měla 2 vajíčka, nalevo a napravo a hned v sobotu jsme byli na IUI, tak a teď budeme čekat 14 dní jestli se objeví // čárky a pokud ne, tak se budu od příštího cyklu připravovat na IVF ( to bude hned po novém roce)Luciusek82 - do Fertimedu se dostaneš ze Svinova z dolní zastávky autobusem číslo 46 a 59, zastávka se jmenuje Hraničky a Fertimed budeš mít, jak vystoupíš a otočíš se směrem k hlavní cestě přímo před sebou, taková veliká budova, jmenuje se to Lázeňký dům a je tam i lékarnaurčitě to najdeš, jsi šikulka
Twetty : PARÁDA, DRŽÍM PALCE
to bude ale dlouhé čekání, přeju pevné nervy.
ohledně mě, jsem i v jiné diskusní skupině, tam sem všecko psala a nebudu to kopírovat sem…
https://www.emimino.cz/…ankovani/71/
tak pojď, i Ty Lucko, do téhle diskusní skupiny, jsou tam holky jak z fertimedu tak z ovy, tady je zkoro mrtvo. S radostí vás přijmou a dozvíte se kupu věcí..jak já
zatímpapam musím utíkat… ![]()
Moc děkuji.Našla jsem to pohodě.IUI proběhlo,tak teď jen vydržet to čekání:-(
Tak já také dojíždím do Fertimedu v Polance a jsem tam maximálně spokojená !!!!!!
![]()
Ahojky Holky dlouho jsme tu nebyla
ale ted to napsravím ![]()
Tak jdu na IVF začatkem ledna hned po novém roce asi 3.1 to budu 17DC první kontrola a tam mi řeknou kolik co stojí jako léky tedy hormony u mě puregon dopaltek cca 6000kč pak OPU za narkozu 500kč pak ICSI vajíček cca 6000kč za 6 vajíček za další 1000kč za jedno na víc pak kultivace ted nevím kolik to stalo a pak léky no holky mě řekly že nas to bude stat 25tis.To jsme zvědava co vám řekly ale mě doktorka co je tam v pátek takova simpoška jsme pokecaly tak mi řekla že ve 30 mi doporučuje dvě mimiska tak ji poslechnem ![]()
Petrusko,souhlasim s dr. mi jsme byli od zacatku rozhodnuti pro 2 mimuska a nechali jsme si je zavest a jim se u nas zalibilo a ted nas tu uz 3. mesic nenechaji vyspat a pres den odpocinout ![]()
Mi jsme meli spermiogram 0,5 mil. hodne spatnych linych poptvurek,vypadalo to na darce,ale v den D se holky snazily a dalo se z nich vybrat 8 co se napichali do vajicek (mela jsem vajicek Kolem 20,tak jsme nake darovali,jako proti sluzbu nam nepocitali ICSI) Takze myslim,ze u vas to bude v poho
. Mi jsme jeste navic jezdili na punkci a vlozeni mimisku do Olomouce,ted uz se to dela asi i v Ostrave ze? Tak preji hoooodne stesti a drzim pesticky.
J.
Ahoj petruško - tak to ti držím moc palečky…nás čeká to samé, teď beru antikoncepci a hned první týden v lednu tam jdu na domluvení vysazení, dostanu Synarel a uvidíme jestli bude zabírat, popř nějaké jiné hormony, pak OPU a nevím jestli nám navrhnou ICSI nebo ne, máme pohyb nad normu, akorát počet nižší, tak uvidíme co nám řeknou…
A ta doktorka jak píšeš ta sympatická to je doktorka Štefaničíková, je úplně parádní je tam každý týden čt+pá a někdy i o víkendu, snažím se vždy se objednat tak aby tam byla ona, máme jí moc rádi…a víš co, je to doktorka u nás v Havířovské porodnici, tak jsem ráda, že tam budu mít nějakou známou tvář ![]()
tak držím palečky.
Joane tak to jsme mám na co těšit ale jo těším se na ty moje mala mrnatka jak budou už konečně u mě v naruči:-)
Twitty tak to budem se tam možna potkávat to je super ja hned první tyden tam pojedu a jsme moc ráda že tam je i ve čt a pá ta doktorka mam velkou radost doufám že mi IVF bude dělat ona moc ji věřím je to ženska s kterou se dá mluvit a poradí ti musí nam to vyjít bo mě už trefí chci mimiska moc a doufám že nam to vyjde:-)) ![]()
Pojedu tam asi počítam jak příjde MS tak čt-pá v první tyden nejedeš taky?
joanee píše:
Peti,drzim pesti
Díky moc
kéž by to vyšlo jako tobě ![]()
Petruška11 - právě jsem se objednala a jdu 6.1. na 9.15, měla by tam být pokud se něco nestane-nemoc apod. paní Štefaničíková, tak se tam možná potkáme, pokud půjdeš ve stejný den
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.