Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Anonymní píše:kamiŠ píše:
Hele, klid. My třeba máme hypo taky přes 9tis ale už to 8 let splácíme, a to jsme si měli pořídit děti až to bude zapalcené? Až mi bude 40Takto je příspěvek správně, omlouvám se…
Jistě, ale někdo si to umí spočítat a ví, že i při krátkodobém výpadku práce, nemoci apod. bude moci bez existenčních problémů splácet hypotéku a někdo si to holt spočítat neumí a pak se diví i ušima a stěžuje si na „dobu“
Anonymní píše:
Ne tím úvěrem myslím hypotéku, přítel může vydělat něco přes třicet tisíc a známým teď dlužíme pár tisíc, abychom měli na jídlo přes vánoce atak,a to se zase brzo splatí, mě spíš štve neřešitelnost té situace, že je to pořád dokola, když nechodí chvíli do práce a je třeba týden nemocný, je to hned znát. No bydlet někde musíme a finančně je ten úvěr skoro jako nájem. Přítel má jen základní vzdělání, tak by určitě lepčí práci neehnal, než dělat jen sám na sebe, já mám učňák plus nátavbu s maturitou a bohužel když jsem byla na první mateřské můj zamětnavatel zkrachoval a nemám kam po rodičáku nastoupit. Ani nevíte, jak ráda bych si přivydělala, ale už nevím po čem koukat.
Mě napadá jen zkusit snížit výdaje. Mně pomohlo pár měsíců si psát veškeré útraty, a pak jsem teprve koukala, co utrácime za zbytečnosti (a to jsem si myslela, že nic). Vím, je to těžké, ale zkus se tím tolik netrápit a věř, že bude líp
.
Ale nechápu, proč řešíte, jestli si zakladatelka měla nebo neměla pořizovat druhé dítě nebo hypotéku. Stalo se a my tady víme prd, proč a jak. Každopádně jí rozhodně nepomůže radit, že kdyby tak by. ![]()
Gjoa píše:
v klidu, zakladatelku chápu, někdo prostě nemá všechno slušňácký správný a naplánovaný a s rezervou k tomu… buď šťastná za miminko na cestě i to doma, bude zase dobře, vše není jen o penězích… snažte se oba snížit náklady na absolutní minimum, zejména jídlo, oblečení… za žádnou cenu nedělejte další dluhy, půjčky… pokud jste dosud řádně platili, tak vám třeba telefonní operátor dva měsíce počká určitě, zdrav a soc vám taky chvíli vydrží neplacené - budete mít aspoň na jídlo a bez dluhů u přátel… splácejte řádně co musíte (zejména hypo), pokud to nepůjde, komunikuj s bankou… práci jistě oba sháníte, snažte se, nedělej si obří starosti z toho co bude, prostě se teď snažte na max jak to jde
… to si děláš legraci neplatit operátorovi, zdravotní a sociální
Operátor po měsíci neplacení odpojuje anebo si účtuje pokutu. Stejně tak sociálka nebo zdravotní pojišťovna. Já si pořádně nepřečetla že i při MD se musí platit zálohy (když překročíš určitou částku) a ta částka za pokutu byla nakonec větší než samotné pojištění ![]()
Spíš doporučuji kontaktovat nějakého nezávislého finančního poradce - neboj, většinou jsou zdarma. Např. Partners (viz pořad Krotitelé dluhů).
Kamiko a to jako necháš chlapa makat ve dvou pracích a ještě ho doma vařit? To jsi dobrá
![]()
maká jinak od rána do večera i soboty, já nevím kde je chyby, prosstě nemáme finanční rezervu a pak čumíme jak puci, ale kde ji vzít při těch splátkách? Kde na ni ušetřit? Máme starší baráček tak pokud bylo něco navíc, tak se peníze použili tam. úvěr 9700, elektrika 2000, soc 2000 zdr 2000 pojistka úrazová - to musí mít také 1500 a tel dohromady tak 1700 školka a obědy tak 700 kč a kde je jídlo drogerka, oblečení pak jednou za půl roku voda, popelnice,pojistka na dům a na auto a benzín, to je taky žrout, ale k práci ho potřebuje
Zakladatelko…můj chlap má taky jen základní vzdělání…a nosí dom cca 30-50 měsíčně.....ale maká…když má volno-myslím z práce,dopoledne odpočine ale odpoledne zase maká…
A ty?????
hlídat děti,žehlit za peníze,letáky,u nás celkem frčí hlídat děti vietnamcům a doučovat je češtinu…
projdi si nabídky brigád a práce a snad najdeš něco,co v těhu půjde.
MM
Takovýhle reakce jsi asi nečekala viď. To mě docela od všech překvapilo. No my na tom taky nejsme zrovna nejlíp. Pro mě je nejdůležitější, aby měl kluk vše co potřebuje ke spokojenýmu životu a na sebe prostě nemyslim, nic si nekoupím, kupuju jen to co je opravdu životně důležitý, na ostatní se časem dostane až bude líp.
Posílám ti podporu, abys veděla že v tom nejsi sama. Klíďo mi napiš zprávu, abys nemusela poslouchat takový komentáře stylu „proč sis pořizovala další dítě“
Mě příjde drahá ta úrazovka. Vem všechn y poj barák, auto,úrazovka a běž do poj a řekni, že chceš slevu. Určitě ti udělaj nabídku
Anonymní píše:
maká jinak od rána do večera i soboty, já nevím kde je chyby, prosstě nemáme finanční rezervu a pak čumíme jak puci, ale kde ji vzít při těch splátkách? Kde na ni ušetřit? Máme starší baráček tak pokud bylo něco navíc, tak se peníze použili tam. úvěr 9700, elektrika 2000, soc 2000 zdr 2000 pojistka úrazová - to musí mít také 1500 a tel dohromady tak 1700 školka a obědy tak 700 kč a kde je jídlo drogerka, oblečení pak jednou za půl roku voda, popelnice,pojistka na dům a na auto a benzín, to je taky žrout, ale k práci ho potřebuje
To já chápu, není to jednoduchý. Ale nemůžeš nadávat na dobu. Nikdy to nebylo tak, aby se o tebe někdo postaral. Za komunistů se žilo v ještě hůř a nebyla šance na nic, ani si vydělat (snad kromě horníků a papalášů). Za první republiky nemluvě.
V takový situaci bych si miminko rozmyslela, protože ten stres z nejistoty a nedostatku peněz tobě a hlavně miminku ubližuje !!!
Musí vás uživit chlap ! To se prostě nedá nic dělat. Když práci nemá, musí brigádničit a ne ležet 2měsíce doma. Existují práce skladníků, inventury v obchoďácích přes noc… je spoustu brigád, kdy vyplácí peníze každý den…
Přeju vám hodně štěstí ![]()
tenea píše:
Takovýhle reakce jsi asi nečekala viď. To mě docela od všech překvapilo. No my na tom taky nejsme zrovna nejlíp. Pro mě je nejdůležitější, aby měl kluk vše co potřebuje ke spokojenýmu životu a na sebe prostě nemyslim, nic si nekoupím, kupuju jen to co je opravdu životně důležitý, na ostatní se časem dostane až bude líp.
Posílám ti podporu, abys veděla že v tom nejsi sama. Klíďo mi napiš zprávu, abys nemusela poslouchat takový komentáře stylu „proč sis pořizovala další dítě“
díky, popravdě fakt nečekala, no ![]()
také jsem toho litovala, ale dítě je dar a když čtu příběhy snažilek, tak bych si nafackovala.
Už e na miminko moc těším.
Internet je v tech telefonech, přítel má vyšší účet volá zákazníkům, já mám tak tři stovky
Jenže on se fakt snaží, noo a když neni práce, jeho kámoši jsou také živnotníci a ty také té práce v zimě nemají moc a jsou rádi, že mají práci pro sebe natož pro někoho jiného
Zakladatelko, neboj hlavu nahoru,
jsme ve stejné situaci, taky manžel živnostník, a zrovna aktuálně řešíme že nemáme ani halíř. A to chodím do práce, a před pár dny jsem měla výplatu. Poplatilo se vše co se muselo, koupili se vajíčka a chleba, zaplatila se škola, školka, a jsme v háji.
Do práce jde chlap až za týden, a to ještě nevíme jestli dostane peníze hotově nebo na fakturu.. Nejhorší je, že nám firmy vysí dvě faktury, a hned jsou to peníze které fakt chybí… ![]()
Naše situace je teď taky šílená, dnes jsem přemýšlela jak dlouho to bude ještě trvat.
U mě je jediná výhoda, že mám plný mrazák zásob masa. A brambory…
To doporučuju, až budete mít peníze fakt naplnit mrazák… maso když je v akci tak se to vyplatí, a právě když je taková „krize“ jako vždy přes zimu, tak toho hodně využívám…
Neboj bude líp, není sníh a není taková zima… práce bude… hlavně se nestresuj…
![]()
v pojistce jsou úrazy i pro dítě a mě a je to i jako životka, kdyby se mu něco stalo, jinak i nic jiného neplatíme a kdyby se mu tal úraz, tak aby dostal od pojištovny aspon něco a nebyli jsme na tom ještě hůř než jsme přes zimu
Anonymní píše:tenea píše:
Posílám ti podporu, abys veděla že v tom nejsi sama. Klíďo mi napiš zprávu, abys nemusela poslouchat takový komentáře stylu „proč sis pořizovala další dítě“díky, popravdě fakt nečekala, no
Jenže on se fakt snaží, noo a když neni práce, jeho kámoši jsou také živnotníci a ty také té práce v zimě nemají moc a jsou rádi, že mají práci pro sebe natož pro někoho jiného
také jsem toho litovala, ale dítě je dar a když čtu příběhy snažilek, tak bych si nafackovala.
Už e na miminko moc těším.
Internet je v tech telefonech, přítel má vyšší účet volá zákazníkům, já mám tak tři stovky
I kdybych měla být o suchých rohlikách tak nikdy nelituju že mám miminko, je to to nejkrásnější na světě, nění větší důvod k životu než se postaraz o to stvořeníčko. Taky je dobrý, že třeba použiješ nějaký věci od staršího dítka.
Ne tím úvěrem myslím hypotéku, přítel může vydělat něco přes třicet tisíc a známým teď dlužíme pár tisíc, abychom měli na jídlo přes vánoce atak,a to se zase brzo splatí, mě spíš štve neřešitelnost té situace, že je to pořád dokola, když nechodí chvíli do práce a je třeba týden nemocný, je to hned znát. No bydlet někde musíme a finančně je ten úvěr skoro jako nájem. Přítel má jen základní vzdělání, tak by určitě lepčí práci neehnal, než dělat jen sám na sebe, já mám učňák plus nátavbu s maturitou a bohužel když jsem byla na první mateřské můj zamětnavatel zkrachoval a nemám kam po rodičáku nastoupit. Ani nevíte, jak ráda bych si přivydělala, ale už nevím po čem koukat.