Firma Centropol - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
kz
9.5.12 15:33

CENTROPOL VÍTR V KAPSE

Neseriozní společnost,pořádně si promyslete každý Váš podpis,nebo pak budete opravdu litovat.Obchodní zástupci na Vás mohou působit seriozně,ale jestli Vám lžou nebo neřeknou celou pravdu zjistíte někdy pozdě.Takže když do toho rizika půjdete pořádně si to nechte projít hlavou,já už jsem se spálil a nedoporučuji!!!

• Citovat
  • Upravit
chytrakXY
16.5.12 08:00

Nekale jednani

chtel bych prispet do diskuze prispevkem, ze vystupovani zastupcu Centropolu je velmi podivne, kdyz najednou prijede do vesnice 6 aut, z nich vylezou typci se smlouvami a velmi rychle obejdou celou vesnici, aby se snad sousede nemohli poradit a sdelit si dojmy z vystupovani lidi Centropolu - starsi lide velmi snadno podlehnou a neco podepisi. Nikomu nedaji cas na rozmyslenou - vse hned a ted na miste - pouzivaji klamave informace - primou lzou - doporucuji nahrat jejich vysupovani a pak zverejnit ci porovnat s oficialnimi informacemi - najde se tam spousta rozporu. O vyhodnosti nabidky se da diskutovat, ale jednani zastupcu firmy je otresne!!! P.S. machkor my (zajmeno) se pise s Y!!! to vypovida o vseobecne inteligenci lidi z Centropolu…

• Citovat
  • Upravit
19784
16.5.12 08:33
@chytrakXY píše:
chtel bych prispet do diskuze prispevkem, ze vystupovani zastupcu Centropolu je velmi podivne, kdyz najednou prijede do vesnice 6 aut, z nich vylezou typci se smlouvami a velmi rychle obejdou celou vesnici, aby se snad sousede nemohli poradit a sdelit si dojmy z vystupovani lidi Centropolu - starsi lide velmi snadno podlehnou a neco podepisi. Nikomu nedaji cas na rozmyslenou - vse hned a ted na miste - pouzivaji klamave informace - primou lzou - doporucuji nahrat jejich vysupovani a pak zverejnit ci porovnat s oficialnimi informacemi - najde se tam spousta rozporu. O vyhodnosti nabidky se da diskutovat, ale jednani zastupcu firmy je otresne!!! P.S. machkor my (zajmeno) se pise s Y!!! to vypovida o vseobecne inteligenci lidi z Centropolu…

No jo … nahrát. To by člověk musel být pohotový a nachystaný. Taky jsem o tom uvažoval, jenže buďte ve střehu celý rok, aby jste okamžitě nahrával, když vám někdo zazvoní u dveří. Většinou je to pošťačka nebo třeba soused přinese láhev vína nebo jde někdo k sousedovi a splete si barák.

U mě už bylo celkem postupně 5 dealerů energetických společností, a stejně je to praxi tak, že jsem rád, když během pár otázek (rekord je 1 - Z které elektrárny?) se vyjasní, oč kráčí.

A když se to vyjasní, tak je nenahrávám, ale vypoklonkuju.

To by bylo nejlíp, kdyby někdo měl domácí telefon a nahrával po zazvonění (v případě, že se někdo ohlásí „Centropol, kontrola!“ by to bylo možno i zveřejnit, protože dealer předstírá, že jedná z moci úřední).

Já jsem po jedné takové návštěvě šel na obecní úřad s tím, aby vyhlásili varování, a řekli mi, že nelze, prý by je mohli žalovat. Jednu obchůzku dealera pak naopak vyhlašovali obecním rozhlasem s tím, že to není podvodník! Až mi bude 75 let, tak fakt nevím, jestli po takovém hlášení budu vědět, jestli ten obejda jde jménem obce a musím se s ním bavit, nebo ne.

Některé obce a města to vyřešily tak, že zakázaly podomní prodej obecní vyhláškou.

Příspěvek upraven 16.05.12 v 08:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chytrakXY
16.5.12 08:37

bacha na tu lahev vina (sedmicku) - overit, zda v ni nejsou penize!!!

• Citovat
  • Upravit
19784
16.5.12 08:50
@chytrakXY píše:
bacha na tu lahev vina (sedmicku) - overit, zda v ni nejsou penize!!!

Nevykonávám veřejnou funkci, takže peníze klidně noste!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viki123
30.5.12 09:24

pro eumedon a jiné znalé

Bylo by možné dát sem nějaký nástin dopisu o Odstoupení od smlouvy ve lhůtě 30 dnů? Myslím tím nějakou tu „štábní kultůru“,hlavičky, paragrafy atd., aby to bylo „neprůstřelné“.Byl bych velmi rád. Jinak u mě zkušenost cca 20 hodin stará, ale naprosto stejný scénář jako u ostatních. Vím zcela určitě, že na podzim jsem jednoho z Centropolu vypoklonkoval, teď to byla nějaká žába, vyýřečná, já měl mezi nočníma, blik, a už to bylo. :cert:

• Citovat
  • Upravit
19784
30.5.12 12:13
@viki123 píše:
Bylo by možné dát sem nějaký nástin dopisu o Odstoupení od smlouvy ve lhůtě 30 dnů? Myslím tím nějakou tu „štábní kultůru“,hlavičky, paragrafy atd., aby to bylo „neprůstřelné“.Byl bych velmi rád. Jinak u mě zkušenost cca 20 hodin stará, ale naprosto stejný scénář jako u ostatních. Vím zcela určitě, že na podzim jsem jednoho z Centropolu vypoklonkoval, teď to byla nějaká žába, vyýřečná, já měl mezi nočníma, blik, a už to bylo. :cert:

Tady máte odkaz na vzor odstoupení od smlouvy podle podle § 57 odst. 1 občanského zákoníku, vyvěšený přímo na stránkách Energetického regulačního úřadu: http://www.eru.cz/…%2057_OZ.doc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
1.6.12 18:05

Ahoj tak já podepsala smlouvu s Centropolem dnes, představila se mi slečna, že patří pod ČEZ, takže jsem ji věřila, ukázala mi i kartičku, pak mi to nedalo a přečetla jsem si tuto diskuzi. Ihned jsem napsala dopis o zrušení smlouvy a volala na ČEZ, tam mi samozřejmě oznámili, že s Centropolem nespolupracují. Bože, já bych si tak nafackovala :-( Na ČEZu mě ujistili, že mi smlouvu nezruší, pošlou mi prý zrušení deaktivace smlouvy. Doufám, že mi nehrozí sankce za zrušení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
1.6.12 19:49
@Mimim3101 píše:
Doufám, že mi nehrozí sankce za zrušení?

Za odstoupení od smlouvy podle paragrafu 57 (co je to zrušení smlouvy, nevím), pokud bude doručeno v zákonné lhůtě 30 dnů, vám sankce nehrozí. Cože vám ČEZ pošle?

Poslyšte, jednejte hned, v mém předchozím příspěvku máte odkaz na formulář, který k odstoupení potřebujete. S ČEZem si jen dohodněte zpětvzetí výpovědi, kterou případně na základě vámi podepsané plné moci Centropol za vás podal. Nezplnomocňujte nikoho k odstoupení od smlouvy, udělejte to sama a hned!

Tady je zkušenost jistého Karla, který za sebe zplnomocnil ČEZ k odstoupení od smlouvy: http://rucka.blog.idnes.cz/…rgohyen.html

Kdyby napsal odstoupení sám a poslal doporučeným dopisem s doručenkou, tak má doklad o tom, že platně odstoupil. Takhle zplnomocnil ČEZ a doklad nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.6.12 08:38
@eumedon píše:
Takhle zplnomocnil ČEZ a doklad nemá.

Ale houby! Zřejmě nezplnomocnil! Už jsem to pochopil! Nejspíš došlo k tomu, že Karel podepsal s ČEZem dohodu o zpětvzetí výpovědi („zrušení deaktivace smlouvy“, jak píše @Mimim3101), kterou jeho jménem případně Centropol podá a pochopil to tak, že „se nemá o nic starat“! Takže se o nic nestaral, jeho smlouva s Centropolem platila (prošvihl lhůtu pro odstoupení od smlouvy), ale nemohla být naplněna, protože Centropol nemohl na základě jeho plné moci ukončit smlouvu s Karlovým dosavadním dodavatelem. Takže Karel kladl právní překážky v naplnění platné smlouvy a smluvní pokutu dostal taky podle platné smlouvy (pokud to tak bylo)!

Pokud by od smlouvy včas odstoupil, tak smluvní pokutu dostat nemohl, protože smlouva by pozbyla platnosti od samého začátku (vč. smluvní pokuty), jako by ji neuzavřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
2.6.12 12:26

eumedon: Doporučený dopis jsem dnes ráno poslala. Smlouvu jsem uzavřela včera a dnes jsem poslala dopis. Takže sankce nehrozí. Samozřejmě jsem hned volala na čez že nic rušit nechci a oni mi pošlou prý dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pepas
5.6.12 17:31

Vyúčtování !!

Prosím kdy bude mít vyúčtování Libouchec ?? Loni už jsme ho měli !!

• Citovat
  • Upravit
Milošš
12.6.12 17:42

otázka

Zná někdo odpověď?
Ve smlouvě je napsáno že nabývá platnosti dnem podpisu zákazníkem a účinnosti dnem zahájení dodávky energie. Je uzavřena na dobu určitou na 3 roky. Pokud budu chtít tuto smlouvu po třech letech vypověďět, tak bych rád věděl ke kterému dni ji mám vypovědět. Ke dni platnosti nebo účinnosti. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
19784
12.6.12 18:08
@Milošš píše:
Zná někdo odpověď?
Ve smlouvě je napsáno že nabývá platnosti dnem podpisu zákazníkem a účinnosti dnem zahájení dodávky energie. Je uzavřena na dobu určitou na 3 roky. Pokud budu chtít tuto smlouvu po třech letech vypověďět, tak bych rád věděl ke kterému dni ji mám vypovědět. Ke dni platnosti nebo účinnosti. Děkuji.

Tak koukal jsem do smlouvy s Centropolem, kterou uzavřel jeden můj soused loni v únoru ( přešel s plynem od E. Onu k Centropolu při návštěvě jednoho podomního obchodníka - od jednoho z nejlevnějších k jednomu z nejdražších 8o :zed: ) a ve smlouvě měl napsáno, že se uzavírá na dobu určitou 3 roky, počínaje dnem účinnosti smlouvy.

Mělo by to být uvedeno ve smlouvě.

Příspěvek upraven 12.06.12 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.6.12 18:16
@Milošš píše:
Zná někdo odpověď?

Dobrý den,
vše potřebné se dozvíte na stránkách „Jenda“

http://www.energy.php5.cz/KP2.php
 Mark

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny