Frejkova peřinka

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3444
5.1.14 16:59

@Lejaa je to presne takhle:

Abdukce vazne vlevo, Betman 0, kycle stabilni, ryhy symetricky, jina ort.vada 0

Sono: II a dx, II c 1.sin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
5.1.14 17:00

@vokishka me v tom prijde uplne nepohybliva a sama je z toho nestastna, ze se nemuze hnout…prvni noc mi odmitala i jist :/ to ji nastesti hned rano preslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.1.14 17:06
@GabuleP píše:
@Lejaa je to presne takhle:

Abdukce vazne vlevo, Betman 0, kycle stabilni, ryhy symetricky, jina ort.vada 0

Sono: II a dx, II c 1.sin

Abdukce vazne vlevo - to znamená, že peřinka je kvůli levé nožce, Betman úplně nevím, ale vzhledem k tomu, že ve zprávě nejsou zmíněna jadýrka, bude to asi ono.. ta 0 asi znamená, že ještě nejsou dovinutá, ale to je OK, ty se dotváří klidně až do roku.
No a IIa dx - pravá nožka OK, IIc sin - levá nožka
Tady máš i popis co co znamená:
Klasifikace podle Grafa

Kyčel I (zralá kyčel)

Podtyp Ia – norma

Podtyp Ib – úhel alfa u stříšek v pořádku, úhel beta zatím větší, tj. stříšky mírně nezralé

Nález Ia a Ib u 3měsíčního dítěte je normální, tj. nemusí se dále sledovat.

Kyčel II (dysplazie) – úhel alfa u stříšek menší, úhel beta větší, tj. stříšky nezralé

Podtyp IIa – fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3 měsíců)

Podtyp IIb – opožděná zralost (děti starší 3 měsíců), prodlužuje se abdukční, tj. široké balení

Kyčel IIc – určitá dysplazie, tzv. ohrožená kyčel, je zapotřebí léčení abdukčními pomůckami, např. třmínky

Kyčel IId – nestabilní, decentrovaná hlavice, nutná hospitalizace

Kyčel III (subluxace) – částečné nebo neúplné vykloubení kyčelního kloubu, hlavice stehenní kosti má ještě částečně kontakt s jamkou kyčelního kloubu, nutná okamžitá hospitalizace.

Kyčel IV (luxace) – vykloubený kyčelní kloub, hlavice stehenní kosti opustila jamku kyčelního kloubu, opět nutná okamžitá hospitalizace.

Neboj, ona si zvykne..:-) Brzy jsem pochopila, že já to nesu hůř než syn.. Hlavně nešvindlovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.1.14 17:08
@GabuleP píše:
@Lejaa no taky vyborny…ja na nej taky slysela hafo veci a ted nevim, co si myslet…ale pry na deti je peclivy a v pohode, zato dospeli si na nej dost stezuji…ale tezko rict…jsem z toho cela rozporuplna…pevne doufam, ze se ji zbavime co nejdrive…hlavne na tu vojtovku mame dva terminy, ale je to az ve vedlejsim meste…a to podotykam, ze jsme krajske mesto! a napsal mi to tam…

Tak snad je to u něj dobrý.. Hlavně, jak jsem psala to nešulit, u holčiček je důležité na to být poctivá. Doporučila bych vám toho POula, ale do Brna se vám asi chtít nebude, že? :-O :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89

My jsme tedy na II. c a II. a dostali rovnou pavlíkovi třmeny :think: Vojtovku jsme necvičili a malá měla třmeny asi 4 měsíce. Teď jí je 11. měsíců, kyčle v pořádku, motoricky spíš dopředu, chodit začala v 10. měsících.

• Citovat
  • Upravit
3444

@Lejaa jeee hrozne moc dekuju, to rozdeleni jsme si nasla, ale to bylo tak jedine, co jsem vypochopila :) jinak nesvindluju, z tohohle mam respekt a nehodlam ji znicit cely zivot jen kvuli mym pocitum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.1.14 17:09
@vokishka píše:
@Lejaa Dcera byla rarach, naučila se otáček i s peřinkou.

šikula :potlesk: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
5.1.14 17:10

@Lejaa no to mame trosku z ruky :-Duvidim, co mi priste rekne a popr. zkusim najit jeste jineho ortopeda aspon pro konzultaci…
@koprovka89 ufff, toho se bojim snad jeste vic :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
5.1.14 17:16

Gabule, já osobně si myslím, že ve finále jsou ty třmeny lepší než peřinka, protože spousta dětí na těch třmínkách stejně skončí, protože ta peřinka často špatně sedí a ty kyčle se stejně nelepší :nevim: A jak jsem psala, tak my na II. c dostali rovnou ty třmeny. Malá to měla přes léto a maminy na ortopedii, kam jsme chodili tak říkali, že se v té peřince děti strašně potí. Třmeny byly fakt v pohodě, krásně se v nich mohla hýbat a i přesto byly nohy pevně fixovány ve správné poloze. Jen to každodenní sundavání a nandavání byl porod :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3444
5.1.14 17:26

@koprovka89 no je fakt, ze na leto si to neumim predstavit vubec :/ kdyz to tak ctu, tak uvidim, co mi reknou na tom cviceni, jak se k tomu vyjadri…a pak on na kontrole…no a kdyztak zkusime jineho ortopeda…jinak teda je fakt, ze moje mamka mela trmeny do 9 mesicu a den po sundani zacala chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.1.14 17:33

@GabuleP
No ono je to pro ty mimoušky protivný, když je vedro..
Nakonec jsem to nesla fakt nejhůř já. Ať vám to dobře dopadne.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
5.1.14 17:39

Určitě zkus jiného ortopeda. Mě se totiž stalo, že původné jsem šla s malou k obvodnímu ortopedovi na poliklinice. A ten nás chtěl poslat s tímto nálezem do nemocnice na trakce! :zed: :zed: :zed: Nevím, jestli jsi o tom někdy slyšela a víš co to je, ale zjednodušené ti prostě dítko visí snad 6 týdnů zavěšené, nohy v sádře, no prostě hrůza, ten doktor byl úplný idiot a snad je to dokonce i soudní znalec 8o :zed: No, tak jsme šli na kliniku na Bulovku a tam si klepali na čelo, co nám to ten doktor napovídal za nesmysly, udělali nový ultrazvuk, dali malé třmeny a za 4 měcíce /ten poslední měsíc už jen na noc/ měla kyčle úplně v pořádku obě I. a :palec:

• Citovat
  • Upravit
12743
5.1.14 17:54

Achjo. Holky vy me desite. Syn mel kycle v poradku, dcera ma zatim perinku, v utery jdeme na kontrolu. Doufam, ze uz bude v poradku,'ale moc tomu neverim. Porad se mi zdaji ryhy asymetricke :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.1.14 17:25

Lejaa děkuju za tabulku. Jen nechápu proč jsme dostaly dečku, když ve zprávě máme IIa- na obou kyčlích.
Kojení je teda děs, nemůžeme najít správnou polohu. Jak to děláte vy?
A ještě netuším jak je to s oblečením. Dr. řekla, že má mít dečku rovnou na plíně, ale za 1. máme v bytě 20st a líp to nevytopíme a za 2. netuším v čem máme chodit ven, když se nevejde do overalu. Teď jsem jí nandala pletený overálek 6m+ přes dečku, vypadá dost legračně, má 4600g tak je v tom jak hruštička s chodidlama. Do čeho je oblékáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64991
30.1.14 17:38

@Tearstief Dcera to teda měla jaro-podzim, ale měla to na oblečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie