Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kalicka měly bychom si konečně zajít na to kafco. Pokud. Chces, posli mi číslo do Sz a domluvíme se.
Ahojky zdravím všechny snad nebude vadit že se přidám
Moc bych potřebovala poradit možná spíš povzbudit
S manželem se snažime o miminko od dubna 2014 už to bude rok. Nikdy jsem nebrala HA a tak jsem si najivka myslela že budu těhu ideálně hned první měsíc
Hlídám si ovu, ted jsem ji dokonce měla 2× potvrzenou lékařkou podle ultrazvuku a stále nic. Už jsem tak nějak naštvaná na všechny doplnky stravy na doporučení gyn. jsem brala 4 měsíce nosifol 2sáčky denně ted beru inofolic už třetí měsíc (krabička 450,–na deset dní ale co by člověk nedal když by se mělo zadařit ) Dnes má přijít MS už trošku špinim a břicho taky bolí test negativní) Jinak jsem zdravá štitná žlaza v pořádku, dostala jsem žádanku do Libereckého Genetu na spermio. s tím že když bude v pořádku pošle nás na IVF. Jsem chvilku v novém zaměstnání tak jsem nechtěla aby muj zaměstnavatel věděl že se vůbec snažíme chápete doufám
Máte někdo zkušenost? vyšetření tam jsou možná jen dopoledne? je to časově náročné. Omlouvám se za takovou esej nezlobtese ![]()
Budu moc ráda za každou radu
první jsem si myslela že vůbec neovuluji ale měla jsem ji opakovaně potvrzenou UZ folíky 3× po 18mm nechápu kde je chyba ![]()
@liiizzza uvidis,udelaji spermio, možná průchodnost vejcovodu. S tou praci to chapu.Ja byla nejpozději na vyšetření v 15 hod.
Tak to si budu muset něco vymyslet
Myslela jsem si že tenhle měsíc to musí vyjít ale už začínám špinit ![]()
Ahoj devcatka, tak jsem byla v utery poprve u dr. Mokre a az dorazi menzes zacinam s pripravou na KET, po hysteroskopii vse ok, jen me poslala na krev kvuli prokrvovani delohy, ale proc pisu chci se zeptat jestli mate nektera zkusenosti s Embryoglue, pry to maji od srpna jako novinku, tak se mame rozmyslet jsou to dalsi 3000kc navic. Ptala se jestli s nami o tom dr.Petr mluvil, no a nemluvil.
Ahoj holčiny, moc děkuju za podporu. Ani jsem si neuvědomila, že jste tady i na mé straně a jsem vlastně na jedné lodi. Pomohly jste mi a postavily mě zpátky na nohy.
Ale tenhle pokus jsem už zahodila za hlavu a smířila se s tím, že je to ztracené. V pondělí půjdu na tu krev už jen aby se to tím uzavřelo. A budu se snažit o další KET co nejdřív to půjde. Sice mám pocit, že už nemám sílu, ale vzdát to rozhodně nehodlám. Takže půjdu dál. Můžu do KETu nějak hned? Nevíte? A mám si nechat udělat nový imuno?
No uvidíme co na to řekne ještě doktorka. Vždycky se těším, že už doktorku překvapím, že už to vyjde a nebudu tam zabírat místo, ale zase zklamu a táhnu zpátky do ordinace. ![]()
S tím mým testováním… asi jsem to přehnala. Jsem na to úchylná. Snad to příště vydržím, nebudu se tak sledovat, nebudu testovat, nebudu prudit, nebudu mít špatnou náladu a nebudu to hned zahazovat za hlavu. Jo? Snad se mi to povede. Budu na vás příště myslet a bude mi to dodávat sílu.
Jinak, dnes 12. den po KET. Test nula. Přes den trochu křeče do břicha, jinak lautr nic. ![]()
@kalicka
Ještě to nevzdávej!!! Může tě překvapit
, to že máš křeče (teda nevím jaké intenzity) může znamenat, že se zabydluje. Neplaš, uvidíš až po krvi. ![]()
Jo, a s tím předsevzetím na příště (kdyby to ted nevyšlo) to taky nepřeháněj, protože každá z nás má nějakou tu špatnou chvilku, depku i protivnost
protože kdo prožívá to co my, tak na TO myslí, doufá, věří, přesvědčuje se a různé další úchylky
. Protože kdyby to tak nebylo, tak by nám to vlastně bylo jedno, a to přece není
Takže hlavu vzhůru
my to zvládnem ![]()
Na KET můžeš jít teoreticky hned, jestli se něco nezvrtne. Ale to spíš pořeš s doktorkou.
![]()
@liiizzza Ahoj
dle statistik je roční snažení v normě, pokud k otěhotnění nedojde, tak se řeší příčiny. Vidím, že už máš něco zjištěno, a zbytek Ti taky zjistí. A neboj, vždycky není jako první řešení IVF. Třeba Vás stačí jen trochu postrčit.
Možná se mi to jen zdá, ale z popisu mi příjde, že trochu tlačíš na pilu, jak sama píšeš, chtěla jsi být těhotná hned první měsíc, a ono NIC. Vím, že je to těžké, ale tolik na to nemysli, s nenervuj se
ono to přijde ![]()
V Gennetu LBC, to časově náročné není, pokud si nejdeš lehnout (hysterosk.,laparosk.), ale vzhledem k tomu, že mají ted nedostatek lékařů, je doba objednání celkem dlouhá. Takže se obrň trpělivostí
.
@netopyrek26 Ahoj, s Embryoglue zkušenost nemám, když jsem se Dr. Petra ptala, tak mi řekl, že se to bude řešit až to bude aktuální, a že ta možnost tu je. Mělo by to pomoci k uhnízdění, ale někde jsem tu četla, holky psaly, že to až takovou účinnost nemá. Tak to jsem ti vlastně moc neporadila
![]()
Ahoj holky brali ste nektera DOSTINEX???Mne je po nem nevolno a slabo.
@kalicka Tak se mi libis:-) spravne, nevzdavej to. Ja sla na ket jednou dost za sebou, myslim, ze se pouze muselo pockat na dalsi menzes a pak jsem hned uz zas nadazovala leky a sla do ketu. Kolik mas jeste mrazacku? Pokud mas jeste 4 tak bych sla do dvou hned a pripadne do tech poslednich dvou bych sla asi nejdrive na to vysetreni. Je to ale jen muj nazor.
@liiizzza Určitě musíš počítat, že většina vyšetření je dopoledne, jak píše Evča, nejpozději v 15 hod
Taky s tím mám problémy v práci.
Ale jsou tam dobří, stojí to za to ![]()
@netopyrek26 Taky nemám zkušenost a přemýšlím, jestli jo nebo ne. Ale mě se embryjko chytlo i bez lepidla, tak to dám teď taky asi bez… Mluvila jsem o tom s doktorkou v červenci a říkala, že ještě není odzkoušené. Taky by mě zajímalo, jestli někdo dával…
@1Anička1 Holky já ho měla a nic
ale byl to KET netestovaných embryi
pokud teď při minimálce bude vše OK tak ho dám na ET čerstvých embryi
pro mě je to téměř poslední pokus tak proč to nezkusit
pro vás fakt nevím ale já jsem ráda za každé procento které zvedne šanci že se konečně dočkáme
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.