Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@La moinelle ahoj, no uz to klepe na dvere.24.11-4.12,tak uvidime.Ale zatim se nic nechysta
ta glykemie je opruz, ja mela na lacno 5,21 po tom roztoku v poradku a ejhle,1 za
mes.jdu j diabet. a merim si ob den cukr, ale mam ho v poradku. Proste se od ledna zmenily tabulky, tak to posilaji ![]()
@faldi NO ty jo, tak to už máš fakt blízko. Držím palce, ať vše hladce proběhne
. No k té glykémii - já měla 5.31 a norma je do 5.1, takže žádné pití, byli nekompromisní. Dobře, že se Ti ta glykémie drží…já to teď studovala na netu…ta dieta, děs…doufám, že se tomu vyhnu. Ty ji musíš držet?
@La moinelle ne, uz to neresim, mam 13kg nahore a mam jen brisko. Jedla jsem asi tak mesic pravidelne 6× denne, jak mi rekli.Jim normalne a pohoda.Mala mela pred tyd.cca 1900g, tak zadna obr nebude. Snad ![]()
@faldi No mě taky přijde to vyšetřování s tak přísnými kritérii a trochu přitažené za vlasy. Akorát tím děsí těhule. Zdravý rozum to pak stejně rozsekne
Tak držím palce
! ![]()
@peggy Ahoj, děkuju. jdu poprvé v prosinci, ale nevím ke komu. Vím, že tam jsou dvě doktorky, ale všichni zde chválí jenom paní Mokrou. Tak jsem ráda, že i druhá doktorka se zdá fajn. Uvidím, která na mě vyjde:).
Ahojky holky, já chodím k paní doktorce Holcové a je moc fajn. Byla jsem tam dvakrát a vždy mi vše vysvětlila. Teď mě posílá na profuky. Mám z nich docela strach aby se nám to pak s manželem podařilo přirozeně přece jen se snažíme už rok a půl a já k tomu všemu mám ještě RS takže na mojí psychiku fakt záhul
Ahoj, jsem tu nová, ale potřebovala bych nějaké info ohledně IVF a Gennetu.
Sice jsem tam byla v týdnu na konzultaci, ale dr. na mě hned tak vyjela, že jsem měla sto chutí se otočit na místě a jít pryč. Tím pádem naše konzultace byla asi tak 10minut vč. prohlídky a já se nestačila na x věcí zeptat. Vzhledem k tomu, že další návštěva bude už s tím, že mi dají léky, tak nevím, kdy se na vše zeptám ![]()
Celkově se mi teda nelíbí ten přístup, kdy mi neustále nabízejí všechny možné nadstandartní vyšetření a samozřejmě za těžký peníz ![]()
Jen podotýkám, že jedno dítě už mám, přirozeně a hned. Teď mi je už 36let, chceme druhé a nedaří se. Manžel je naprosto o. k., já také, prodělala jsem navíc dost velkou gyn. operaci v Podolí, kde mi udělali takovou „generální údržbu“ a dali vše do pořádku. Nemáme žádný problém, jen prostě ne a ne otěhotnět. Teď nás ještě čeká imunologie v Podolí a jinak jsem si fakt prošla vším a vše o. k., tak mi trošku vadí to přehnané tlačení do vyšetření, co v závěru nejsou nutná.
Dr. mi chce dát stimalaci nějakým dlouhým protokolem, já bych zase chtěla co nejméně zátěže pro tělo. Bohužel se v tomto asi neshodneme
a budu se muset podřídit. Každopádně budu chtít vysvětlení každého nutného kroku, léku a položky k proplacení.
Tak a teď k otázkám:
při IVF a stimulaci-jak je to pak s odebráním vajíček: odebírají se z obou vaječníků? Jak je to časově náročné, probíhá to asi pod narkozou, že?
Využil jste někdo napsání neschpenky, nebo to jde i bez ní?
nevíte, co to znamená zkratka: AFC + nějaká číslo?
Moc děkuji za případné odpovědi ![]()
@Didli Ahoj
snad můžu trochu pomoci ![]()
1. při odběru vajíček, čili punkci, se folikuly odebírají z obou vaječníků (pokud tam jsou)
co se týče časové náročnosti, tak běžnou praxí je že ráno příjdeš, i s partnerem, tebe připraví (napíchnou jehlu - kvůli následné narkóze, chlapa odvedou na odběr spermatu, ty pak čekáš na pokoji až půjdeš na řadu (záleží kolik je klientek, a na jaký zákrok), odvezou tě na sál, kde proběhne punkce, to trvá 10-15 min, odvezou tě na pokoj, napojí na monitor, a asi po 2 hodinách jdeš domů. Celá atrakce je max do 13:00 h, plus minus ![]()
2. na neschopenku máš nárok, vypíší ti ji bez problémů, je doporučen 48 h klid, takže pokud třeba půjdeš ve čtvrtek na odběr, v pátek si vezmeš volno, tak v pondělí pohodička do práce
pokud budeš mít následně transfer, tak můžeš mít neschopenku až do té doby + 14 dní do krevních testů.
Záleží na spoustě věcí, jak budeš snášet stimulaci, kolik bude folikulů, jak proběhne odběr, jak se následně budeš cítit - to se takhle dopředu nedá odhadnout.
Vše je jen tak zběžně popsané ![]()
3. AFC - používá se jako ukazatel reakce vajičníků, předpovídá cyklu stimulace odpovědi a klinické výsledky a může sloužit jako vodítko pro dávkování protokoly a při výběru postupovat s nejoptimálnější cyklu - „strejda Google“
Předpokládám z tvého popisu, že jsi byla u Dr. Mokré? Pokud ano, tak neplaš
ona je velmi svérázná, ale přímá, situaci rozumí, chce klientům pomoci, a pokud se zeptáš, tak vše ochotně vysvětlí.
Možná jsi byla sama z konzultace vyjukaná, že jsi na spoustu věcí nestihla reagovat, taky si to pamatuji. Zkus se na příště připravit, třeba si to napiš na papírek ![]()
Jo a co se týče vyšetření, tak si myslím, že je lepší udělat vše co je dostupné, je tím větší šance zjistit problém.
Snad je to trochu srozumitelné ![]()
@nezna_margarita píše:
@Malvína86 ahojky24.9. jsem byla na krvi a 7.10. mi rekli vysledky v kombinaci s utz
Prosím poraď mi, jak si vložím do podpisu ten miminkovský metr?
Milé snažilky, které chodíte do Gennetu v Liberci,
my jsme sice v Gennetu ani na šestý pokus neuspěli (poslední KET jsme měli v červnu 2014), ale letos v létě jsme nečekaně otěhotněli přirozenou cestou. I tak jsem Gennet opět navštívila, dělali mi tam testy DNA dítěte a byli jako vždy velmi vstřícní. Doufám, že touto zprávou dodám trochu naděje i těm, kterým se ještě nezadařilo. Zázraky se dějí ![]()
@Lela13 jakmile dokončíš třetí krok, tak klikneš níže u Forum signatures na baby center a pod se ti v rámečku objeví adresa.Tu zkopíruješ a vložíš do podpisu.Tak by to mělo fungovat.
Ahojik holky. Vkládám pár fotecek od profi fotografky. Obě deticky máme z Gennetu ☺
@Didli Ahojky.V zadnem pripade si nenech delat to s cim nesouhlasis a dr. neni takova ze by ti nevysla vstric.Je lepsi si priplatit. vetsi pravdepodobnost ze se to povede. a to ze mas jedno dite uz prirozene neznamena ze to dalsi pujde.Na vse se neboj zeptat.ja taky z prvni konzultace byla vyprskla. Chodila jsem k mudr. mokre a mame A Anicku a cele nas to vislo na 30000,– a nelituji ani halire. Odber vajicek se dela ambulantne z obou vajecniku. A pokud nebudes mit hyper stimulak, tak budes moct fungovat normalne.Ja sla na nemocenskou az po transferu.Na ten se jde nejdele 5 den, po punkci. Drzim pesti a pokud jste oba fit, tak to urcite klapne.
@Marti30 Jsou nádherný
ty se tedy povedly
ať Vám dělají jen radost
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.