Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kuhnice domluvite se na lecich a metodach. Jeste si promluvite o te genetice a pripadnem zaleceni atd
Ahoj holky, tak dnes SONO a v 21h si už budu aplikovat 2 injekce, Menopur + Cetrotide, v pátek kontrolní SONO a buď v pondělí nebo úterý odběr vajíček ![]()
@Kuhnice takže teprv info schůzka? IVF jsme neměli, měli jsme PICSI a teď ICSI - rozdíl je v tom, že u Vás nechají vajíčka oplodnit spremiemi přirozeně (jen mimo dělohu ve zkumavce) kdežto nám vpíchnou spermii přimo do vajíčka, ale vše kolem bude podobný. Dostaneš nějaké hormony buď v injekci nebo v peru a od 2.dne MS si začneš píchat do bříška, aby se začalo dozrávat více vajíček, 5-7.den kontrolní SONO, dostaneš další hormony v injekci a den před odběrem se píchá vakcína na dozrání vajíček. Odběr je v celkové narkóze, takže si budeš muset vyběhat předoperační vyšetření. Nevim jak u IVF, ale mně pak transportovali embrijko 5.den zpět. Většinou se před i po importu bere Utrogestan, spodkem vnitřně - zabraňuje potratu… a pak už se jen čeká… 10.den si můžeš doma udělat zkusmo test moči a 14.den na krev která výsledek potvrdí ![]()
Holky ať nám to tentokrát už všem vyjde ![]()
Ahooj, po delsi dobe zdravim. Tak od ledna mam za sebou dve iui jedno neuspesne, nenarostly vubec foliky a pak jedno dokoncene iui…ale nakonec z toho byla asi jen cysta…takze vse znova:-0 mam ted takove dilema, kolikrat jeste to iui zkouset…rekli jsme si do prazdnin a pres ty dva mesice volno, si dame voraz…ale nevim co na to Mudr. ( to se ji chci zeptat pristi tyden, urcite maji taky nejaky omezenejsi provoz v dobe letnich prazdnin?) a pak v zari na ivf…co myslite, delat mezitim pauzu, nebo jit hned?
@sple dělej, jak ty uznáš za vhodné, jestli tě tlačí věk, či ne a jestli vydržíš čekat. Já osobně bych si pauzu nedávala, jen tak… My jsme od října udělali 3 IUI, na konci ledna odjeli na dovču s tím, že se to třeba povede tam přirozeně… nepovedlo. No a teď máme po 4. a opět neúspěšné IUI. Takže jdu dnes na konzultaci a pro stimulační léky na IVF.
Vek me tlaci i netlaci, bude mi letos 30…tak si rikam, ze to je jeste dobry. Nejsem ten clovek, ktery se z toho hrouti, i kdyz si obcas pobrecim…ale nic tragicky, jen si rikam proc zrovna ja…ale nenadelam nic. No, uvidim, co na to rekne Mudr, jen jak to vidi…zase je pravda, ze o prazdninach na to bude klid…mam ty dva mesice volno.
@JarčaZ
Děkuji za info, mám ohromnou radost že zas budu vyběhávat přdoperační, protože mi ho dělali před 11ti dnama :/ jinak ten zbytek zvládnu, musim! ![]()
@Kuhnice Tak to Ti asi uznaj to vysetreni co uz mas,
ja mela 10mesicu starý protoze na KET neni treba
@sple To mas dobry, ja se o prázdninách zas nechytam, jelikož všichni čerpají dovču, jedine ze by to terminove nahodou vyšlo na tu moji, kterou jeste ani nevim kdy budu mit ![]()
Ahoj holky, potřebuju poradit, kdo jede v IVF…dnes jsem byla v Caru a mám stimulační pero, instrukce co a jak a taky pár bordelů v hlavě. Všechno se mnou probrala, ale jeden bodík prostě nevím, co by pro nás bylo lepší. Po oplodnění se zbylá embrya zamrazují a já si mohu vybrat, jestli do jedné tyčinky dát jedno nebo 2. Poraďte mi prosím, co je lepší a také levnější…děkuji. ![]()
@Lucie343 My nemohli mit IVF ale ICSI nebo PICSI, ale postup je všude stejný. Zalezi hodne na Vas jestli chcete dávat po 2 nebo po 1. embrijku. My volili 4 pokusy placené od pojišťovny po jednom, ale u KETu jsme si uz mohli vybrat… zalezi jak moc se zadari pri odběru a oplodnění. I tak počítejte ze bude doplácet, ale je to hodnotná investice ![]()
Holky tak dnesni sono rozhodlo, ze na odběr vajíček jdu v pondeli
zitra poslední injekce do břicha na dozrání a pak uz to pojede… Doktorka jich na sonu na počítala 8ks tak snad z toho neco bude. A dalsi sobotu zavedení 1 oplodněného embrijka a zbytek pujde na testy a zamrazeni. ![]()
@Jaruška110 @Lucie343 Děkuju holky
, jsem po OPU - podařilo se jich vyndat 7ks a teď budeme každý den čekat, kolik jich vydrží do soboty ![]()
Ahoj holky…už jsem se vás tady ptala, ale zeptám se přímo a ještě jednou…Takže, prosím.
1. Léky před odběrem vajíček cca 5 000,–. Že ano.
2.V den punkce něco platíte? V ceníku to mají nějak divně.
3.V den transferu taky něco platíte?
4. Prodloužená kultivace…kolik?
5.Mražení embryí po 1 do 1 tyčinky stojí kolik?
Já vím, je to hrozný, když se takhle vyptávám, ale musím se na to připravit…a do patku na kontrolu to nevydržím… ![]()
Jinak, už tedy 3.den stimulujuuuuuuu
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.