Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Krteckovi Vy už máte veškerá genetická vyšetření za sebou? (Gennetika, Imunia, Laparoskopie) Než jsme šli na samotný zákrok trvalo 3-4měsíce, někde se čeká i měsíc na výsledky… a pak se podle toho postupuje dál
vím jen o známé, co žije v zahraničí a ta si to musela celé platit sama, jelikož tu není pojištěná. Zdravotní pojišťovna přispívá na 3 pokusy po 2 embriích nebo 4 pokusy po jednom do 39let věku. Myslím, že lepší je si volit 4 po 1, jelikož když se vajíček podaří odebrat a oplodnit více, dají se zbylá zamrazit a znovu použít a u KETu už je na tobě jestli dáš 1 nebo 2 embrijka, protože to si celé platí klient. Dá se říci, že si vždy něco doplácíš sama na procedury kolem mražení, hormony atak.
Dobré ráno, nám dělali genetiku a hystroskopii jinak nic jiného a ani o ničem jiném nemluvili.
a už tam chodíme nějaké dva měsíce ![]()
@JarčaZ tak to je super
to už vydržej
Já dnes 7.DC 13 folikulů po cca 11mm. V úterý jdu na kontrolu a uvidím, kdy uděláme odběr.
Tak nakonec budeme mít jen 2 mrazáčky, co jdou ještě na PGS vyšetření. Bohužel 2 z 5 v sobotu vyřadili )o: No a teď čekáme co to jedno ve mne, kéž by se chytlo, dali jsme i embrioglue. Nově si teď píchám Clexane na ředění krve
@Lucie343 To máte moc pěký skóre
hodně záleží na typu hormonů, u nás byl před odběrem předběžný počet 8ks, bylo jich nakonec 7, ale použitelných k oplodnění 5 a do finále vydrželi 3
@JarčaZ Zdravím tě, ber to tak že to jsou siláci a bude to dobrý. Mooooc držím palečky at to vyjde
![]()
@JarčaZ neboj bude to v pohodě. Mám už vše za sebou dvakrát a naštěstí vždy vše bylo ok na poprvé. Při prvním IVF jsme měli jen tři vajíčka oplodněná také všechna a zůstalo mi jen jedno jediné. A tomu už bude v létě 5 let. A po druhé jsem měla 10 vajíček oplodněno 7. Z toho jsem měla pak tři mrazacky a jedno dali mě a tomu je právě rok a půl. A víc co mě hodně pomohlo?! Věřit, že vše bude v pohodě. Držím pesticky tfuj tfuj ![]()
@JarčaZ snad jo. Uvidime a ja si proste nepripoustim, ze by to nemuselo vyjit. ![]()
A mrzi me, ze ti nevydrzely vsechny.Ale ver, ze vydrzeli jen ti silaci
drzim palce
Nam vsem holky drzim palce
!!!
Chtěla jsem se zeptat, kdy jste se dověděli jaký bude další postup a kdy se vypisovala žádost na pojišťovnu a kdo ji vypisuje? Děkuji za odpověď a omlouvám se, že tak vyzvídám jsem v tom nová
@Krteckovi mě vypisovala doktorka žádost při mé 4.IUI…když jsem tam ležela. A dohodly jsme se na ní obě, ale já to nadhodila, že bych to už asi chtěla, že nedokážu už další zklamání z neúspěchu. No a pak už byly další postupy při každé návštěvě a kontrolním ultrazvuku. ![]()
@Lucie343 píše:
@Krteckovi mě vypisovala doktorka žádost při mé 4.IUI…když jsem tam ležela. A dohodly jsme se na ní obě, ale já to nadhodila, že bych to už asi chtěla, že nedokážu už další zklamání z neúspěchu. No a pak už byly další postupy při každé návštěvě a kontrolním ultrazvuku.
Takže žádost není potřeba od nás podepisovat?
@Krteckovi nene..jen pak podepíšete čestné prohlášení…ale já se šla zeptat na pojišťovnu, asi 5.den po té IUI, zda mám šanci, že mi to schválí a prostě se tak ujistit. No a ona mi říkala, že jim žádost akorát přišla a že mě ještě poprosí o to čestné…tak sem ho tam vyplnila a šla. Pak když jsem přijela do Gennetu pro stimulační léky a ultrazvuk, tak mi to dávali podepisovat oni, ale jelikož jsem to podepsala hned na té pojišťovně, tak sem už samozřejmě nic nepodepisovala tam.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.