Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci se zeptat, zda nemate nekdo osvedceny seznam, co poridit pro novorozene? Co jste pouzily, co naopak ne, co je zbytecne kupovat? (Obleceni, vybava apod.)Vim ze na netu je toho spousty, ale lepsi je mit neco provereneho ![]()
@sple Ahojky.Tuhle otazku jsem si pokladala taky, ale uvedom si, ze kazde dite je jine. Takze nekomu vyhovovalo nositko, nekomu kosik, nekomu takova ta zidlicka. A tobe zrovna nemusi vyhovovat nic. Takze ja to udelala tak.Ze jsem proste poridila vsechno a uvidim. Obleceni jsem proste nakoupila jak se mi co libilo. Hlavne mit treba 4 kusy od kazdeho obleceni kazde velikosti. (mam samozrejme vic)Hygiena…no tak tam mam to nejzakladnejsi, pliny, ubrousky, kremy, veci na koupani. Vzdycky jsem si predstavila, co musim udelat s ditetem…aby bylo spokojeny
a podle toho si napsala muj seznam a nakupovala.Mam rourku na kakani, odsavacku nudli, steticky do usi, bunicinu na pupik nebo oci, dudaky, kartacek na vlasy, teplomery (voda, telo),lahvicky, kdybych nahodou nemela mleko. Pak mam hodne dek. Miluju deky a tesim se az ji do toho budu balit
![]()
Ahoj holky!
dlouhá abstinence, já vim, je to hrozná lítačka denně do Ústí. Ani nevim jaký info jsem vám napsala poslední… Magdalenka už má přes kilo, přemístili jí z JIRP na IMP, takže velký pokrok, pak už nás čeká převoz do Lípy. Je to šikulka, už nepotřebuje ani kyslík takže haleluja, dejchá sama. Je na ní znát každej den, a já jsem na ní víc a víc závislá. Dovolila jsem jen jednou manželovi aby jí klokánkoval
![]()
A protože je rekordmanka, tak nám nemocnice udělala nádherný fotky.
Na konci ledna by mohla být doma, už aby to bylo ![]()
@Kuhnice
Tak to Ti moooc přeju a málá roste jako z vody je to opravdu velká bojovnice
obdivuji Vás rodinko
konec ledna je za chvíli a pak už budete jen spolu
Fotky jsou nádherný a je na nich vidět jak je Majda spokojená…
Tak děvčata držte se, jen tak dál…
![]()
@Kuhnice to jsou vzdycky tak suprove zpravy
moc gratukuju a jen tak dal.Mala je uz opravdu krasna.Je znat, ze uz ji je lip a lip ![]()
@Kuhnice teeeeda je to mala bojovnice
pekne roste, vše dožene a než se nadějete budete spolu.
@barevnakvetinka hele tu reakci mam taky, zacala jsem brat mesic pred laznemi MEDROL protoze, aby po navratu mohl byt dalsi pokus a treba i to pomohlo ![]()
@sple ahoj tak z vybavy jsem nakupovala hadriky podle toho co se mi libilo. Nebudu ti rikat co je zbytecny protoze si kazda koupi co uzna za vhodne. Z veci pouzivam : lehatko, vanicku(mame sprchac) prebalovak, teplomer jen telni. Emulzy do vody na koupani a jen detsky olej. Mazani na prtku a jine jsem jeste za ten mesic nepouzila. Sudocrem co jsem tenkrat dostala zkusebni mnozstvi v porodce mam jeste ted a je to 2a 3/4roku
ale zalezi na decku. Uchostoury pouzivam normal nase hak do nosu usi a na pupik. Lahvicky mam 3 sklenene na mlicko a jednu mini plast na cesty. Tusila jsem ze opet nebudu kojit tak mam i termosku ve ktere vozim varenou vodu sebou. davkovac na um a take espumisan na prdy.ted ho tedy pouzivame protoze mi doslo mliko z nemecka a kupuji bebivita pre a u nas se prodava jen obyc bebivita takze je potreba. Ale pristi tyden jedeme na vanoce k sestre tak si tam nakouoim do zasoby a espu nebude potreba
@Kuhnice ahoj paradni zpravy. Ja netusila ze jsi z lipy. My se ted odstehovali
. Verim ze to musi byt narocne ale leden je za dverma. I kdyz ja bych nejradsi zastavila cas v patek to bude mesic co je s nami nase princezna ![]()
@barevnakvetinka otehotnis neboj
ja mam maleho z umeleho. Potom jsme to zkouseli s mrazenymi a mezitim bylo imuno kde potvrdili reakci na spermie i na embryo ze vyloucim. Takze medrol do 12tt musi byt. Nase mala se nakonec povedla prirozene mezi pokusy. Vliv na to ma ze jsem opravdu brala poctive leky a vubec dala telo do kupy. Viz stitka a hematologie
Zdravim vas v novem roce a preju spoustu zdravi, predevsim
mam dotaz holky, doporucujete predporodni kurz nebo je to zbytecne a nic vam to nedalo? ![]()
@sple my jsme byly v obou pripadech. Rodila jsem ve 2 porodnicich a za me to bylo prinosne minimalne v tom ze jsem se seznamila s prostredim a vedela cca co nas ceka
@sple Take zdravim
a preji jen to nej do noveho roku!
My byli a je to dobry hlavne v tom, ze vidis porodnici. A taky ti reknou par uzitecnych rad. Samozrejme to zvladnes i bez nej
a ja chodila parkrat na cvico pro tehotne, kde jsme se ucily dychat pri kontrakcich a pri tlaceni. A to bylo super.
Jinak holky 21.12 se mi narodila Anicka ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.