Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Moninda - tak ty si důkazem,že se to povést dá.Moc to gratuluju ![]()
dagmariana- inseminace má obecně nízkou úspěšnost a je opravdu málo holek co se jim povedl první pokus, viz já. A mě je 33,a doktroka mi nabídla rovnou ivf a myslím včetně ICSI.Z počátku jsem to nemohla vstřebat,moc jsem doufala v iui,ale asi fakt není nač čekat. Holky tady mě moc podpořily v rozhodnutí. Ivf zatím ještě nerozjíždíme,ještě mě snad čeká nějaké vyšetření.
tak hlavu vzhůru a jedno dvě nepodařené iui je sice prohraný boj,ale nikoliv válka ![]()
kamca - zkusím brnkounout do G kvuli tomu utrošovi a rovnou se nahlásím na konzultaci ke Křečkové . Také jste jeli znova na konzultaci s ní když vám přišla genetika?
jinak ms zatím nikde ani žádné příznaky.
kamča - já si tu trochu hraju s pc, co jsi myslela tím podpisem a popisem toho co mám za sebou. nevím kam a jak to napsat ![]()
Korinkovno,jak máš svoje přihlášení vpravo nahoře, tak vedle tvých zpráv je nastavení, na to klikneš a uvidíš kam co napsat.
Holky možná vás to bude zajímat. V Týdnu dneska vyšel článek o porodnictví. Je tam i článek o léčbě neplodnosti. Sem nevěděla že ICSI není hrazené pojišťovnou,myslela sem,že částečně
.
A jinak sem se dočetla,to možná bude zajímat Kamču, že existuje metoda oplodnění vajíčka nezralími spermiemi TESE - pro mě je to novinka, pro ostatní třeba ne
.
celé sem to ještě nepročetla, je to dlouhé,spíš až večer.
korinkovna píše:
Holky možná vás to bude zajímat. V Týdnu dneska vyšel článek o porodnictví. Je tam i článek o léčbě neplodnosti. Sem nevěděla že ICSI není hrazené pojišťovnou,myslela sem,že částečně.
A jinak sem se dočetla,to možná bude zajímat Kamču, že existuje metoda oplodnění vajíčka nezralími spermiemi TESE - pro mě je to novinka, pro ostatní třeba ne.
celé sem to ještě nepročetla, je to dlouhé,spíš až večer.
Bohužel ICSI opravdu hrazené není, připrav si 7t
taky už jsem si před těmi lety zanadávala, že jakej nadstandard ( tak mi to tenkrát vysvětlovali, že nehrazené jsou pouze nadstandardní výkony, jinak vše hradí poj. haha
) když to bez toho nejde… ![]()
moni - já si myslím,že nám to ICSI doporučej.
No ale kdyby měl člověk aspoň jistotu,že tenhle, nadstandartní , úkon nám přinese jistotu ![]()
Korinkovno jo o mesa tesa vim dááávno..do toho my nejdeme.Další z nehrazených ukonů-necelých 11 tisíc.
Já už to moc neřeším..prostě si připravím peníze tak nějak do 30 tisíc a budu jen vyčkávat co bude.Hlavně at se propracujem k mimiskovi. ![]()
Dnes jsem holky mluvila s další babou co jezdila do gennetu a na 1 pokus taky čeká 1 mimi..23 tisíc.A teda jako povidala,že už by asi nešla.. ![]()
Ještě teda holky, musím říct, že jsem Vás trošku mystifikovala
mě vlastně ten úplně 1. IVF pokus nevyšel ale tam jsme se nedopracovali k transferu,protože se nám i přes dobré výsledky spermia, neoplodnily sami žádný vajíčka, tak k ET nedošlo a já to jako pokus ani nepočítám (a ani pojišťovna, byly před námi stále ještě 3 pokusy…)ale hned jak nějaký embrya po ICSI byly, tak se hned chytli na poprvé ![]()
Jo a taky jsem si u obou případů připlatila za prodlouženou kultivaci ale nevím, jestli to hrálo nějakou roli, to už nezjistím.. ![]()
já už taky ne… ale není v tom nic proti Gennetu nebo lékařům, jen je to psychicky náročný a trošku hazard se zdravím na tenkém ledě, ale když pomůžou tak to všechno přebije, ale ty nervy a psychika jsou asi nejhorší…
korinkovna píše:
proč,kamčo? nervíky?
Kamccaa píše:
Jako proč už by nešla?ted nevím na co se mě ptáš..jestli ano,tak kvůli tomu že měla lehké OHSS a docela jí celej proces bolel.A psychika..a to má doma jedno ,jako já.Do toho teda vlítla lehce a druhý ani omylem.
korinkovna píše:
proč,kamčo? nervíky?
kamčo nedělej to..já to sice říkala celej víkend,ale naštěstí mám chlapa,kterej je mi velkou oporou. A navíc mi by jsme se bez dítěte asi utrápili.Asi by jsme se nerozvedli,to si nemyslím,ale po tom společné prckovi moc toužíme. a když to nevyjde takhle tak zkusíme adopci,ale to jako poslední možnost
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.