Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj.
Záleží kam se na to spermio budeš objednávat..
Já měla možnost ,že ho odebírali přímo u mého gyndaře.Nebo jsme se samy objednali pak do gestu-během týdne jsme měli termín-výsledky do 2 hodin.
A naposled nám dělali spermiop v gennetu kam i chodím–a udělali nám ho hned na 1 konzultaci-protože jsme splnily podmínky na odběr- ![]()
A výsledky byly do hodinky ani né..
A do CAR odesílá dr až po roce snažení,aspon tak to je u mého gyndr.I když my jsme šli dasleko déle-po 4 letech snažení.
Takže asi tak.
Děkuju moc za odpověď. Už leta chodím v Liberci k Dr.Šrámkovi - zatím s ním mám celkem pozitivní zkušenosti (ale nikdy jsem ještě neřešila nic vážného). Dr.Šrámek zároveň ordinuje v Gennetu, tak jsem si říkala, že by nám mohl zařídit vyšetření dříve jak po roce čekání. Bojím se toho, že po roce marnýho snažení vyjdou špatný výsledy a přitom jsme už dávno mohli něco podniknout. Uvidím, co mi zítra řekne a jestli napíše žádanku na vyšetření. Máte některá z Vás zkušenosti s tímto doktorem?
Ahoj Osasko,
chodím sem spíš nakukovat…
Ale pana doktora ke kterému chodíš jsem měla tu čest poznat (Dr.Šrámek) a zcela upřímně říkám,že většího hulváta jsem nezažila.
Byla jsem těhu a na začátku 6tt nebylo vidět srdíčko.
Můj gynekolog řekl,že mám za týden přijít na kontrolu a protože týden měl dovču, dostala jsem od něj lék.zprávičku,kdyby se náhodou něco dělo (to bylo ve čtvrtek). O víkendu jsem začala krvácet a celá vyplašená jela do nemocnice. Sloužil doktor Šrámek, podíval se do papíru a suše mi řekl, vždyť je to mrtvé a to víte už od svého doktora…příjďte si ráno na revizi… Na moji žádost udělal aspoň UTZ. Bylo to moje první a zatím jediné těhu a nakonec nedopadlo dobře. 2 dny na to jsme potratila.
Je mi jasné,že asi nic dělat nešlo, ale trocha lidského chování a pochopení by neuškodila.
To jen můj názor na pana doktora.
Jinak v Gennetu udělají i spermio bez doporučení. Objednací lhůta byla něco kolem měsíce, původně se to mělo platit dle ceníku, nakonec jsme nic neplatili.
Držím palečky ať Gennet, ani jiné CAR nepotřebujete. ![]()
Ywetko, díky. Bohužel po dnešní návštěvně musím konstatovat, že máš asi pravdu. Při dnešní prohlídce mi řekl, že tam mám moc folíků a mám 14 dní po MS a že minule jsem to měla lepší. Když jsem mu připomněla, že už 10 měsíců dostávám pravidelně MS po 32 dnech, tudíž by mě měla ovulace teprve čekat, řekl „aha, no, tak možná jo, ale stejně bych to pak viděl řešit umělým oplodněním“!!!! Proboha je tohle možný, ještě se ani nezačalo řešit, kde by mohl být problém a už TOHLE
??? Nevidím sice na UO nic špatnýho, ale vždycky jsem si říkala, že to bude jedna z posledních možností… Tak jsem ho požádala, aby nás poslal alespoň na ten spermiogram. Tak snad po výsledcích budeme chytřejší
.
Osasko…to je mi líto…
Pan doktor prostě bere ukázkový cyklus 28 dní a ovulace přesně uprostřed…
Mě tenkrát taky neposlouchal,když jsem mu říkala,že mám cyklus35-37 dní a ovulaci i dle UTZ cca 5-4 dní před menstruací…prý je to blbost…
Nenechce od něj rozhodit. Dej na svoje pocity…začni třebas měřit bazální teplotu a případně ovul.testy a uvidíš…
Držím palečky.
Ovulační testy jsem zkoušela jeden měsíc (asi 8 dni za sebou) a nic mi to neukázalo. Myslela jsem, že jsem vadná a za týden mi kamarádka říkala, že si je dělala taky a pořád jen jedna čárka. Přes to v tomto měsíci otěhotněla. Když jsem říkala svýmu dr. o ovl.testech, který se jen počůraj, jak na mě koukal, co že je to za novinku, že to vůbec nezná
O měření BT přemýšlím a začnu s tím asi od příštího cyklu. Jen to ještě musím pořádně nastudovat. Ještě jsem se chtěla zeptat (mám už v tom chaos). Pokud je více folikul a ten jeden největší praskne a ulovní vajíčko, jak dlouho ještě na ultrazvuku jsou vidět ty zbývající folikulky? Až do MS???
No já myslím,že po prasknutí toho hlavního dominatního se ty ostatní postupně vstřebají…aspoň tak mi to bylo vysvětleno…
Proto se při IVF píchají hormóny na podporu růstu vajíček, a pak taky ty co zabraňují prasknutí…
Na BZ není nic složitýho…ráno před tím než vstaneš, změříš teplotu (buď ústa nebo pochva) nejlépe ve stejnou dobu…před ovu bude dole…v den ovu může o kosek níž (u mě tak o jednu desetinku,takže to stejně nepoznám) a druhý den po ovu vyskočí výš…a drží se tam až do MS…nicméně,to že doktor neslyšel o ovulačním testu taky o něčem vypovídá…pak ještě existují testry na sliny…já ho jeden měsíc testovala a furt nic…tak jsem si udělala těhu test a byl //…bohužel to nedopadlo…
Tak ode dneška jsem začala měřit BT. Stáhla jsem si na netu pěknou tabulku a budu zapisovat. Po měsíci z toho snad už budu moudřejší. O testu ze slin už jsem taky četla, ale prý to není moc spolehlivé a ke všemu,jak do toho člověk pořád čučí, kazí mu to oči (PRÝ???).
A ještě k té BT. Dnes mám 18 den od začátku MS (cyklus mám tak 32-33) a teplata ráno byla 36,9. Není to moc? No trošku v tom ještě tápu, ale dejte mi čas. ![]()
Ahojky,
nejlepší je začít první den cyklu (tj. 1.den menstruace).
Dle teploty usuzu že ovu už proběhla…
Jinak ten slintest - nasliníš,počkáš až zaschne a jednou se na to podíváš…nevím co bych tam x-krát hledala ![]()
Jinak kamarádka ho používá, právě pro to aby neotěhotněla a je spokojená ![]()
Ale je fakt,že každémá vyhovuje něco jiného.
ahoj,
k tomu šrámkovi jinde na diskuzi sem četla,že není moc dobrý-hulvát,ale nemůžu soudit-já tam chodím k primářce a zatim jsem spokojená.
Jinak bazálku měřim už přes rok a dělám ovu testy. ![]()
Osaska píše:
A ještě k té BT. Dnes mám 18 den od začátku MS (cyklus mám tak 32-33) a teplata ráno byla 36,9. Není to moc? No trošku v tom ještě tápu, ale dejte mi čas.
Ahoj ženy, pár dní jsem tu nebyla, ale jinak poctivě měřím BT každý ráno jako šílená. Mám za sebou 10 měření, takže jsem ještě nováček. Jsem 27 den od poslední MS a teploty mám takové: 36,9 36,6 36,6 36,3 36,9 36,7 36,5 36,7 36,9 36,8. Poněvač se v tom ješte moc nevyznám, pomohla byste mi některá se v těchto hodnotách vyznat? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, objevila jsem vaši diskusi a ráda bych se přidala - jestli to nevadí. Já jsem vysadila HA před 7 měsíci s tím, že to necháme náhodě. Takže prvních pár měsíců jsem byla naprosto psychicky v pohodě - a nic, poslední 2 měsíce začínám pomalu nervovat a říkám si, že asi někde bude problém. Zítra jdu ke svému Dr., aby nám napsal doporučení na spermiogram. Nevíte, jak dlouho to trvá, než vás tam vezmou a vyšetří?