Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lachi píše:
@Petruš Z. Jak se jinak daří? Nevolnosti už jsou lepší?
Díky za optání
Už je to lepší, ale nechci to zakřiknout, protože většinou někomu řeknu, že už dobrý a druhý den jen ležím a hekám nevolností
Zítra jedem na 1. screening, tak jsem poněkud nervózní a asi se moc nevyspím.
Dnes 15DC folikul ma 12mm. dalsia kontrola v piatok a ak folikul vydrzi do pondelka, tak bude OPU. Uz len aby to vyslo. ![]()
@evca 28 píše:Jak probiha KET? dr mi rikala o dvou variantach, zase stimulace injekce a nebo nejaka setrnejsi bez hormonu. Nevite nekdo vice?
Ahoj, já mám za sebou KET se stimulací i bez. Ta stimulace byl podle mě špatný nápad, protože jsem v životě neměla problém s ovulací a vůbec s celým cyklem. Ale chtěla jsem jistotu a vůbec jsem netušila, že to může i uškodit. Už před KET jsem cítila pobolívání podbřišku, ale myslela jsem, že je to v pořádku. No, určitě nebylo a myslím, že sliznice přerostla.
Druhý KET jsem šla hned další měsíc a rovnou i dr. navrhla, že necháme přirozený cyklus, pouze jsem před KET začala lepit náplasti Estrahexal a začala zavádět Utrogestan. Žádný bolesti nebyly a já věděla, že vše dobře dopadne.
Takže určitě probrat, zda je stimulace nutná a pokud máš cykly bez ovulace apod., tak určitě se stimulací.
Toť moje zkušenost
a držím palce.
@Petruš Z. Tak snad jsi to nezakřikla a bude už jen dobře.
Na zítra držím pěsti, ale určitě bude všechno v pořádku, ale nervy chápu, taky jsem byla pěkně nervózní. Ale je to krásný zážitek, vidět toho mrňouska, co už vypadá jako človíček. ![]()
@Petruš Z. Hodne stesti. Neboj, dopadne to vyborne. ![]()
@katulka3010 Super a cim stimulujes a v jakych davkach? Snasis to dobre?
@Petruš Z. Cim se stimuluje pred KET? Ja mivam dobrou ovulaci a vzdy mi na utz chvali vysku sliznice. Tak to asi nebude nutne. Ten estrahexal se uziva uz od 2DC vid? A pichala jsi po KET clexane?
@Božská píše:.
@Petruš Z. Hodne stesti. Neboj, dopadne to vyborne.![]()
@katulka3010 Super a cim stimulujes a v jakych davkach? Snasis to dobre?
@Petruš Z. Cim se stimuluje pred KET? Ja mivam dobrou ovulaci a vzdy mi na utz chvali vysku sliznice. Tak to asi nebude nutne. Ten estrahexal se uziva uz od 2DC vid? A pichala jsi po KET clexane?
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:06
@Petruš Z. píše:.
Díky za optáníUž je to lepší, ale nechci to zakřiknout, protože většinou někomu řeknu, že už dobrý a druhý den jen ležím a hekám nevolností
Zítra jedem na 1. screening, tak jsem poněkud nervózní a asi se moc nevyspím.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:07
@Petruš Z. píše:.
Ahoj, já mám za sebou KET se stimulací i bez. Ta stimulace byl podle mě špatný nápad, protože jsem v životě neměla problém s ovulací a vůbec s celým cyklem. Ale chtěla jsem jistotu a vůbec jsem netušila, že to může i uškodit. Už před KET jsem cítila pobolívání podbřišku, ale myslela jsem, že je to v pořádku. No, určitě nebylo a myslím, že sliznice přerostla.
Druhý KET jsem šla hned další měsíc a rovnou i dr. navrhla, že necháme přirozený cyklus, pouze jsem před KET začala lepit náplasti Estrahexal a začala zavádět Utrogestan. Žádný bolesti nebyly a já věděla, že vše dobře dopadne.
Takže určitě probrat, zda je stimulace nutná a pokud máš cykly bez ovulace apod., tak určitě se stimulací.
Toť moje zkušenosta držím palce.
@evca 28 píše:.
Ahoj vsem..po dlouhe odmlce jsem zpet a hned holkam s dalnici moc gratuluji..ani nestiham tolik stranek zpetne precist, prece jen musim pracovat a venovat se rodine.
Lonske IVF nevyslo. vcera konecne po 4× preobjednani dosla do gennetu.Po ceste tam i zpet me poto ptak tak snad znameniCekam na ms pak 20.den objednani a KET protoze mam jeste dva nanuky..
Jak probiha KET? dr mi rikala o dvou variantach, zase stimulace injekce a nebo nejaka setrnejsi bez hormonu. Nevite nekdo vice? ja to vcera nejak nepobrala, myla myslenkama nekde jinde, davala jsem si porad na cas a zapo objednat chlapovi darek k narozeninama to je ma za dva dny
@Mal píše:.
neřešíme nijak, vždycky to nějak přešlo. Je to blbě, vím
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:08
@lachi píše:.
@MartinaCV Taky mám teď krásný vlasy, normálně se mi hodně mastí a teď nic. Kéž kdyby mi to zůstalo.
@alenka10 píše:.
Neslyšel jste někdo o Prague Fertility Center? Má to být někde na Sokolovské v Praze
@Božská píše:.
@MartinaCV Marti, ja mela v tehotenstvi taky nejhezci vlasyA jsem rada, ze je ta imunita bez Subcuvie tak vyborna.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:09
@Petra Vlad píše:.
Tak holčinky dnes proběhlo naše první IUI a doufám, že taky poslední a za 14 dní už ta mrcha rudá nedorazí
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:09
@MartinaCV píše:
Péťo, tady tomu nerozumím. Jaká stimulace před KET? Pokud jsi i při druhém KETu lepila Estrahexal, tak šlo o KET v hormonálně řízeném cyklu. Estrahexalem se vyřadí ovulace, nemáš žluté tělísko a on hlídá hormonální hladinu. V druhé fázi cyklu se musí nasadit Utrogestan, aby vybalancoval (zjednodušeně řečeno) hromony. Jen Estrahexal by mohl uškodit (bujení).
Ahoj, děkuju.
Estrahexal jsem začala lepit až 12 DC a ten den jsem měla i ovulaci. Píchala jsem si injekci, abych ovulace opravdu proběhla. A 4 dny před KET jsem začala zavádět Utrogestan. Takhle jsem to měla já. Tak nevím. Ale ovulace byla nutná.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.