Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV Neboj, screening bude v pořádku, budu držet pěsti. K té přibrané váze, nejde to moc ovlivnit, moje mamka přibrala v jednom těhotenství 6 kg a v druhém 8 kg (šťastlivec
), tchyně při obou 30 kg
, někomu ta váha leze nahoru sama. Takže nemá smysl se stresovat s něčím, co člověk neovlivní, ale chápu tě. Mě pořád všichni otravují s velikostí břicha, no už mi s tím lezou na nervy, jak kdybych to taky mohla ovlivnit. ![]()
Já jsem si vyhlédla na internetu přebalovací komodu Schardt Eco Wildeiche a dali jsme ji udělat našemu truhláři, už na ni pracuje, tak se těším. Nábytek od Schardt se mi moc líbí.
@alenka10 píše:
@MartinaCV Marti, jak se má jmenovat ten obchod s kočárky v OC Letnany?
Babiez
@lachi píše:.
@MartinaCV Neboj, screening bude v pořádku, budu držet pěsti. K té přibrané váze, nejde to moc ovlivnit, moje mamka přibrala v jednom těhotenství 6 kg a v druhém 8 kg (šťastlivec), tchyně při obou 30 kg
, někomu ta váha leze nahoru sama. Takže nemá smysl se stresovat s něčím, co člověk neovlivní, ale chápu tě. Mě pořád všichni otravují s velikostí břicha, no už mi s tím lezou na nervy, jak kdybych to taky mohla ovlivnit.
Já jsem si vyhlédla na internetu přebalovací komodu Schardt Eco Wildeiche a dali jsme ji udělat našemu truhláři, už na ni pracuje, tak se těším. Nábytek od Schardt se mi moc líbí.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:35
@MartinaCV Ahoj Marti, moc držím palce, ale neboj screening dopadne super, vždyť máme ty prcky testovaný ![]()
Já dnes začala 15 tt, takže vám všem závidím, jak jste daleko. Zatím jsem nic nepřibrala. Pořád se mě drží hlavně nechutenství a jím po troškách a pravidelně, takže vlastně asi zdravě, konečně
a pořád mám ležet. No, většinou sedím venku na terásce nebo obcházím zahradu a koukám, jak nám vše krásně roste. Příští sobotu pořádáme synovi party k narozeninám, tak už jsem domluvená s mamkou a se ségrou, že musí přijet o den dřív a pomoct. Letos bych to fakt nedala. Děláme to vždy jako velkou rodinnou sešlost + už si zve i kamarády a hlavně kamarádky
, takže hodně příprav a lítání, ale zase je to hezký a jednou za rok se to zvládne. Vždy si jen říkám, ať je to bez úrazu. A pupek mám mega. Takový jsem měla se synem v 6. měsíci, jenže to jsem zhubla 7 kg, takže každé těhu je fakt jiné. A po císaři už to bříško určitě není co před tím. Toho jsem si všimla i po chození do fitka. Prostě uprostřed tý jizvy se svaly nevrátily do původního stavu, ale nic hroznýho.
@MartinaCV píše:
http://www.novinky.cz/…dvaceti.htmlHolky, už nad tím prvním odstavcem by se měl člověk zamyslet. A musím říct, že když jsem přišla na první schůzku s Dr. Jarošovou, překvapilo mě, že hodnotila můj exteriér, i když kladně. Dala do souvislosti to, jak vypadám, s mou plodností a neměla obavy, že se to nepovede. Jinak holky, od stimulace k dnešku (21 tt), 14 kg nahoře
Kde máme zprávy od FFany?Podle tabulek jsem v červených číslech. Zítra nás čeká druhotrimestrální screening, tak na nás, prosím, myslete
Tak v Gennetu mě nikdo nehodnotil, ale je pravda, že mě tím překvapila prof. Ulčová-Gallová. Hned mi řekla, že jsem krásná pořádná ženská
měřím 180 cm a docela často mi to připomínala
Zajímavý.
Jo tu váhu uvádíš už od stimulace, tak jsem taky přibrala cca 5 kg, ale od KETu se to nehnulo. Těch 5 zatím doufám stačilo ![]()
Ahoj holky,
26.5. si mám jít do Archy pro injekce. Do té doby čekáme na výsledky z imuno (měly by být na konci tohohle týdne) a schválení pojišťovnou.
Chtěla jsem se zeptat - jaké speciální laboratorní metody „navíc“ byste mi doporučily? (spermiogram jsme měli v pořádku, krev, moč, AMH hormon také, mám problém jen s neprůchodností vejcovodů)
Dr. říkala, že budu mít krátký protokol.
Jak to funguje s vypočítáváním dnů pro stimulaci, následně OPU a následně kultivace embrya a zavedení co se týče toho, aby to všechno klaplo v prac. týdnu? O víkend asi nepracují, že?
Díky za rady ![]()
L.
@LuciisPuciis píše:
@MartinaCV : Díky Marti a držím Ti palce!
Díky ![]()
@MartinaCV už jsem tu
já se včera ani dnes nezastavila, tak se omlouvám, že jsem vás nechala v napětí ![]()
Tak jsme v Gennetu strávili krásný 4 hoďky a 6.6. tam budeme celý den ![]()
Paní Mudr. Langerová je naprosto v pohodě, vše se nám snažila vysvětlit, potěšila mě, že mé výsledky nejsou špatné, jen potřebujeme zjistit proč vždy potratím do 12.týdne. Musím si oběhat spoustu doktorů ( je dost těžké je přemluvit, aby vyšetření byla ještě tento měsíc). Čeká mě vyšetření štítné žlázy, sono prsou, kardiologie(mám vrozenou srdeční vadu), doporučení od obvodní lékařky a v době menstruace musím na krev - FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Testosteron.6.6. mě čeká HyFoSy - vyšetření kontrast fyziologickým roztokem a konzultace na genetice. Pokud vše dopadne dobře tak se rozhodne, kdy bude odběr vajíček, ale to vše záleží na výsledcích ![]()
@FFany Ahojky, super, tak se to rozjizdi na plny obratky! Mam radost.
Na hyfosy jsem v Gennetu byla taky, pujdes dovnitr a za 15 minut uz budes venku. Vem si hlavne vlozku, bude to z tebe pak vytekat - takova prakticka rada. Jinak proc sono prsou? To jsem asi jedine, z toho co pises, nemela. A taky potracim.
@Božská ty prsa řekla, že chce už kvůli věku, že by měla chodit každá žena po 40
Jinak dík za radu, absolutně nevím, co mě tam čeká, vše si to hledám. Doufám, že mé výsledky budou dobrý. A ty si potratila i po IVF?
@FFany Ne, ted podstupujeme prvni IVF. Vzdy to bylo prirozene.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.