Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4431
12.5.16 16:04
@FFany píše:
@Petruš Z. ty chodíš k Mudr. Ulčový - Gallový? :-)

Jj, je už můj obvodní gynekolog :-) Taky k ní chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
12.5.16 16:09
@LuciisPuciis píše:
Ahoj holky,

26.5. si mám jít do Archy pro injekce. Do té doby čekáme na výsledky z imuno (měly by být na konci tohohle týdne) a schválení pojišťovnou.

Chtěla jsem se zeptat - jaké speciální laboratorní metody „navíc“ byste mi doporučily? (spermiogram jsme měli v pořádku, krev, moč, AMH hormon také, mám problém jen s neprůchodností vejcovodů)

Dr. říkala, že budu mít krátký protokol.

Jak to funguje s vypočítáváním dnů pro stimulaci, následně OPU a následně kultivace embrya a zavedení co se týče toho, aby to všechno klaplo v prac. týdnu? O víkend asi nepracují, že?

Díky za rady ;-)
L.

Jak psala Martina, určitě chtěj vyšetření embryí metodou PGD/PGS. Nemáme genetickou zátěž, ale několik zamlklých těhu, tak proto mi to bylo doporučeno a jinak je to lepší asi i proto, že při IVF vzniká hodně špatných embryí a je škoda nechat do sebe dát nevyšetřené embryo a nevědět, jestli je zdravé nebo ne. Takže pokud by to šlo, tak to chtít. My teda ze 6 měli špatné 1, ale i to jedno je dost. Asi takhle to Martina myslela. Neumím se rozepsat jako ona ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
12.5.16 17:44
@Petruš Z. píše:
Jak psala Martina, určitě chtěj vyšetření embryí metodou PGD/PGS. Nemáme genetickou zátěž, ale několik zamlklých těhu, tak proto mi to bylo doporučeno a jinak je to lepší asi i proto, že při IVF vzniká hodně špatných embryí a je škoda nechat do sebe dát nevyšetřené embryo a nevědět, jestli je zdravé nebo ne. Takže pokud by to šlo, tak to chtít. My teda ze 6 měli špatné 1, ale i to jedno je dost. Asi takhle to Martina myslela. Neumím se rozepsat jako ona ;)

Ahoj, myslím, že takhle to bylo myšleno :kytka: taky se neumím rozepsat jako Martinka, ale určitě jsem byla ráda po několika potratech za PGS/PGD - vyšetření embrya, a vložení jen toho, které je otestované a geneticky v pořádku. Přesně jak píšeš, při stimulaci vzniká větší „odpad“ a prostě ne každé embryo je geneticky v pořádku a pokud je nemáš vyšetřená, tak se stane, že ti vloží nějaké, které nemá šanci se chytnout…jinak s PGS je automaticky spojena pětidenní kultivace, tj. prodloužená kultivace, pak se odebere část buněk, a ty se posílají na rozbor…někdy se nemusí povést z embrya vzorek odebrat, ale to ti potom vysvětlí genenetik…i tak je možnost embryo zamrazit a někdy použít, ale s rizikem, že není otestované…stimulaci určuje doktor, chodí se na kontrolní UTZ a podle toho se potom naplánuje OPU…

Když budeš mít čas, projdi si tady tuhle diskuzi, Martina to tu psala x-krát, určitě to zpětně dohledáš, je tady spousta informací, které se ti budou hodit :hug: hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
12.5.16 17:45

@LuciisPuciis - pardon, to mělo být pro tebe, ten předchozí příspěvek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
12.5.16 19:16
@Božská píše:
@FFany Ahojky, super, tak se to rozjizdi na plny obratky! Mam radost. :hug: Na hyfosy jsem v Gennetu byla taky, pujdes dovnitr a za 15 minut uz budes venku. Vem si hlavne vlozku, bude to z tebe pak vytekat - takova prakticka rada. Jinak proc sono prsou? To jsem asi jedine, z toho co pises, nemela. A taky potracim.
.

Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
12.5.16 19:21
@FFany píše:
Tak jsme v Gennetu strávili krásný 4 hoďky a 6.6. tam budeme celý den :-)
Paní Mudr. Langerová je naprosto v pohodě, vše se nám snažila vysvětlit, potěšila mě, že mé výsledky nejsou špatné, jen potřebujeme zjistit proč vždy potratím do 12.týdne. Musím si oběhat spoustu doktorů ( je dost těžké je přemluvit, aby vyšetření byla ještě tento měsíc). Čeká mě vyšetření štítné žlázy, sono prsou, kardiologie(mám vrozenou srdeční vadu), doporučení od obvodní lékařky a v době menstruace musím na krev - FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Testosteron.6.6. mě čeká HyFoSy - vyšetření kontrast fyziologickým roztokem a konzultace na genetice. Pokud vše dopadne dobře tak se rozhodne, kdy bude odběr vajíček, ale to vše záleží na výsledcích :-)
.

Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
12.5.16 19:54

.

Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
12.5.16 20:17

.

Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
13.5.16 08:19

@Petruš Z. ano chodím :-) i na prevenci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
13.5.16 09:16
@FFany píše:
@Petruš Z. ano chodím :-) i na prevenci :-)
:palec: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
13.5.16 12:44

@Petruš Z. : Ahaaaa, jasně, chápu - děkuji! ;-)

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
13.5.16 12:50

@MartinaCV: Ahoj Martí, moc děkuji. Chápu. Ty jo, tohle jsem netušila. Stačí, když to proberu (vzhledem k té pojišťovně, jak jsi psala) na té schůzce 26.5., kdy si vyzvednu hormon. injekce a nebo jí mám raději zavolat? (když říkáš, že to může pojišťovně trvat dýl..?) Děkuji! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
13.5.16 12:54

@MartinaCV: Každopádně moc děkuji za tvé rady a čas - jsem fakt ráda, že je možnost se tě zeptat, reaguješ téměř obratem a pomáháš mi se v tom zorientovat a mimimalizovat možnost neúspěchu, za což jsem ti opravdu moc vděčná! Vysvětluješ, uvádíš příklady… Prostě - moc děkuju! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9723
13.5.16 12:59
@LuciisPuciis píše:
@MartinaCV: Ahoj Martí, moc děkuji. Chápu. Ty jo, tohle jsem netušila. Stačí, když to proberu (vzhledem k té pojišťovně, jak jsi psala) na té schůzce 26.5., kdy si vyzvednu hormon. injekce a nebo jí mám raději zavolat? (když říkáš, že to může pojišťovně trvat dýl..?) Děkuji! :kytka:

já bych volala - pojišťovně to trvá.. Připomeň mi, kolik ti je, co máš za sebou, kolik je partnerovi - abych dokázala odhadnout zda ti poj. PGS proplatí. Doktorka ti PGS nenavrhla? Ty jsi v Arše a ne na Letné, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
13.5.16 13:06
@LuciisPuciis píše:
@MartinaCV: Každopádně moc děkuji za tvé rady a čas - jsem fakt ráda, že je možnost se tě zeptat, reaguješ téměř obratem a pomáháš mi se v tom zorientovat a mimimalizovat možnost neúspěchu, za což jsem ti opravdu moc vděčná! Vysvětluješ, uvádíš příklady… Prostě - moc děkuju! :kytka:

Rádo se stalo. Ještě by bylo dobré vědět co máš za léky, stává se, že některý lékař dá Cetrotide, u nějž prudce klesá hladina LH a ta hlídá kvalitu vajíček. K Cetrotide je dobré připichovat Luveris, který to LH zase dodává. Ne každý lékař na ten Luveris pamatuje. Zavolej si a zeptej se na vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.