Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@FFany píše:
@Petruš Z. ty chodíš k Mudr. Ulčový - Gallový?
Jj, je už můj obvodní gynekolog
Taky k ní chodíš?
@LuciisPuciis píše:
Ahoj holky,26.5. si mám jít do Archy pro injekce. Do té doby čekáme na výsledky z imuno (měly by být na konci tohohle týdne) a schválení pojišťovnou.
Chtěla jsem se zeptat - jaké speciální laboratorní metody „navíc“ byste mi doporučily? (spermiogram jsme měli v pořádku, krev, moč, AMH hormon také, mám problém jen s neprůchodností vejcovodů)
Dr. říkala, že budu mít krátký protokol.
Jak to funguje s vypočítáváním dnů pro stimulaci, následně OPU a následně kultivace embrya a zavedení co se týče toho, aby to všechno klaplo v prac. týdnu? O víkend asi nepracují, že?
Díky za rady
L.
Jak psala Martina, určitě chtěj vyšetření embryí metodou PGD/PGS. Nemáme genetickou zátěž, ale několik zamlklých těhu, tak proto mi to bylo doporučeno a jinak je to lepší asi i proto, že při IVF vzniká hodně špatných embryí a je škoda nechat do sebe dát nevyšetřené embryo a nevědět, jestli je zdravé nebo ne. Takže pokud by to šlo, tak to chtít. My teda ze 6 měli špatné 1, ale i to jedno je dost. Asi takhle to Martina myslela. Neumím se rozepsat jako ona ![]()
@Petruš Z. píše:
Jak psala Martina, určitě chtěj vyšetření embryí metodou PGD/PGS. Nemáme genetickou zátěž, ale několik zamlklých těhu, tak proto mi to bylo doporučeno a jinak je to lepší asi i proto, že při IVF vzniká hodně špatných embryí a je škoda nechat do sebe dát nevyšetřené embryo a nevědět, jestli je zdravé nebo ne. Takže pokud by to šlo, tak to chtít. My teda ze 6 měli špatné 1, ale i to jedno je dost. Asi takhle to Martina myslela. Neumím se rozepsat jako ona
Ahoj, myslím, že takhle to bylo myšleno
taky se neumím rozepsat jako Martinka, ale určitě jsem byla ráda po několika potratech za PGS/PGD - vyšetření embrya, a vložení jen toho, které je otestované a geneticky v pořádku. Přesně jak píšeš, při stimulaci vzniká větší „odpad“ a prostě ne každé embryo je geneticky v pořádku a pokud je nemáš vyšetřená, tak se stane, že ti vloží nějaké, které nemá šanci se chytnout…jinak s PGS je automaticky spojena pětidenní kultivace, tj. prodloužená kultivace, pak se odebere část buněk, a ty se posílají na rozbor…někdy se nemusí povést z embrya vzorek odebrat, ale to ti potom vysvětlí genenetik…i tak je možnost embryo zamrazit a někdy použít, ale s rizikem, že není otestované…stimulaci určuje doktor, chodí se na kontrolní UTZ a podle toho se potom naplánuje OPU…
Když budeš mít čas, projdi si tady tuhle diskuzi, Martina to tu psala x-krát, určitě to zpětně dohledáš, je tady spousta informací, které se ti budou hodit
hodně štěstí ![]()
@LuciisPuciis - pardon, to mělo být pro tebe, ten předchozí příspěvek ![]()
@Božská píše:.
@FFany Ahojky, super, tak se to rozjizdi na plny obratky! Mam radost.Na hyfosy jsem v Gennetu byla taky, pujdes dovnitr a za 15 minut uz budes venku. Vem si hlavne vlozku, bude to z tebe pak vytekat - takova prakticka rada. Jinak proc sono prsou? To jsem asi jedine, z toho co pises, nemela. A taky potracim.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:11
@FFany píše:.
Tak jsme v Gennetu strávili krásný 4 hoďky a 6.6. tam budeme celý den
Paní Mudr. Langerová je naprosto v pohodě, vše se nám snažila vysvětlit, potěšila mě, že mé výsledky nejsou špatné, jen potřebujeme zjistit proč vždy potratím do 12.týdne. Musím si oběhat spoustu doktorů ( je dost těžké je přemluvit, aby vyšetření byla ještě tento měsíc). Čeká mě vyšetření štítné žlázy, sono prsou, kardiologie(mám vrozenou srdeční vadu), doporučení od obvodní lékařky a v době menstruace musím na krev - FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Testosteron.6.6. mě čeká HyFoSy - vyšetření kontrast fyziologickým roztokem a konzultace na genetice. Pokud vše dopadne dobře tak se rozhodne, kdy bude odběr vajíček, ale to vše záleží na výsledcích
Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:11
@MartinaCV: Ahoj Martí, moc děkuji. Chápu. Ty jo, tohle jsem netušila. Stačí, když to proberu (vzhledem k té pojišťovně, jak jsi psala) na té schůzce 26.5., kdy si vyzvednu hormon. injekce a nebo jí mám raději zavolat? (když říkáš, že to může pojišťovně trvat dýl..?) Děkuji! ![]()
@MartinaCV: Každopádně moc děkuji za tvé rady a čas - jsem fakt ráda, že je možnost se tě zeptat, reaguješ téměř obratem a pomáháš mi se v tom zorientovat a mimimalizovat možnost neúspěchu, za což jsem ti opravdu moc vděčná! Vysvětluješ, uvádíš příklady… Prostě - moc děkuju! ![]()
@LuciisPuciis píše:
@MartinaCV: Ahoj Martí, moc děkuji. Chápu. Ty jo, tohle jsem netušila. Stačí, když to proberu (vzhledem k té pojišťovně, jak jsi psala) na té schůzce 26.5., kdy si vyzvednu hormon. injekce a nebo jí mám raději zavolat? (když říkáš, že to může pojišťovně trvat dýl..?) Děkuji!
já bych volala - pojišťovně to trvá.. Připomeň mi, kolik ti je, co máš za sebou, kolik je partnerovi - abych dokázala odhadnout zda ti poj. PGS proplatí. Doktorka ti PGS nenavrhla? Ty jsi v Arše a ne na Letné, viď?
@LuciisPuciis píše:
@MartinaCV: Každopádně moc děkuji za tvé rady a čas - jsem fakt ráda, že je možnost se tě zeptat, reaguješ téměř obratem a pomáháš mi se v tom zorientovat a mimimalizovat možnost neúspěchu, za což jsem ti opravdu moc vděčná! Vysvětluješ, uvádíš příklady… Prostě - moc děkuju!
Rádo se stalo. Ještě by bylo dobré vědět co máš za léky, stává se, že některý lékař dá Cetrotide, u nějž prudce klesá hladina LH a ta hlídá kvalitu vajíček. K Cetrotide je dobré připichovat Luveris, který to LH zase dodává. Ne každý lékař na ten Luveris pamatuje. Zavolej si a zeptej se na vše.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.