Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, najít nový nájem s malým dítětem a se psy bude těžké. Někteří majitelé bytů nechtějí ani dítě ani zvířata - bylo toho dost v diskuzi „Jsem prašivá?“. Tím ale neříkám, že je to beznadějné, jen že hledání může být delší, ať je na to zakladatelka připravena. Upřímně bych takhle žít nemohla, takovou osobu bych ani nenazývala kamarádkou, i kdyby hodili zpátečku a začali se ke mně chovat lépe, stejně bych hledala jiné bydlení (psychopata nepředěláš, bude manipulovat jinak). Hodně štěstí.
Bože můj, to je ale úroveň. Ta tvoje „kamarádka“ je hysterka a nejspíš i nemocná. A její chlap na tom nebude o moc líp. Být tebou, balím si tašky a co nejrychleji od tama zmizím. Tohle fakt nemáš zapotřebí. Takové psycho bych teda nedávala.
Já v tom vidím jediné řešení, prchnout pryč..Jinak pokud máš nájemní smlouvu, tak bych řekla že porušuje tvé soukromí, záleží taky co máte ve smlouvě, ale návštěvu si můžeš zvát jakou chceš a nic ji ohlašovat nemusíš, normálně bych na ní zavolala policii…Ale i tou policií stejně nic dlouhodobě nevyřešíš, jestliže se teď takto chová, tak s tím nepřestane. Zřejmě má pocit, že tě jakoby zachraňuje, že nebýt jí atd.. Jsou takové lidi, že mají potřebu dirigovat život druhých a jediné řešení je odejít..
To se snažím, mám měsíc na vyřešení situace a nějak to určitě dopadne… takových scén jsem tu měla fakt moc…
třeba že mi půjčila myš k pc a já jí slíbila, že jí ji ráno vrátím. musela jsem ráno brzy odjet a oni měli klíč zevnitř, takže jsem si nemohla odemknout a dát ji myš na stůl. tak jsem jí dala k hlavním dveřím do botníku a odjela. asi za hodinu jsem si vzpoměla, že jí musím napsat, že tam tu myš má, tak jí píšu sms, že ta myš je tam a tam, ať o ní ví. večer přijedu domů a nemám počítač. tak jdu nahoru, jestli nemají můj počítač a manžel se na mě rozeřval, co by s ním dělal, kamarádka mlčela. šla jsem pryč, vůbec jsem nevěděla, co se stalo, můj byt byl zamčený, klíče měli jen oni. měla jsem tehdy zavolat policii. za chvíli mi kamarádka napsala, že mám počítač u nich v botníku… přijde vám to normální? počítač je dost starý, ani ho neberu ze stolu, á špatný kabel a tak, fakt si ho šetřím a oni tohle? byl mráz, venku tak -10´C a oni mi ho hodí ven… byla jsem hrozně naštvaná, ale držela pusu, oni chybu neuznali. nejsem svatá, to v žádné případě, ale někdy fakt nevím, jak se chovat, i když se moc snažím chovat se tak, abych nedělala problémy, nebyly konflikty. stejně to nejde…
@Laaja píše:
Bože můj, to je ale úroveň. Ta tvoje „kamarádka“ je hysterka a nejspíš i nemocná. A její chlap na tom nebude o moc líp. Být tebou, balím si tašky a co nejrychleji od tama zmizím. Tohle fakt nemáš zapotřebí. Takové psycho bych teda nedávala.
Jj, kamarádka bude chudák nemocná, chabrus na nervy, bůhví, co si musela v životě prožít, páč to, co tady líčíš je na dlouhodobou hospitalizaci, někde, kde mají měkké zdi a její manžel taky, ale ty nejsi od toho, abys je z toho vytahovala, nebo jim dělala boxovací pytel. Už ses koukala na tu emiminovou diskuzi o spolubydlení maminek, jak jsem tu házela odkaz? Můžeš najít nějakou, co se od ní třebas odstěhoval manžel a neutáhne sama bydlení. A to by byla hodně velká náhoda, kdybys našla nějakou s podobnou diagnózou.
@Takyjedna píše:
Jj, kamarádka bude chudák nemocná, chabrus na nervy, bůhví, co si musela v životě prožít, páč to, co tady líčíš je na dlouhodobou hospitalizaci, někde, kde mají měkké zdi a její manžel taky, ale ty nejsi od toho, abys je z toho vytahovala, nebo jim dělala boxovací pytel. Už ses koukala na tu emiminovou diskuzi o spolubydlení maminek, jak jsem tu házela odkaz? Můžeš najít nějakou, co se od ní třebas odstěhoval manžel a neutáhne sama bydlení. A to by byla hodně velká náhoda, kdybys našla nějakou s podobnou diagnózou.
ona a prožít? nevím, je rozmazlovaná, doma dostala vždycky co chtěla a to dělá dodnes. co chce, to si prostě vyřve ať to stojí co to stojí. daleko víc jsem si toho prožila já.
@Granda Tak myslela jsem si to, takhle se chovala jedna naše tetička, protože jí dali v dětství někam na vychování. A taky kamarádky bývalý a to samý - jeho sestra byla nemocná, tak ho do jisté doby, než se to upravilo, vychovávala babička. Ale ty to hlavně neřeš, hlavně se stěhuj ![]()
Jinak kdyby někoho zajímala, tak tady je její verze, kterou psala teď kamarádce, aby jste neřekly, že je to jednostranné:
no určitě. já jsem já hlavně vůbec nepochopila
byla hrozně smutná a zmatená
no vidis ja uz jsem z toho jen otravena
aha
a co se tedy stalo?
jestli mi to můžeš říct?
hm… ok, takhle to vidim ja co se stalo: sla jsem ven, pro samika, momentalne u nas probiha prestavba koupelny takze venku byl zednik a rekl mi ze je mu to blby rikat ale ze ho eliska pekne servala a byla i vulgarni protoze nezavrel vratka (na zahrade byli psi)
sla jsem za eliskou (puvodne jen pro klice od auta) a opravdu jen uznavam ze z blbe srandy a abych ji popichla jsem rekla,,hele vole kravo pico" kde jsou klice
a pak uz jsem ji normalne rekla at prosim nerve na nase remeslniky kteri pro nas makaji
a chtela jsem klice, ktere mi odmitla dat
aha. tak takhle.
no jasně že to řekla jinak
ja docela pospichala pro samika, tak uz jsem fakt nemela naladu, vzala jsem pocitac
hm, ona je z toho vyřízená celkem
a opravdu jsem ho jen zavrela a odsunula stranou
hm
a hele kde byly klice
kde?
no pod pocitacem : D
aha
tak jsem odesla, ona letela nahoru ke mne jako aby mi asi taky neco udelala s pocitacem, coz neudelala
Vojta se toulal u brany
tak jsem ho vzala, ze ho snad radsi vezmu sebou nez aby zdrhnul za branu, eliska vybehla ven a zase servala zednika co si to dovoluje na ni zalovat
poslala jsem vojtu k ni a odjela pro samika
ani ne do pul hodiny jsem se ji smskou omluvila ze jsem ji nazvala picou (opet rikam na mou obranu v hloupem zertu a opravdu me to mrzi, chapu ze to se nerika ani ve srande)
jo a teda jeste musim dodat ze nakonci jak jsem odchazela a byla fakt uz vytocena ze jsem ji rekla ze jestli se ji tady nelibi tak at odjede, ze ji tady nedrzim
vy ste ftipný. že vás to takhle bav
baví
jako to měla bejt narážka to nadávání na to, že nadává zedníkům?
jj
@Granda tak aspoň vidíš, že kromě toho, že je hysterka, tak je to i chorobná lhářka a manipulant. Radši jdi pryč a s tou osobou přeruš veškeré styky.
@Granda
jak 10 letý děti ![]()
ze srandy říkat někomu pí*o a,, když i vzala tohle, já jí vezmu tohle" to už je taky trochu přes čáru ![]()
Odkud jsi získala tu konverzaci?
@luffinka jo, vím že je to jak od puberťaček, ale pro mě je to důležitý. Mám ji od kamarádky, co se jí ptala, co se přesně stalo, aby měla obě verze. Taky mi není příjemný to řešit jak puberťáci, bohužel nevím, jak jinak to řešit.
@Laaja píše:
@Granda tak aspoň vidíš, že kromě toho, že je hysterka, tak je to i chorobná lhářka a manipulant. Radši jdi pryč a s tou osobou přeruš veškeré styky.
hele a ty jsi u toho byla že víš která lže?
@Katchus píše:
Nebyla náhodou tvoje diskuze, jak se tě nechtěl pustit ten chlap a starala ses o jeho dceru? Pokud ani, tak už tam to o těch sousedech bylo jasné. Děláš jim blbečka, za to že u nich můžeš být. Jsi moc hodná a oni to ví.
Napadlo mě to samé, když jsem tohle četla.