Hádka, kde byla chyba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140240
28.3.14 17:24

Nohy na ramena a utíkej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 17:39

Ahoj holky

Rada bych slysela vas nazor. Mamka se po padesatce rozvedla s mym tatou a znovu se vdala. S nim vyvdala i dve dcery kolem dvaceti. Jsou o deset let mladsi nez ja, doposud jsme se tolerovaly, pomohla jsem jim sehnat praxi u nas ve firme, aby mely neco do CV, apod.

Starsi z nich odjela pred rokem pracovat jako au- pair do zahranici. S moji mamkou mela nekolik konfliktu, jiz v dobe pred odjezdem. Rekla bych, ze zarli. Tata je jeji milacek a mama, prestoze ji obskakuje, kdykoli k nim prijede na navstevu, se ji nezavdeci. Vyvrcholilo to tim, ze ji slovne napadla pri jednom z telefonatu na skypu. Mamka to tehdy presla, jeji tata ji trochu domlouval. Psala pak jeste nejake sprostarny na skype, mamka mi je dala precist.

Tehdy jsem se udrzela a pouze ji smazala z facebooku. Nechtela jsem mamce komplikovat vztah s manzelem nebo ho nejak urazit. Vcera mi napsala, proc jsem ji smazala ( bylo to cca pred mesicem). Neudrzela jsem se a odpovedela, ze „moje tolerance vuci jejimu frackoidnimu chovani k moji mame ma sve meze. Pokud se to bude opakovat, budu to resit s jejim tatou. Zadny nevychovany spratek si nebude otirat hubu o moji mamu nebo o moji rodinu“.

Jak byste se na mem miste chovaly vy? Presly byste to, ze vam nekdo urazi mamu nebo to nejak resily, pripadne jak?

Diky

• Citovat
  • Upravit
6956
16.5.14 17:43

Myslim ze je to jejich vec. Pokud se k tobe chova slusne, tak nevidim duvod proc bys ji to mela davat sezrat. Nebylas u toho a nevis jak to bylo presne. Ja bych se do toho nemotala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 17:43

Mámu by mi urazila jednou a osobně bych to neřešila s ní, ale s jejím otce. Jestliže o tomto chování ví a toleruje ho, tak je to přinejmenším zarážející :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 17:45
@Janichka píše:
Myslim ze je to jejich vec. Pokud se k tobe chova slusne, tak nevidim duvod proc bys ji to mela davat sezrat. Nebylas u toho a nevis jak to bylo presne. Ja bych se do toho nemotala.

cetla jsem ten prispevek na skypu. A svoji mamu znam a dala bych za ni ruku do ohne..

• Citovat
  • Upravit
15225
16.5.14 17:53

Obě jsou dospělé. Měly by si to vyřešit mezi sebou. Případně matka se svým partnerem a jeho dcerou. Na její dotaz, proč jsem si odebrala z přátel, bych jí odpověděla tak jako ty, jen bych asi volila jiná slova. Ale to je detail. Na další její případné dotazy či zprávy na FB bych nereagovala a blokla možnost, aby mi tam napisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
16.5.14 18:12

Asi podobne, hajis mamu, taky by se mi nelibilo kdyby nekdo sproste jednal s moji mamcou, natoz rodina a at uz treba i nevlastni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
16.5.14 18:12

Taky bych se mamy zastala, pokud je v právu. Myslím, že si postupovala správně. Její vztah k tvé mamce asi nezměníš, ale vytyčit meze neškodí. A ty by měl vytyčit i její otec, v případě opakovaných urážek i tvoje matka. Taky by bylo dobré zjistit proč to dělá. Pokud žárlí, měl by jí otec ujistit, že to pořád je jeho dcera, kterou miluje. Pokud je jen zlá, pak by s ní měl věc probrat, že už je dospělá a měla by se podle toho chovat. Ty s tím moc nenaděláš - snad jen si ji moc nepustit k tělu, dokud nezmoudří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.5.14 19:15

Ahoj, udelala bych to podobne jako ty, protoze jsem nervak a navic tohle, jak pises frackoidni chovani je mi proti srsti. Ale priprav se na to, ze ona se bude snazit udelat z tebe tu spatnou. Co na to odepsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 20:58

Diky holky. Napsala na to neco ve smyslu, ze je vtipny, ze ji kritizuji za urazeni a pritom ji taky urazim :zed: Ona je neskutecne hloupa. :nevim:

Moje odpoved byla, ze si muze urazet koho chce a chovat se jak chce, ale pokud se otre o moji rodinu, bude to mit nasledky. A budu to resit s jejim tatou. Na to odpovedela, at ji nevyhrozuju. Diskusi jsem uzavrela tim, ze opravdu nepochopila, co se ji snazim sdelit a ze je to zkratka ztrata casu - jeden o koze a druhy o voze..

S jejim tatou to tema otevru, pouze pokud mi sam naznaci, ze se neco deje. Mame k sobe respekt, on me hodne uznava, takze to s nim urcite nejak vyresim.

Mama se tedy trochu zlobila, ma obavy, ze se to manzela dotkne a odrazi se to na jejich vztahu :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.14 21:02

@Mama11 dekuji. Moje mama radsi zatina zuby, protoze manzel je na dceru hodne zamereny. Ja tu holku povazuji za hloupou a nevyzralou, ale kvuli jejimu tatovi jsem se vzdy premahala a byla mila. Ale pres toto uz pro me nejede vlak..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.15 10:31

Zdravím, včera bylo dusno a dneska to vygradovalo, jak jsem si myslela. Vycetla jsem mu, že na me nemá čas. Je to workoholik, na zítra jsme byly domluveni na navsteve u mých pribuznych, ale ze pry na to nemá čas, protoze musi jit pomahat jeho rodině. Zase. Porad jim neco dela na baráku, pry kdyz on bude potrebovat, taky mu pomuzou. Spravujeme i my, ale nikdo nam pomoct nepřišel. Nikdy. Tak jsem rekla, kde je ta pomoc, ze pry ted oni nemaji cas. Porad je uprednostnuje, pak jde na firemni vecirky, jednou mesicne na nejaky setkání, proste porad nekde je a ja mu to vycetla. Rekl mi, ze letos nebudou zadny vánoce. Tak jsem vzala dárek co mel dostat k vánocům a dala mu ho vcera večer naštvaná, ze mu přeji pekne vanoce. Tak se nastval ještě víc. Nerozbalil nic, spal v obýváku. Rano uz byl v posteli asi prisel k ránu, pak mala nasla ten darek a rozbalila ho pred ním, on mezitim utekl jinam. Odjel pryc a nic. Nejradsi bych odešla, ale nemam kam. Uz se to moc neda, prý by se semnou mel rozejit, ale ze kam bych sla. On mi nic k vanocum koupit nechtel, pry nic nepotřebuju, ze mi da mikinu co dostal z práce. Coz me taky zamrzelo, tak myslim, ze ten dárek ode me tomu vsemu nasadil korunu.

• Citovat
  • Upravit
9166
19.12.15 10:39
@Anonymní píše:
Zdravím, včera bylo dusno a dneska to vygradovalo, jak jsem si myslela. Vycetla jsem mu, že na me nemá čas. Je to workoholik, na zítra jsme byly domluveni na navsteve u mých pribuznych, ale ze pry na to nemá čas, protoze musi jit pomahat jeho rodině. Zase. Porad jim neco dela na baráku, pry kdyz on bude potrebovat, taky mu pomuzou. Spravujeme i my, ale nikdo nam pomoct nepřišel. Nikdy. Tak jsem rekla, kde je ta pomoc, ze pry ted oni nemaji cas. Porad je uprednostnuje, pak jde na firemni vecirky, jednou mesicne na nejaky setkání, proste porad nekde je a ja mu to vycetla. Rekl mi, ze letos nebudou zadny vánoce. Tak jsem vzala dárek co mel dostat k vánocům a dala mu ho vcera večer naštvaná, ze mu přeji pekne vanoce. Tak se nastval ještě víc. Nerozbalil nic, spal v obýváku. Rano uz byl v posteli asi prisel k ránu, pak mala nasla ten darek a rozbalila ho pred ním, on mezitim utekl jinam. Odjel pryc a nic. Nejradsi bych odešla, ale nemam kam. Uz se to moc neda, prý by se semnou mel rozejit, ale ze kam bych sla. On mi nic k vanocum koupit nechtel, pry nic nepotřebuju, ze mi da mikinu co dostal z práce. Coz me taky zamrzelo, tak myslim, ze ten dárek ode me tomu vsemu nasadil korunu.

No jo, Vánoce jsou hlavně plné stresu!!! Kdeska si je lidé skoro vůbec neužívají, je to vše honička za prací, penězma, utrácením a lidské city jaksi váznou..
Rada je - měli byste si promluvit! najít společné kompromisy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.15 11:31
@pannda píše:
No jo, Vánoce jsou hlavně plné stresu!!! Kdeska si je lidé skoro vůbec neužívají, je to vše honička za prací, penězma, utrácením a lidské city jaksi váznou..
Rada je - měli byste si promluvit! najít společné kompromisy

Souhlasím. Vánoce jsou svatky klidu a pohody, ale ne… Dnes se každý honí za darkama, penezma a vším ostatním. Je to velká škoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.12.15 11:40

Tuhle situci asi nezpusobily „ty dnesni konzumni Vanoce“, ale je zrejme vysledkem dlouhodobejsiho nesouladu partneru, ktery proste jen vygradoval na Vanoce.

Takze z prispevku chapu, ze mate dite. Uz proto bych se s chlapem snazila najit nejake reseni toho co mi vadi na vztahu. Vanoce a veci okolo bych mela na druhe koleji, ovsem kvuli diteti bych se na ne nevyprdla uplne. Snazila nych se ho do nasich neshod vtahovat co nejmene. Hodne stesti, at je lip!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí