Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Blekota Teď to bude ta nejotřepanější věta, ale já jeho ráda mám
Klasika. Jsem přesně věděla. A víte čím to je? Jste akorát po těch letech na něj zvyklá a bojíte se změny. Proto to omlouváte typickou větou „já ho mám ráda“ ale jako člověka jej nesnášíte, protože on je ten, co vám pořád podráží nohy, je zlý, uráží vás.
Prosím, postavte sebe na první místo v životě. Né jeho „protože ho máte ráda“ ale SEBE, VAŠI OSOBU. Pokud toto neuděláte, budete se trápit, věřte mi, také jsem toto zažila, že jsem měla „chlapa ráda“ ale k čemu to? Když mi nic pozitivního nepřináší? To jsem raději byla 3 roky sama, než jsem našla k sobě „toho pravého“.
@Blekota Víte, jak si odpočinu, když jsem bez něj? Jako bych byla nový člověk. Ale pak si vzpomenu na to, jak nám na začátku vztahu bylo krásně a jsem v tom zpátky. Pravdou je, že na prvním místě jsou děti, ten čas, který urvu, investuji do manželství, resp. do něj a na mně nezbývá. Víte, jak je ponižující, když si koupím nové džíny a ono mi to i sluší a on řekne, že vypadají jako pracovní a to jen proto, že jsou bílošedé, ne klasicky modré.
Potřebovala bych někoho jako jste Vy
pak bych se k tomu doplížila.
@Anonymní píše:
@Blekota Víte, jak si odpočinu, když jsem bez něj? Jako bych byla nový člověk. Ale pak si vzpomenu na to, jak nám na začátku vztahu bylo krásně a jsem v tom zpátky. Pravdou je, že na prvním místě jsou děti, ten čas, který urvu, investuji do manželství, resp. do něj a na mně nezbývá. Víte, jak je ponižující, když si koupím nové džíny a ono mi to i sluší a on řekne, že vypadají jako pracovní a to jen proto, že jsou bílošedé, ne klasicky modré.
Potřebovala bych někoho jako jste Vypak bych se k tomu doplížila.
A představte si, jak by jste byla odpočatá, kdyby jste byla od něj pryč - žádná koule na noze, žádné hádky. Jen volný čas, děti, bez stresu, bez chlapa… nezní to lépe? A proč pořád myslíte na minulost (jak to bylo hezké)? Ono je vše hezké zezačátku ale pak nastává vždy realita. (Někdy i krutá realita) jako ta Vaše. Je zbytečné vracet se do minulost a kňučet na rozlitým mlíkem, vzpomínky jsou sice krásná věc, ale realita je hold jiná.
@Anonymní píše:
Potřebovala bych někoho jako jste Vypak bych se k tomu doplížila.
Ne mě, vy potřebujete změnit myšlení a postavit sebe na první místo v životě.
@Anonymní píše:
@Blekota Mám takovou blbou povahu.
V tom případě se budete trápit dalších 10 let, to vám garantuji. Neomlouvejte sebe, začněte jednat! A sebe na první místo - né jeho a jeho otravné připomínky!
Já teda fakt nevím, ale zakladatelka původně psala jen o jedné hádce a hned je z toho rada na rozvod. Nevím jak to je, jen je mi to líto a myslim že by zakladatelka měla sama přemýšlet jak moc je to strašné a jestli by se s tím opravdu nedalo ještě něco udělat. Jestli opravdu nemá také dobré stránky…pokud ne, tak není o čem dál mluvit. Každopádně volný víkend bez něj určitě prospěje ![]()
@ametyst To byla jsen další z pro mne nepochopitelných a zbytečných hadek, kdy on vypada, jako bych mu životně ublizila.
@Anonymní píše:
@ametyst To byla jsen další z pro mne nepochopitelných a zbytečných hadek, kdy on vypada, jako bych mu životně ublizila.
A ta změna chování přišla zničehonic? A dobré stránky tedy nemá??
@ametyst Vydelava.Zabezpeci deti.Driv mel. Jak jsem psala, v době našeho seznameni.Jako taky jsem takova a makova, ale neumím k němu byt zla a vědomě mu ublizovat.
@Anonymní píše:
@ametyst Vydelava.Zabezpeci deti.Driv mel. Jak jsem psala, v době našeho seznameni.Jako taky jsem takova a makova, ale neumím k němu byt zla a vědomě mu ublizovat.
Ale já ho mám ráda, ale já mu neumím ubližovat… ale on to může dělat vám? Opravdu?
@Blekota Asi tusim, kam mirite. Zpetne mi ublížil i vic, ale to byste si o mně myslela, ze jsem opravdu krava.
@Anonymní píše:
@Blekota Asi tusim, kam mirite. Zpetne mi ublížil i vic, ale to byste si o mně myslela, ze jsem opravdu krava.
Záleží na každém člověku, jak si koho pustí k tělu a co mu dovolí. Bohužel, jste to nechala zajít daleko.
Teď je to jenom na vás, jestli si budete nechat od chlapa kálet na hlavu dalších 10-20 let anebo to změníte. Ale pozor, chlapa nezměníte - nad tím ani neuvažujte!
@Blekota je v práci, tak jsem sesmolila sms, jestli se smirime, nez si kazit i dnesek.Jeho odpověď, takhle lidské emoce nefungujou.
@Blekota Teď to bude ta nejotřepanější věta, ale já jeho ráda mám