Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2787
29.9.13 09:46

Ahoj holky, jsem v 9. tydnu, vcera ve 4 rano me vzbudilo silne krvaceni, ale nic me nebolelo, tak sem do nemocnice jela az v 7. Tam sem uz jenom spinila, doktor mi ani neveril, ze sem krvacela fakt moc :| no nasel tam hematom, nasadil mi ascorutin a pokracuju v utrogestanu. Cely zbytek dne uz krvaceni bylo slabe. Dneska v noci me zase vzbudilo silene krvaceni, silnejsi nez pri menstruaci :( zatim to pretrvava :( ale porad nemam zadne bolesti. myslite, ze je to v poradku? do nemocnice se mi nechce, urcite jak naschval byhc krvacet prestala a divali se na me jak na debila :roll: vcera miminko melo krasnou srdecni akci, ale mam strach, aby ho hematom nestahl s sebou :( ma tu nekdo stejnou zkusenost a dopadlo to dobre? v nemocnici nejsem, klid na luzku mam doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.9.13 10:24

@Cracky tydle prispevky moc nechapu promin, seber se a jed do nemocnice. radeji 100 x na blint nez 1 x pozde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
29.9.13 10:49

@superandrysek krvaceni uz je slabe. nevim proc me to chytne vzdycky v noci :nevim: rikali mi, ze to bude tak tyden odchazet a bud to miminko zvladne nebo ne. zajimalo me, jestli to mel nekdo podobne a mimco to zvladlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
29.9.13 10:57

Já teď taky bojuju s hematomem, jsem v 9 týdnu a před 3 týdny jsem dostala dost hrozné křeče do břicha a začala jsem hodně krvácet, okamžitě mě nechali pár dní v nemocnici a nediskutovali se mnou. Já jsem se taky nebránila, protože doma tolik odpočívat neumím a navíc jsem byla v klidu, že jsem stále pod dohledem.Po propuštění se to za pár dní opakovalo znovu a opět jsem ležela tři dny v nemocnici.
Já raději nic neriskuji a chvíli si v nemocnici poležím, tam ti můžou alespoň okamžitě nasadit nějakou léčbu. říkali mi, že můžu dlouho špinit, ale s krvácením mám určitě hned přijít. Také záleží, kde hematom je a jak je velký. Já ho mám těsně pod miminkem a je velký cca 3×2cm a zatím se bohužel vůbec nezmenšil.
Přeju ti hodně štěstí, ať brzy zmizí a zbytek těhotenství je bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.9.13 11:05

@Cracky ja sem ted v 11 tt a stali se mi to same. V sobotu rano jsem zacala taky silne krvacet. Na pohotovosti mi nasly hematom. Mela jsem i bolesti bricha, jako pri MS. Vecer jsem na pohotovost jela znovu, protoze krvaceni bylo jeste silnejsi. Dr mi rekl, ze je to na prirode a bud se miminko udrzi, nebo odejde i s hematomem z tela. Pak jsem 3 tydny lezela jen jsem si vycistila zuby a najedla se. A uz je vsechno v poradku. Hematom se vstrebal. Musim se porad setrit. Pro tvuj klid bych radeji na tu pohotovost jela znovu a v pondeli hned ke svemu gynekologovi. A pak jen lezet a lezet. Cekame druhe miminko. Pri prvnim tehotenstvi jsem mela taky hematom a ted mame krasnou a zdravou 3 letou holcicku. Drzim pesti, at je vsechno v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.9.13 11:06
@superandrysek píše:
@Cracky tydle prispevky moc nechapu promin, seber se a jed do nemocnice. radeji 100 x na blint nez 1 x pozde

SOUHLAS :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
29.9.13 11:20

Me vubec hospitalizaci nenabidli, kdyz me prohlizeli uz sem jenom spinila. Ted sem si jen umyla hlavu a uz se to zase rozjelo. Pockam, jestli se to nezklidni a kdyztak si tam zavolam a uvidim. Je tam strasne neprijemny primar :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
29.9.13 18:11

Holky vymackala sem si citron do vody a uz po par locich je krvaceni slaboucke :dance: nemuzu tomu takto nijak ublizit ne? :nevim: ascorutin mi vubec nezabira :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
29.9.13 19:49

@Cracky Ascorutin je jen vitamínC a vitamín P (rutin-ten je např v pohance).Je jen na posílení cévních stěn, ale výrazný účinek to nemá. Citrónem určitě nic nezkazíš. Mě dávali v nemocnici proti krvácení lék, který se jmenoval Pamba, ale myslím, že není volně prodejný, když tak se zkus zeptat doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
29.9.13 20:16

Ahoj, ja jsem ted 22 tt a ns zacatku jsem dvakrat silne krvacela, ale silne tim myslim jakoze curky krve. Neverila jsem, kdyz mi vzdy rekli, ze srdecni akce je. Podruhe me nechali v nem, hematom jsem mela 4×5 cm, nalehal na plodove vejce a moc sanci mi nedavali. Nicmene jsem zalehla a za 4 tydny presne odchazela z nemocnice koncicic prvni trimestr a s hematomem vstrebanym. Ale byly to hmudne 4 tydny, probrecela jsem to skoro nonstop. No a dost jsem si o hematomech nacetla na us strankach..shrnu: musis pit spousty, dobre jsou brusinky a kapusta, prinejmensim nebwhat, nic nezvwdat, zadny sex ani orgasmus. Leky jsou vicemene jedno, v prvnim tromestru je to stejne priroda. Mne vyhovovala nemocnice z duvodu pocitu kontroly, castych uzv a skutecneho lezeni. Doma bych nelezela. Pomahalo mi rikat si, ze pokud se tehotenstvi ma udrzet, zvladne i tohle. A zatim zvladlo, snad se uspesne dohrabu i do tretiho trimestru)) hodne stesti!!

• Citovat
  • Upravit
11219
29.9.13 20:21

@perfect day super, že se i tak velký hematom vstřebal a přeju ať už si až do konce těhotenství jen v klidu užíváš. Já už jsem taky dvakrát jela do nemocnice s tím, že je konec, to krvácení je strašný, doufám, že už se to nebude opakovat a brzy se hematom ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
29.9.13 20:37

@IvčaL diky, ono je to hrozne individualni, primar mi rekl, ze riziko potratu je obrovske, to jsem se rozlozila, pak prisel muj doktor a rekl, ze videl i mensi, kterw tpusobily potrat a vetsi, ktere se vstrebaly, jsou pripady, kdy hematomy rostou s miminem a teh po celou dobu ohrozeno a konci cisarem, kdy z delohy odstranuji i nekolika dcl krevni ucek spolu s miminem, no proste je to zahada. Kazdopadne jsem z toho pekne vyskolena, doma nemam jediny kousicek oblecku, v kocarech se nevyznam a nezjistuju si zhola nic, protoze se porad hrozne bojim takze vsem s hematomem pevne nervy, doporucuju hodne cist, da se pri tom lezet, hodiny bezi a mysl je nekde jinde)) diky za prani, take preju normalni tehotenstvi vsem, ktere o nej stoji, vsechny ty trable okolo potratu jsou silena zatez, kez by to bylo zarizeny aspon tak, ze kdyz uz se otehotni, tak vse bezi ok dal. ))

• Citovat
  • Upravit
2858
29.9.13 20:54

Holky drzim pesti, at vse dobre dopadne. Kdyz jsem byla tehu v 8tt jsem zacala krvacet, na pohotovosti mi nasel dr. hematom, napsal ascuritin a muj gyn.dr.pak napsal ultrogestan, hematom se casem vstrebal. V nejakem 26.tt mi mimi zaclo nalehat na branku, mam sedave zamestnani a ty bolesti, se kt.jsem chodila domu (orvala jsem je snad vsechny) me donutily k tomu, abych dr. Ukecala na neschopenku, pak me najednou z niceho nic poslal do nemocnice, hospitalizovali me s tim, ze to vidi na predcasny porod a napichali me kortikoidy, aby se male vyvinuly rychle plice. Domu ze spitalu jsem sla s klidovym rezimem a tim, ze jsem jen lezela. Zacala jsem odpocitavat tydny. Jaky koliv pohyb strasne bolel v podbrisku. Na konci tehu, uz jsem obcas sla ven. Rodila jsem nakonec 39+4 tt, holcicka je dablik a za mesic a kousek ji bude rok. Miluji ji.
Za me radsi 100krat zbytecne vyjet na pohotovost, nez pak litovat, dnes sem rada, ze jsem dr. ukecala na neschopenku. Drzim pesti, at vse dotahnete do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
29.9.13 21:24

Ja jsem po IVF, na neschopence jsem od zacatku IVF. Manzel me nenecha nic delat, takze fakt odpocivam. Navic utrogestan ted nezavadim, ale polykam, takze stejne skoro cely den prospim :roll: Muj doktor zitra neordinuje, ale kdybych zase silne krvacela, zavolam si do nemocnice a uvidim co mi reknou. Zitra by tam primar byt nemel, mel by tam byt normalni doktor, tak uvidime. Ale rikal mi, ze to ze me bude tak tyden odchazet, ale nikdo mi nerekl, v jake mire :| ani nevim kde ten hematom presne mam, mam fotku z ultrazvuku ale vubec nic z toho nevim :nevim: k tomu mam jeste vrozenou vadu delohy, takze uz tak mam riziko potratu, ted do toho jeste ten hematom, no nevim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
29.9.13 21:27

@Cracky co si pamatuji, tak to na utz vypadalo jako cerny flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí