Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rendulina
Tim jake jsme meli komplikace tak jsme na zanoreni stomie sli az jako ctvrta operace, odvezly nas do Motola akutne za 5 min 12.jsem rada, ze je v poradku.
Nastup do skolky nebyl problem kvuli castemu kadeni?
@emimi11 píše:
@Rendulina
Tim jake jsme meli komplikace tak jsme na zanoreni stomie sli az jako ctvrta operace, odvezly nas do Motola akutne za 5 min 12.jsem rada, ze je v poradku.
Nastup do skolky nebyl problem kvuli castemu kadeni?
Taky jsme měli komplikace. První operace biopsie, měl jít hned druhý den na sál, ale měl afty, tak jsme tam týden čekali. Pak jedna operace stomie, druhý den další, prasklo mu šití a já se dívala na to, jak mu lezou z bříška střeva a za dva dny operace další měl ileus. Tak jsme se v motole zdrželi. Za 9 měsíců měl zanoření a zase. Jedna operace a za 10 dnů další, opět ileus. Pak dva měsíce na klystýrech, nechtěl kakat. Pak mu píchli botox a od té doby je to v pohodě. jen pořád bojujeme s tím ukakáváním. ted mu budou tři, tak snad než půjde do školky, bude to dobré,
@Rendulina
Jejky tak to mel bobisek taky ne moc stastny start do zivota.Nas trapil po tom prasknuti streva a zdarnem vycisteni opakovanem absces a pak i trochu ledviny.po zanoreni jsme teda nemeli zadne komplikace a kaka teda porad, krom noci takze super
Holky to jste měli štěstí. Mi měli učebnicové příznaky v porodnici, neodešla smolka do 48 hodin, jenže blbi no! Zjistili nám to až ve dvou letech střevo měl dilatované na 9 cm. takže prasknutí střeva nám hrozilo vlastně pořád. A hlavně mu hrozila otrava, protože jak mě ten úsek 9cm na 20 cm tak tam se vytvořilo hovínko, prostě špunt, a kolem něj to obtékalo, takže kousínek od smrti… ono když vám celou dobu lékaři tvrdí, že mu nic není a že já jsem tak akorád hysterka!!!
@faflina no stesti v nestesti nam to strevo prasklo a otravu jsme meli. Filipek je silny kluk tak ted mame to „stesti“ ze je v poho, ale 2 roky se trapit proboha chudacek vzdyt ho muselo bolet brisko.Ja to teda tak nenechala a bojuji proti chybe doktorum…jestli to teda v tomto state ma vubec smysl.
@faflina píše:
Holky to jste měli štěstí. Mi měli učebnicové příznaky v porodnici, neodešla smolka do 48 hodin, jenže blbi no! Zjistili nám to až ve dvou letech střevo měl dilatované na 9 cm. takže prasknutí střeva nám hrozilo vlastně pořád. A hlavně mu hrozila otrava, protože jak mě ten úsek 9cm na 20 cm tak tam se vytvořilo hovínko, prostě špunt, a kolem něj to obtékalo, takže kousínek od smrti… ono když vám celou dobu lékaři tvrdí, že mu nic není a že já jsem tak akorád hysterka!!!
Za hysterku jsem taky byla. Já jsme si vždycky připadala jak úplný blbec, když mě ´posílali z nemocnice s rektální rourkou, že je dítě nafouklé. Aby nebylo, když měl totálně plný střeva. Když mu na pohotovosti v Motole dávali klystýr a pořád přidávali a nic z něj nešlo, tak jsem koukala, co vody se do něj vešlo.
Ty klistýry jsme taky vždy vstřebali, si pište holky že probrečel dny a noci a já na mašli, a to doslova… Jednou jsem s ním málem nervama mrskla z okna. Naštěstí jsem to neudělala, ale prostě mi hrabalo. Nerada na to vzpomínám… s tím že jsem chtěla zdejší lékaře žalovat, to mě napadlo, jenže bohužel já nemám čas na to chodit po právnících a soudech, měla jsem starosti s Honzíkem a sama se sebou toho roku co byla operace jsem přišla o nenarozené miminko (nervy), prostě vše špatně rok 2009 byl nejhorší v životě…
Dcerka se pak narodila a vše se uklidnilo, ta je zdravoučká a byla moc hodný miminko (měli jsme jí za odměnu). Mi měli ještě břišní kýlu z toho né že by něco tahal, ale z nafoulkých střev, Pupeční kýlu z toho samého důvodu. Pak odoperovali slepáka, tohle zvládl bez stomie, ale bohužel jak se hrabali bříškem ve střevech u konečníku tak poškodili močový měchýř, ketrý byl rázem nefunkční a když ho po týdnu od operace odcévkovali, zjistili že nečůrá, pak naráz vypustili 600ml moči a musel jít na zákrok kde mu udělali vývod na čůrání. takže hrůza děs, jinak kakat se musel naučit byli mu dva roky a vlstně to vůbec neuměl. takže pak jme bojovali s tímto a tam nastalo to že jsem neměla chuť ani čas lítat někde po soudech…
@faflina soudy to je daleko, rok se delaji posudky a soudy to je v nedohlednu. Treba k nim ani nedojde…
Prosim maminky o radu, malicky ma od piatka teploty 38,5, znizujeme panadol sirupom, dnes mu naordinovala doktorka antibiotika, ze ma chytene priedusky. pri prelepovani sacika som si dnes vsimla, ze ma stomiu akoby taku zdurenu a na nej take priesvitne pluzgieriky. stolicu ma uz par dni dost riedku, niekedy az vodovu, zalezi, kolko spapa prikrmov. mate s tym nejaku skusenost? neviem, ci to ma podrazdene od stolice alebo od choroby?
. prosim o nejaku radu, co s tym
@11kvetinka11 píše:Dominikovi při nemoci stomie zduřela a změnila barvu. Měl to střívko fialové a flekaté. Já jsem to vyfotila a poslala do Motola do stomaporadny. Vždycky hned volali zpátky a poradili.
Prosim maminky o radu, malicky ma od piatka teploty 38,5, znizujeme panadol sirupom, dnes mu naordinovala doktorka antibiotika, ze ma chytene priedusky. pri prelepovani sacika som si dnes vsimla, ze ma stomiu akoby taku zdurenu a na nej take priesvitne pluzgieriky. stolicu ma uz par dni dost riedku, niekedy az vodovu, zalezi, kolko spapa prikrmov. mate s tym nejaku skusenost? neviem, ci to ma podrazdene od stolice alebo od choroby?![]()
@11kvetinka11 píše:
Prosim maminky o radu, malicky ma od piatka teploty 38,5, znizujeme panadol sirupom, dnes mu naordinovala doktorka antibiotika, ze ma chytene priedusky. pri prelepovani sacika som si dnes vsimla, ze ma stomiu akoby taku zdurenu a na nej take priesvitne pluzgieriky. stolicu ma uz par dni dost riedku, niekedy az vodovu, zalezi, kolko spapa prikrmov. mate s tym nejaku skusenost? neviem, ci to ma podrazdene od stolice alebo od choroby?![]()
stomaporadna@centrum.cz
Ahoj Holky, prosim Faflinku aby se mi ozvala do mejlu, za mesic nastupjem na velkou operaci strev tak bychchtela nejake info ale nechci to resit prosim verejne…jdem do Olomouce…
@kytynka Ahoj, my jsme byly loni v září operovaní v Olomouci, primářem Malým…, tak kdybys chtěla nějaké info, písni do mailu tomanovasim@seznam.cz
V listopadu 2013 byl Dominik na zanoření stomie, pořád má pleny, pokakává se. Měli jste s tím taky problém? Před rokem ho opíchli botoxem a přijde mi, že necítí, když kaká. Nebo jestli dělám něco špatně já, mám ho dávat talčit na nočník? Nemůže si střevo vytlačit? V září jsem ho chtěla dát do školky, bude mu tři a půl, ale dobře to nevidím