Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rendulina prosímtě tomu nějak nerozumím, magakolon máme taky, a kdo by lázně napsal? Mám pocit že po 5-ti letech po operaci už je to pasé, ale když třeba nemáme stále pevnou stolici a jen průjmovou třeba by to stálo za to!
Tak mame konečně po biopsii. Řekli nám, že malý má minimum gangliových buněk. Přesně, že má 4 buňky. Nevíte prosím, co to přesně znamená? Další výsledky budeme vědět koncem ledna.Jsem už ze všeho mimoň.
Hiurschprung dle mě má úplně chybějící buňky. s těmi částečnými nevím jak tohle klasifikují, ale pokud nekaká jak má… měli by to spíše potvrdit, ne?
To právě nevím. Jen řekli, že jsou rádi, že jsme dojeli do Prahy, že to není dobré. Čekali jsme tolik roků, tak těch 14 dní, to už vydržíme. A co se týče kakání, tak to už se zhoršilo úplně. Už nám i vysadili nějaké projímadla a klystýry, protože to nezabírá. Řekli, že to už je zbytečné dávat, když to nemá žádný efekt. Věřím tomu, že v Praze nám pomůžou. A hlavně jsem ráda, ikdyž je to smutné, že už nám nikdo nikdy neřekne, že jeho zácpa je autismem.
@faflina píše:
Rendulina prosímtě tomu nějak nerozumím, magakolon máme taky, a kdo by lázně napsal? Mám pocit že po 5-ti letech po operaci už je to pasé, ale když třeba nemáme stále pevnou stolici a jen průjmovou třeba by to stálo za to!
No já právě taky nevím. Našla jsem to v nějakém seznamu lázenské péče. Ale tady o tom nikdy nikdo nepsal, tak asi v lázních nikdo nebyl. Pošlu do vzkazů odkaz, kde jsem to našla
@Rendulina to je teda mazec bobdoktorka mi zjistovqla narok na lazne a nic…
@Rendulina píše:
Ten vzorek na štítnou žlázu? Nám ho taky brali, ale asi bylo všechno v pořádku, už se neozvali![]()
Ano vzorek na stitnu zlazu…
doktor rikal, ze nas nemine dalsi operace v buducnosti ![]()
Ahoj mame taky hirschprunga a lazne jsem zjistovala, ale nejsou vstricni. odstraneni cast streva na to lazne jsou, ale tabulky na hirschprunga pry nemaji. Pritom je to taky resekce casti streva. Mozna to je i na reviznim lekari
@emimi11 píše:
Ahoj mame taky hirschprunga a lazne jsem zjistovala, ale nejsou vstricni. odstraneni cast streva na to lazne jsou, ale tabulky na hirschprunga pry nemaji. Pritom je to taky resekce casti streva. Mozna to je i na reviznim lekari
to určitě, vždyť Dominovi odstranili 25 cm a jdou tady i horsi případy. My tam máme ale jeste ten magacolon a to v tabulkách mají. Přitom je tam napsáno, při operaci střev. Myslim, ze opravdu záleží na lékaři.
@Rendulina my jsme po operaci v zari 2014 tak jsem jeste v takovem rozpolozeni, prisly nam na to hned po porodu, meli jsme takovy ten ucebnicovy priklad, jste tu uz vsichni takovy zkuseni. Filipkovi je 1rok
@emimi11 píše:
@Rendulina my jsme po operaci v zari 2014 tak jsem jeste v takovem rozpolozeni, prisly nam na to hned po porodu, meli jsme takovy ten ucebnicovy priklad, jste tu uz vsichni takovy zkuseni. Filipkovi je 1rok
No Dominik po narození měl taky všechny příznaky. Byl 4 dny na jipce, pak nás poslali domů. Několikrát jsem byla na pohotovosti, že nekaká, zvrací, dokonce zvracel krev. Dostala jsem ještě vynadáno čím ho krmím a to byl kojený. Krev prý měl z odřeného nosu. To se paní doktorka nevšimla, kolik jí bylo. Stolici měl jak kámen a jednou za 14 dnů jsem ji z něj dostávala. Nikdo nic neříkal. prý mám dávat švestkovou štávu. V 11 měsících jsem se dostala do motola a začal kolotoč
@Rendulina no u nas teda na to prisly po narozeni ale az nam prasklo strevo a pak jsme skoncili mesic v motole…my jsme nekadili vubec ani smolku 8 dni. Nebylo jim to divne…resim to do ted
@emimi11 ahoj, maly byl operovaný také v září 2014 a bude mu 7 měsíců.
@emimi11 píše:
@Rendulina no u nas teda na to prisly po narozeni ale az nam prasklo strevo a pak jsme skoncili mesic v motole…my jsme nekadili vubec ani smolku 8 dni. Nebylo jim to divne…resim to do ted
jemu taky neodešla smolka, dávali mu na jipce klyzma. Do prasknuti neměl daleko. Mel už hodně vytahané střevo, stomii mel 5,5 cm průměr a hodne vysoko to mel. Musela jsem používat pytlíky pro dospělé, ty dětské byly male